Hvordan blande en god GT?

Det skal være mye is. Hell i 4-5 cl gin . Fyll resten av glasset med Schweppes tonic (ca. – 12 cl) – det må være kvalitetstonic.

Hva har man i gin tonic?

Hvilken gin skal man velge? En klassisk London Dry-type er det som egner seg best til en klassisk gin og tonic. En sitronskive, is og en enkel tonic. Mer komplisert er det ikke.

Hva kan man drikke gin med?

De fleste ginner er supre til å lage cocktails. Noen passer best til Dry Martini. Andre er perfekt base for en Gin og Tonic, selvsagt med riktig valg av tonic og garnityr. Noen få gin er så gode alene at du ikke trenger blandevann.

Hvordan blande en god GT? – Related Questions

Er gin bra for magen?

Bedre FORDØYELSE

Mange unngår gin på grunn av den litt bitre smaken, men det som gir deg leppesnurp er også det som hjelper fordøyelsen. Urtene som vi finner mye av i gin, stimulerer magesyren og får fart på enzymene som jobber med den doble ostepølsen du klemt i deg til lunch.

Hva blander man elsker gin med?

Anbefalt Garnityr
  • Blåbær.
  • Bringebær.
  • Frosne Skogsbær.
  • Jordbær.

Hvilken Schweppes til gin?

Schweppes Indian Tonic Water Zero er en lavkalori-tonic som fungerer utmerket til tørre gin som for eksempel Beefeater, London Hill, Boodles, og Gordon’s.

Hvordan drikke gin?

De fleste gin som har tilbragt litt tid på et fat kan gjerne drikkes slik du vil drikke en whisky eller en Cognac. Til dette bruket serveres den gjerne i et tulipanglass lik det man bruker for nettopp Cognac eller whisky. Noen liker å putte en isbit eller to oppi, andre mener at dette nærmest er en blasfemisk handling.

Hvilke glass til gin?

Gin & Tonic serveres helst i store avrundede klokkeglass. Dette for å gi god plass til de kalde isbitene. Glassene er gjerne plassert på høye stett, slik at drinken lettere skal holde seg nedkjølt.

Hvilket krydder i gin?

EINEBÆR. Den viktigste ingrediensen i gin. Reglene sier at einebær må være det mest dominante krydderet. Smaksmessig gir einebær en rundhet og en bra, stabil grunn.

Hva er forskjellen på gin og vodka?

Hva skiller gin og vodka? Svaret er einebær. Egentlig kan man si at gin er vodka smaksatt med einebær.

Skal gin stå kaldt?

Ideelt sett bør brennevin lagres uåpnet, mørkt og ved temperaturer under 20 grader.

Hva er den beste gin?

Lyng Norwegian Botanical Gin fra Det Norske Brenneri deler førsteplassen med 89 poeng. “En gin av ypperste kvalitet.” Les vår omtale av Lyng Norwegian Botanical Gin.

Hvor lenge kan gin stå?

Gin går ikke ut på dato

Fatlagret gin tåler det meste. Så sant korken er tett, vil en flaske fatlagret gin holde i veldig mange år. Klare gintyper, slik som London Dry Gin, Old Tom Gin og Moderne Gin har også tilnærmet ubegrenset holdbarhet.

Hva betyr double gin?

Navnet kommer av at denne er destillert i to omganger. Først er einebær destillert separat. Deretter har de 8 andre ingrediensene blitt destillert sammen, før det hele blir blandet sammen til det som utgjør innholdet av flasken.

Hva smaker gin and tonic?

Gin & Tonic kan være en forfriskende drink med balanse mellom sødme og aroma fra gin og bitterhet og friskhet fra tonic-vann. Den kan også være en slapp, død og lunken drink med for mye gin og noen symbolske isbiter som er i ferd med å drukne i sitt eget smeltevann. Skal du lage deg en G&T, gjør det riktig!

Hva betyr ordet tonic?

Tonic er en kininholdig, stimulerende leskedrikk som ofte brukes som blandevann, det vil si til å blande ut brennevin. Den inneholder 8–10 prosent sukker, eller eventuelt søtstoffer i sukkerfrie varianter, samt essens fra sitrusfrukter, sitronsyre, kinin og kullsyre.

Hva slags alkohol er gin?

Gin er et brennevin som opprinnelig var en britisk variant av den nederlandske sjenever. Gin fremstilles av renset, nøytral sprit (produsert av korn eller melasse, eller som i Norge av potet) og aromatiseres med einebær og andre botaniske droger som koriander, skall av sitrusfrukter og anis.

Leave a Comment