Er islender vanskelig å strikke?

Hvilket garn til islender?

Den klassiske Islender genseren er også å få til barn. Denne genseren strikkes med en strikkefasthet på 26 masker på pinne 3mm. Her kan du f. eks bruke garn som Lille Lerke, Mini Sterk eller Alpakka Wool.

Hvorfor heter det islender?

Navnet til islenderen stammer mest sannsynlig fra Islandske kompani — et dansk-norsk handelskompani som knyttet kystsamfunnene ved Nordsjøen sammen med handels- og sjøfart. Islendere selges i ulike varianter i dag, deriblant til turistmarkedet fra aktører som Norlender og Rauma Collection.

Hvor kommer islender genser fra?

– Navnet Islender har den høyst sannsynlig fra et handelskompani i Danmark som kaltes Det islandske kompani, som hadde monopol på handel med Nord-Norge og Island. Tidligere ble genseren brukt av fiskere og skogsarbeidere, og ofte solgt i butikker som solgte fiskegarn og arbeidsklær.

Er islender vanskelig å strikke? – Related Questions

Er islender genser norsk?

Islender – Tradisjonell ullgenser i 100 % norsk lammeull

En klassiker som egner seg ypperlig for det skandinaviske klimaet. Historie: Islender, også kalt islandstrøye, færøytrøye og shetlandstrøye, er en skandinavisk betegnelse på en tykk arbeidstrøye eller genser av ull.

Hvordan vaske islender?

Bruk skånsomt vaskemiddel for ull godt oppløst i vann. Vask forsiktig, ikke vri eller gni. Ullplagg må ikke ligge lenge i bløt. Skyll i lunket vann til skyllevannet er helt klart.

Hva slags garn kan man bruke til Skappel genser?

Skappelgenseren strikkes egentlig i garntypene Du Store Alpakka Tynn alpakka og Du Store Alpaka Iris Alpakka, mange synes disse kan bli litt dyre, da er det godt at man kan strikke den i alternativt garn.

Hvilket garn til Riddari genser?

Riddari genseren kan strikkes med forskjellige garntyper, men de fleste foretrekker å bruke ullgarn. Dette er en genser som passer best, både i forhold til i mønster og utforming, for litt kjølige dager hvor man trenger å holde seg varm.

Hvordan vaske Riddari genser?

Om du opplever at lukter ikke forsvinner ved lufting og du ønsker å vaske hele plagget kan du enten gjøre det for hånd eller i maskin på et skånsomt ullprogram. Vannet bør ikke ha en høyere temperatur enn 30°C, og du bør også passe på å ikke bruke for mye såpe.

Hvordan vie ut en genser?

Legg genseren eller ullplagget så flatt som mulig i vannet og la den ligge i cirka 15 minutter. Skyll genseren i rent, kaldt vann til all balsamen er ute. Etter dette vrir du opp plagget og legger det flatt på flere håndklær. Hold så fast genseren ved halsen mens du strekker den forsiktig ut.

Hva er bærestykket på en genser?

Bærestykke er den øverste del av f. eks en skjorte, kjole, genser eller jakke.

Hva er en genser lagd av?

Gensere kan være strikket av bomull, kunstfibre eller ull. Flere gensere har også strikkede motiver, slagord, mønstre eller påsydde effekter.

Hvilke stoffer nupper mest?

Matte, bløte og «korte» fibre nupper mer enn lange, blanke og spenstige fibre. Dette gjelder spesielt for ull, men også for noen bomullsplagg. – I dag er det også veldig populært med strikkeplagg som skal være myke og bløte.

Hvilket stoff blir nuppete?

– Akryl er helt syntetisk og gjør at plagget får nupper og det blir klamt å gå med, sier hun. Hun studerer en hvit jakke, som hun raskt konkluderer med at hun aldri ville kjøpt.

Hvilket garn nupper minst?

Fiberen rulles rundt og blir til en liten kule eller nupp. Nuppen dannes fortere ved korte fibre enn av lange fibre, derfor er merino ull den ulltypen som nupper minst nettopp fordi Merino sauen har veldig lange fibre/hår.

Hva slags garn klør ikke?

Bambusgarn, melkegarn, silkegarn, viskose garn og akrylgarn er alle allment kjent for å være garntyper som ikke klør.

Hvordan få strikkegensere til å slutte å røyte?

Fryseren

Kulden sørger for at strikkegenseren verken røyter eller blir nuppete. Minustemperaturen holder på fibrene i materialet. Du kan også legge strikkegenseren i fryseren for å fjerne dårlig lukt eller uønskede bakterier. På den måten unngår du en hard maskinvask og unødvendig slitasje på genseren.

Hvordan unngå nupper på gensere?

Vask alltid ullplagget før førstegangsbruk for å fjerne overflatefiber før de rekker å nuppe seg. Ull skal alltid vaskes med ull for å unngå at andre tekstiler skaper friksjon under vaskingen og bidrar til nupper på plagget.

Leave a Comment