Pasta carbonara oppskrift

Pasta carbonara er en klassisk italiensk rett som kombinerer pasta med egg, ost og bacon. Det er et enkelt, men deilig måltid som kan lages på mindre enn 30 minutter. Denne oppskriften vil garantert bli en familiefavoritt!

Ingredienser:

For å lage pasta carbonara trenger du følgende ingredienser:
– 4 store egg
– 1/2 kopp revet parmesanost
– 8 gram bacon eller pancetta (valgfritt)
– 1/4 kopp finhakket løk eller hvitløk (valgfritt)
– 2 ss olivenolje
– Salt og pepper etter smak
– Tung krem (valgfritt)

Forberedelse av ingrediensene:
Før du begynner, tilbered alle ingrediensene dine. Hvis du bruker bacon eller pancetta, stek det i en panne til det er sprøtt. Hvis du bruker løk eller hvitløk, finhakk du dem. Pisk sammen egg, parmesanost, salt, pepper og fløte (hvis du bruker) i en bolle.

Lage sausen:
Varm olivenolje i en stor stekepanne over middels varme og tilsett kokt bacon eller pancetta (hvis du bruker). Tilsett den kokte løken eller hvitløken (hvis du bruker). Rør i 1-2 minutter til dufter. Hell i eggeblandingen og rør hele tiden i 2-3 minutter til den er kremaktig og tyknet litt.

Koking av pasta:
Kok opp vann i en kjele og tilsett ønsket mengde pasta i kokende vann. Kok i 8-10 minutter til de er al dente. Tøm og sett til side.

Blander alt sammen:
Tilsett kokt pasta i pannen med eggeblandingen og bland alt sammen til det er godt blandet. Server lun med ekstra parmesanost på toppen om ønskelig!

Konklusjon:
Pasta carbonara er en enkel, men deilig rett som kan lages på kort tid! Med bare noen få enkle ingredienser kan du ha denne klassiske italienske retten på middagsbordet på mindre enn 30 minutter! Prøv denne oppskriften i dag og nyt smakene fra Italia hjemme!

1 thought on “Pasta carbonara oppskrift”

Leave a Comment