Hummus oppskrift

Hummus er en populær dip eller smøremiddel fra Midtøsten laget av kokte, moste kikerter blandet med tahini, sitronsaft, olivenolje og forskjellige krydder. Den er utrolig enkel å lage og kan nytes som dip til grønnsaker eller kjeks, som smørbrød, eller til og med som tilbehør til grillet kjøtt.

I denne artikkelen vil vi utforske ingrediensene til hummus, gi en trinn-for-trinn-guide for å lage hummus hjemme, gi tips for å lage perfekt hummus hver gang, diskutere varianter av hummusoppskrifter du kan prøve ut og dele noen av fordelene å spise hummus.

Hva er Hummus?
Hummus er en tradisjonell Midtøsten-rett som ofte serveres som dip eller smøre med pitabrød eller kjeks. Den er laget av kokte kikerter som er blandet med tahini (en sesamfrøpasta), sitronsaft, hvitløk, salt og andre krydder. Resultatet er en kremet dip som er rik på smak og tekstur. Hummus kan nytes alene eller som en del av et større måltid.

Ingredienser til hummus
Basisingrediensene til tradisjonell hummus er kokte kikerter (også kjent som garbanzobønner), tahini (sesamfrøpasta), sitronsaft og hvitløk. Andre vanlige ingredienser inkluderer olivenolje, spisskummen og salt etter smak. Du kan også legge til flere smaker som stekt rød paprika eller oliven om ønskelig.

Trinn-for-trinn veiledning for å lage hummus hjemme
Det kan ikke være enklere å lage din egen hjemmelagde hummus! Slik gjør du:

 1. Start med å renne av og skyll en boks med kikerter i kaldt vann;
 2. Legg de drenerte kikertene i en foodprosessor sammen med ¼ kopp tahinipasta;
 3. Tilsett saften av en sitron;
 4. Skrell ett fedd hvitløk og tilsett det i foodprosessoren;
 5. Tilsett 1 teskje spisskummen pulver;
 6. Bland alle ingrediensene til en jevn masse;
 7. Tilsett sakte 2 ss olivenolje mens du blander til ønsket konsistens er nådd;
 8. Smak på blandingen og juster eventuelt krydder;
 9. Server med varmt pitabrød eller grønnsaker som gulrøtter eller stangselleri!

Tips for å lage perfekt hummus hver gang

 • Hvis hummusen din virker for tykk etter å ha blandet alle ingrediensene sammen, prøv å tilsette mer olivenolje til du oppnår ønsket konsistens;Hvis hummusen din smaker for bitter etter å ha blandet alle ingrediensene sammen, prøv å tilsette mer salt for å balansere smaksprofilen;
 • For ekstra smaksvariasjoner kan du prøve å legge til stekt rød paprika eller oliven når du blander alle ingrediensene sammen;

Variasjoner av hummusoppskrifter
Det finnes utallige variasjoner når det kommer til å lage hjemmelaget hummus! Her er bare noen ideer: • Stekt rød pepperhummus – tilsett 1 kopp stekt rød pepper når du blander alle ingrediensene sammen for en ekstra søt røyksmak; • Oliventapenadehummus – tilsett ½ kopp oliven med urter når du blander alle ingrediensene sammen for en ekstra salt salt smak; • Spinat Artisjokk Humus – tilsett 1 kopp kokt spinat og ½ kopp artisjokkhjerter når du blander alle ingrediensene sammen for en ekstra jordaktig smaksprofil; • Stekt hvitløk og urtehumus – tilsett 3 fedd stekt hvitløk sammen med 2 ss friske urter som persille eller timian når du blander alle ingrediensene sammen for en ekstra urtesmaksprofil!

Fordeler med å spise hummus
Hummus har mange ernæringsmessige fordeler på grunn av det høye innholdet av protein og fiber som bidrar til å holde deg mett lenger, samtidig som den tilfører viktige vitaminer og mineraler som kroppen vår trenger som jern, fosfor og magnesium, bare for å nevne noen! I tillegg har forskning vist at inntak av mat rik på belgfrukter som kikerter kan bidra til å redusere kolesterolnivået som reduserer risikoen for hjertesykdom over tid! Endelig har studier også antydet at inntak av mat rik på belgfrukter også kan bidra til å redusere betennelse som kan bidra til å forbedre den generelle helsen hos de som lider av kroniske sykdommer som leddgikt!

Konklusjon
Avslutningsvis har vi sett hvor enkelt det er å lage deilig hjemmelaget hummus hjemme ved å bruke enkle pantrystifter som hermetiske kikerter! Vi har diskutert noen tips om hvordan du kan lage perfekt humm hver gang sammen med noen deilige varianter du kan prøve ut! Til slutt har vi utforsket noen gode ernæringsmessige fordeler forbundet med å spise denne smakfulle Midtøsten-dippen/pålegget! Så hvorfor ikke prøve det i dag?”

Leave a Comment