Hva handler Nordnorsk julesalme om?

«Nordnorsk julesalme» («Velsigna du dag over fjordan») er ein julesong med tekst og melodi av Trygve Hoff. Songen handlar om «de evige ordan» med utgangspunkt i «mørketidslandet» – juleevangeliet i nordnorsk folkereligiøsitet.

Hvem har skrevet Nord Norsk julesalme?

Nordnorsk julesalme, med åpningslinjen «Velsigna du dag over fjordan», er en julesang med tekst og melodi av Trygve Hoff. Sangen ble introdusert i barne-TV-serien Lyset i mørketida på midten av 1980-årene. Melodien er basert på Plaisir d’amour av den franske komponisten Jean Paul Égide Martini (1741–1816).

Hvor gammel ble Trygve Hoff?

49 år (1938–1987)
Trygve Hoff / Alder ved dødsfallet

Hva handler Nordnorsk julesalme om? – Related Questions

Når døde Trygve Hoff?

2. desember 1987, Drammen
Trygve Hoff / Døde

Hvor var Trygve Hoff født?

7. juli 1938, Rognan
Trygve Hoff / Født

Hvor kom Trygve Hoff fra?

Visesanger Trygve Henrik Hoff (7. juli 1938 – 2. desember 1987) er født og oppvokst på Rognan, Saltdal i Nordland. Han var komponist, tekstforfatter og artist, visesanger og visedikter; som blant annet skapte disse sangene: ”Har en drøm”, ”Ei hand å holde i”, ”Rorbuvalsen”, ”Jentan på fileten” og ”Nordnorsk julesalme”.

Hvem er Stig Henrik Hoff gift med?

Han er sønn av Trygve Hoff og gift med skuespiller Sølje Bergman.

Hvor bor Trygve Skaug?

Skaug er bosatt i Ørje og har tre barn.

Hva er Trygve Skaug kjent for?

Trygve Skaug er en norsk forfatter, musiker og artist. Han er særlig kjent for å formidle egne dikt gjennom sosiale medier – spesielt på Instagram. Diktene hans har vist seg å appellere spesielt til ungdom og unge voksne, og Skaug har nådd et bredt publikum, godt ut over lyrikkens mer tradisjonelle målgrupper.

Har Trygve Skaug farget håret?

Og da mener jeg mange. Ikke bare sånn femten – tjue, liksom. Men mangemange-mange..! Det er ikke farget.

Hvor mange følgere har Trygve Skaug?

Skaug er en av Norges bestselgende lyrikere gjennom flere år. Han har gitt ut syv diktsamlinger og har over 190 000 følgere på Instagram, der diktene hans deles bredt.

Hvilke temaer er Trygve Skaug opptatt av i diktene sine?

I Følg med nå hadde Skaug samlet sine mest skjellsettende dikt, med tematikk som opptar ungdom: Sex, psykisk helse, vennskap, angst, kjærlighet og mye mer.

Hvor er Nils Jakob Hoff fra?

Nils Jakob Hoff er en tidligere roer fra Bergen. Den største idrettsmeritten hans er VM-gullet i 2013, som han vant i dobbeltsculler sammen med Kjetil Borch. Hoff representerte Fana Roklubb og la opp i 2019.

Hvor studerte Nils Jakob Hoff?

Samtidig som han satset på idretten, studerte Hoff medisin ved Universitetet i Bergen, i byen han også kommer fra. Nå jobber den tidligere verdensmesteren som anestesilege på Akershus universitetssykehus.

Hvor vokste Trygve Skaug opp?

Han vokste opp i Båstad i Trøgstad, i Indre Østfold. Nå bor han i Ørje. Skaug er en av Norges bestselgende lyrikere gjennom flere år. Han har gitt ut syv diktsamlinger og har over 190 000 følgere på Instagram, der diktene hans deles bredt.

Hvor mange barn har Stig Henrik Hoff?

Stig Henrik Hoff/Barn

Leave a Comment