Er tørkede erter sunt?

Erter er rik på kostfiber og belgfrukten er en god vegetarisk proteinkilde. De inneholder også ulike B-vitaminer, betakaroten og andre karotener. Her får du et høyt innhold av kostfiber og vitamin C. Sukkererter er også en god kilde til B-vitaminet folat.

Har glemt å legge erter i bløt?

Tips: har du glemt å legge ertene i bløt, kok de med en teskje natron i 2-3 timer. Kok opp frosne erter i lettsaltet vann, hell av kokevannet. Bruk en stavmikser og mos ertene. Smak til med smør, salt og pepper.

Er gule erter sunt?

Erter er noe ut av det sunneste, mest næringsrike og anvendelige (vegetar ertesuppe, ertestuing o.a.) du kan spise! Fordelene er: Mye protein, jern, sink, folat, magnesium. en god del sunne plantestoffer, blant annet kostfiber.

Er tørkede erter sunt? – Related Questions

Hva er den sunneste grønnsaken?

De fem sunneste grønnsakene
  • Grønnkål – best på antioksidanter. ( Foto: Rasbak, Creative Commons)
  • Kålrot – rikest på C-vitaminer. ( Foto: Berit Roald, NTB Scanpix)
  • Tomat – med krefthemmende skall. ( Foto: Sara Johannessen, NTB scanpix)
  • Brokkoli – med mye glukosinolater. (
  • Løk – kan forebygge hjerte-karsykdommer. (

Kan man spise rå erter?

Den førstnevnte spise ofte i salater eller som tilbehør etter et raskt oppkok, mens gule erter ikke kan spises .

Er det mye jern i erter?

Rett og slett fordi vi spiser mye brød! Kornvarer bidrar med over 35 prosent av jernet i kosten. Grønnsaker og belgvekster (bønner, linser og erter) er også rike på jern, spesielt grønne grønnsaker som spinat, kruspersille og brokkoli.

Er hermetiske erter sunt?

Bønner/ linser og erter, både tørkede og hermetiske, er næringsrik mat som med fordel kan inngå i et sunt kosthold.

Er erter og sukkererter det samme?

Sukkererter er flate belger med små, lite utviklede erter. De er sentrale i det italienske og franske kjøkken, og på fransk kalles de «mange tout» – direkte oversatt «spis alt». Du kan likevel fjerne stilken og strengen som sitter på belgen, for skallet er godt, men det er ertene som har den milde og søte smaken.

Hva gjør erter med kroppen?

Erter er dessuten topp mat for å holde blodsukkeret stabilt. I tillegg til dette er erter en svært god kilde til vitamin A, C, K og B1, folat og mangan. Du får også i deg en god del fosfor, sink og jern om du spiser erter.

Hvor mye karbohydrater er det i gule erter?

Næringsinnhold av gule erter
DelKcalKarbohydrater
100 g gule erter35064

Hva kan man bruke gule erter til?

Gule erter kan bli til suppe, til erter og flesk. Svarte bønner til gryter og stuinger, kikerter til falafel, humus, salater og så videre.

Er det mye proteiner i erter?

Erter. Erter inneholder hele 6,1 gram protein per 100 gram. Det gjør dem til en av de mest proteinrike grønnsakene.

Hva skal jeg spise for å slanke meg?

Helsedirektoratets kostråd anbefaler grove kornprodukter, frukt, belgfrukter, grønnsaker og fisk, og begrenset inntak av snacks, sjokolade og andre søtsaker. Det er mulig å gå ned i vekt ved å følge disse rådene, ved samtidig å være bevisst mengden mat du spiser.

Hva er det beste å spise etter trening?

Karbohydrat er det vik tigste næringsstoffet for restitusjon både i den akutte og langsiktige fasen. Refylling av glykogenlagre oppnås ved å innta et karbohydratrikt måltid umiddelbart etter trening, eller ved å innta rehydreringsvæske med karbohydrat (for eksempel sportsdrikk ).

Hva er forskjellen på grønne og gule erter?

Gule og grønne erter kommer fra samme plante. Gule erter er bare grønne erter som har fått tid til å modne og tørke. Når det skjer, dannes det mye mer stivelse og protein. De to typene erter brukes helt forskjellig på kjøkkenet.

Er hermetiske erter sunt?

Bønner/ linser og erter, både tørkede og hermetiske, er næringsrik mat som med fordel kan inngå i et sunt kosthold.

Er det mye karbohydrater i erter?

ErterEn halv kopp kokte erter inneholder 67 kalorier, 12,5 gram karbohydrater og 4,5 gram fiber. Spiser du en halv kopp lettkokte erter får du også i deg 12 prosent av det som er anbefalt å innta av sink daglig.

Leave a Comment