Er det lov å sende mat i Posten?

Postforsendelser med legemidler (både reseptpliktige og reseptfrie) fra utlandet er ikke tillatt og kan bli stoppet i tollkontroll. Hensikten med et strengt regelverk er å hindre feil bruk og beskytte forbrukere mot falske og ulovlige legemidler.

Hva er ikke lov å sende i Posten?

Dette kan ikke sendes i posten:

narkotiske stoffer. levende og døde dyr, inkludert rester av døde dyr. kopivarer/piratvarer. pakker og brev kan ikke inneholde verdisaker som edelstener og edle metaller som gull, sølv og platina; penger eller verdipapirer.

Hvor mye koster det å sende en pakke i Norge?

Denne prislisten gjelder fra 1. januar 2022.

Norgespakke™ med postoppkrav.

Vekt inntilPris på posten.noPris på Posten
10 kg210,–281,–
25 kg310,–391,–
35 kg380,–471,–

Er det lov å sende mat i Posten? – Related Questions

Hva er billigste måte å sende pakke i Norge?

Det vanligste og billigste for så små pakker er å sende den direkte til postkassen til mottakeren. Du kan også velge å sende pakken med sporing eller som en rekommandert pakke, dette er ikke noe de fleste av oss vill ha behov for, og det koster dessuten betydelig mye mer.

Er Posten og Bring det samme?

Bring er i Norge den delen av Post-konsernet som betjener bedriftskundene og de deler av driften som retter seg mot bedriftskunder profileres derfor i grønne farger og ikke i den røde fargen som Posten benytter og som i all hovedsak skal profileres mot privatkunder. Selskapet eies av Posten Norge.

Hva koster det å sende pakke under 2 kg?

Å sende en rekommandert pakke under 2 kg kan koste alt fra 200 kr og opptil nesten 500 kr avhengig av størrelse og hvor du skal sende pakken til. Pakker som ikke er rekommandert, men har sporing koster alt fra 149 kr og helt opptil over 500 kr for pakker som veier opptil 35 kg.

Hvor mye koster det å sende pakke med PostNord?

Priser
0-5 kg69 kr
5,1-10 kg119 kr
11–20 kg199 kr

Hvor mye koster det å sende en pakke på 5 kg?

Maksmål: inntil lengde 35 cm x bredde 25 cm x høyde 12 cm.

Pris på Norgespakke™ 0–5 kg.

VektLevere på Posten Sende fra postkassen din
0–5 kg70,–79,–
Tillegg til og fra Svalbard330,–330,–

Hva er porto på pakke?

Prising for brev i form av rull: Diameter inntil 7 cm og lengde inntil 35,3 cm; bruk pristabell for 2–7 cm.

Brev med kode – digitalt frimerke.

Vekt inntilInntil 2 cm tykk2–7 cm tykk
20 g19,–55,–
50 g25,–55,–
100 g28,–55,–
350 g46,–55,–

Hvor stor er en norgespakke?

Størrelser og pris:
StørrelseMålPris
Liten:33,2 x 24,6 x 6,5 cm18,–
Medium:30 x 35 x 12 cm19,–
Stor:50 x 30 x 20 cm24,–
Eske Norgespakke™ 0-5 kg35 x 25 x 12 cm22,–

1 more row

Hvor stor kan en Norgespakke være?

Norgespakke™ 0–35 kg

Om pakken er over 120 cm lang, har bredde over 60 cm og/eller høyde over 60 cm, kommer det håndteringstillegg på 141,-. Pakken kan da være inntil 240 cm lang og lengde + omkrets inntil 360 cm.

Er Porto og frakt det samme?

Ordet porto benyttes som betegnelse på leveringer hvor sender betaler fraktomkostningene, og ikke mottaker. Det motsatte er betegnelsen “oppkrav” hvor mottaker betaler kostnaden (portoen) for transporten.

Kan A frimerker brukes?

Kan jeg fortsatt bruke gamle A-frimerker? Valørløse A-frimerker kan brukes på vanlig måte etter nyttår. De får samme verdi som ny pris for sending av brev opptil 20 g. Dette gjelder både innland, Europa og verden.

Hvor mye koster det å sende pakke med HeltHjem?

HeltHjem pris

Alle pakker som er medium eller mindre (altså under 5 kg) vil kunne sendes med HeltHjem. Dette koster vanligvis rundt 80 kroner. Det er et tilfelle hvor prisen kan bli noe høyere, nemlig hvis din adresse er utenfor HeltHjem sin dekning.

Hvor lang tid tar det å sende post i Norge?

Veiledende leveringstid for all post er to til tre virkedager i hele Norge. Post leveres annenhver dag til din postkasse.

Hvor lang leveringstid med Posten?

Levering. Transporttid er normalt 1–3 virkedager, avhengig av strekning. Pakken kan leveres over hele landet, inkludert Svalbard. Pakken leveres klimanøytralt.

Hva skjer hvis Posten mister pakken?

Ansvar. Ved skade eller tap erstatter Posten pakkens verdi inntil 10 000 kroner. Ved tap er det avsender som skal sette frem krav om erstatning og dokumentere verdien på sendingen, mens det ved skade er det mottaker som skal sette frem krav om erstatning og dokumentere verdien på sendingen.

Kan man sende pakker i post i butikk?

Sende pakker med PostNord

Privatpersoner kan sende pakker selv i alle butikker som har PostNord-tjenester. Det eneste du trenger å gjøre er å bruke tjenesten på nettsidene før du kommer til innleveringsstedet. Det er enkelt å sende og motta pakker med PostNord. Les mer om vår sendeløsning MyPack GO.

Hvordan fungerer norgespakke?

Norgespakke™ 0–35 kg er sporbar og gjelder for pakker opptil 35 kilo. Ved tap eller skade gis det erstatning for inntil 10 000 kroner. Leveringstiden er én til tre virkedager, men på enkelte strekninger opptil fem. Leveringstiden er veiledende.

Leave a Comment