Hvor sunt er granateple?

Granateplet er rik på kostfiber. I tillegg er det en fin kilde til sporstoffet kobber og B-vitaminet folat. Det viktigste plantestoffet i frukten heter antocyaniner, det samme som du finner i blåbær. Maten vi spiser, inneholder kjemisk energi som kan bli til bevegelsesenergi eller varme i kroppen.

Hvor kommer granat eple fra?

Granateple er viltvoksende i et område fra Balkan til Himalaya, og dyrkes og forvilles overalt i tropiske og subtropiske strøk. I middelhavslandene og Asia har det vært dyrket siden oldtiden. Granada i Spania er oppkalt etter granattreet.

Hva er mango på engelsk?

Jeg har lyst til å spise en mango. I want to eat a mango.

Hvor sunt er granateple? – Related Questions

Hva er Puma på engelsk?

Substantiv. 1. The mountain lion, cougar, Puma concolor.

Hva er Dromedar på engelsk?

dromedar {hankjønn}

dromedary {subst.}

Hva slags frukt er mango?

Mango (latin: Mangifera indica) er frukten fra mangotreet. Den kan være oval, rund, eller hjerteformet og har en avlang sten i midten. Stenen kan være litt hårete, og er vanskelig å skille fra fruktkjøttet Det gule fruktkjøttet har en søtlig smak, og er rik på A-vitaminer, C-vitaminer og antioksidanter.

Hva er hullemaskin på engelsk?

hullemaskin {hankjønn/hunkjønn}

hole punch {subst.} perforator {subst.}

Er mango en frukt?

Mango er en av de mest spiste fruktene i verden. Du kan kjenne igjen en mango som er Cevita-merket på at den er stor, søt, spisemoden – og på at fruktkjøttet ikke inneholder en eneste fibertråd. Mangoen spises som den er, men kan også brukes i salat, i chutney og i smoothie.

Hva er magi på engelsk?

magi {hankjønn}

magic {subst.}

Hva heter flipperspill på engelsk?

Flipperspill (engelsk: Pinball) er en type arkadespill, vanligvis operert med myntpåkast. Formålet er å manipulere en eller flere rullende stålkuler inne på gulvet i en pleksiglassdekket kasse, kalt flippermaskin.

Hva er mal på engelsk?

template {subst.}

Hva heter Borg på engelsk?

Borger og slott har samme ord på engelsk, castle, og er avledet fra det latinske ordet castellum, diminutiv (forkortningsord) for castrum som betyr «befestet sted». Angelsaksisk castel, fransk château, spansk castillo, italiensk castello, og andre europeiske ord er alle avledet fra castellum.

Hva betyr Glen på engelsk?

Glen, trang, avstengt fjelldal. Første ledd i mange skotske og irske stedsnavn, som Glenmore, Gleneagles, Glencoe.

Hva er kyse på engelsk?

De omtales vanligvis som bonnet på engelsk og bahytt på svensk. Moteriktige kysehatter ble mindre i siste halvdel av århundret, men hadde fortsatt brem og pull skåret i ett, hakebånd og pynt. Kyser med en kant eller kappe påsydd bak ble kalt nakkehatt.

Hva er grotte på engelsk?

Særlig på engelsk brukes dronte gjerne som synonym for noe som er foreldet og utdatert, og uttrykk som «Dead as a dodo», i betydningen noe som er ugjenkallelig dødt eller foreldet, har for lengst blitt en del av språket.

Hva er stolleken på engelsk?

Stolleken på andre språk

Engelsk: Musical Chairs («musikkstoler»)

Hva er brassespark på engelsk?

Bicycle kick

Også kjent som «brasse» på norsk.

Hva er sopelime på engelsk?

sopelime {hankjønn}

broomstick {subst.}

Leave a Comment