Skal man skrelle rabarbra?

Rens rabarbraen før bruk. Det gjør du ved å kutte av stilken, både på toppen og bunnen. Den kan eventuelt skrelles, da skallet kan være seigt å tygge. Rabarbra lagres best ved 2–4 grader.

Kan man bruke maizena istedenfor potetmel i rabarbragrøt?

Her bruker jeg blant annet maizena i stedet for potetmel. Ha rabarbra, sukker, vann, vanilje og kanel i en kasserolle og kok opp. La det småkoke i 5 min. rør ut maizena i iskaldt vann, og tilsett det i en tynn stråle mens du rører i grøten.

Hvorfor rense rabarbra?

Rabarbra i hagen

De store bladene skal du fjerne med en gang du har høstet rabarbraen, da disse inneholder oksalsyre, som kan føre til nyresvikt og fordøyelsessykdommer.

Skal man skrelle rabarbra? – Related Questions

Kan rabarbra være giftig?

Rabarbra vokser opp om våren inneholder mye oksalsyre, og man bruker bladstilkene til mat, men bladene inneholder så store mengder oksalsyre at det gir forgiftninger, så putt ikke rabarbrablader i salaten. Flere arter stueplanter kan være giftige, men man bør da vite at man ikke spiser av bladene.

Hva er giftig på rabarbra?

Bladene på rabarbraplanten er giftige. De inneholder oksalsyre, som kan redusere innholdet av kalsium i kroppen og føre til pusteproblemer og nyrestein. Det er liten fare for å bli virkelig forgiftet av rabarbra, men det er lurt å holde seg til å spise bare stilken, og aller helst de unge stilkene.

Hvorfor ikke spise rabarbra etter sankthans?

En myte at rabarbra ikke kan spises etter sankthans

Myten om at rabarbra ikke kan høstes og spises etter sankthans kommer nok av at dersom stilkene bare blir stående blir de hule og harde, og på 80-tallet var det noen som hevdet at det skulle være farlig, mener Kase.

Skal man fjerne blomsten på rabarbra?

Blomstene skal helst skjæres vekk innen de slår ut i full blomst. På denne måten setter planten flere stilker og du kan høste mer. Hvis din plante blomstrer nå, bør du huske dette neste sommer. Det som skjer når planten blomstrer, er at den blir trevlete og får en mindre god smak.

Hva slags syre er det i rabarbra?

Full av syre

Den sure smaken skyldes at rabarbraen er full av eplesyre og oksalsyre. De unge stilkene har minst oksalsyre. Det er liten fare for å bli forgiftet av oksalsyre, men syren er en kalktyv – den binder seg til kalsiumet i kroppen.

Hvordan ta opp rabarbra?

Ta et godt tak i stilken, et stykke nede i planten, og trekke godt i den, rett opp. Det handler om å få stilken med fot, som stammen heter, til å løsne med et drag. Under de største bladene finner du også de tykkeste stilkene. Ikke trekk for mange stilker om gangen.

Kan fersk rabarbra fryses?

Du kan gjerne fryse ned rabarbra, men bruk den fersk så lenge du kan. Eller lag noe av den og ha på glass og flasker, som marmelade og saft.

Kan man bruke rabarbra på høsten?

Etter nyplanting bør du unngå høsting det første året, slik at planten kan etablere seg og vokse skikkelig. På det andre året er det på tide med en forsiktig høsting, og det tredje året kan du høste for fullt. Sørg for alltid å la det være igjen noen blader på planten.

Når er det for sent å høste rabarbra?

På våren i flere omganger ja, men i siste runde i juni, ta alt. Gi så planten en par gode spader med husdyrgjødsel, legg bladene oppå, og la den vokse noen uker. Så kan du høste om igjen i slutten av juli eller begynnelsen av august.

Kan man spise rabarbra som blomstrer?

– Rundt St. Hans blomstrer rabarbraen. Den får da en usmak og blir trevlete, men det er ikke farlig å spise rabarbra etter blomstring. Bladene er giftige, så det er bare stilken som brukes.

Hvor lenge kan man fryse rabarbra?

Det er også mulig å fryse rabarbraen i en vanlig fryser ved rundt -20 grader, og da får den en veldig god holdbarhet. Smaken vil være noe annerledes når man tiner den, men den er mer enn god nok til supper og salater. Når rabarbraen er nedfryst kan den oppbevares der i minst et par måneders tid uten å bli dårlig.

Leave a Comment