Kan man spise skallet på aubergine?

Skallet i aubergine inneholder mye vannoppløselig fiber, som styrker tarmfloraen.

Er aubergine sunt?

Aubergine har både lavt energi – og fettinnhold. Aubergine er en kilde til protein og kostfiber. Protein bidrar til vekst i muskelmasse, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Skal man skrelle aubergine?

Å skrelle eller ikke skrelle? Både fruktkjøtt, frø og skinn er spiselig. Skinnet er imidlertid bittert og kan i de fleste tilfeller med fordel skrelles av helt eller delvis. Jeg pleier å gjøre som tyrkerne og skreller auberginene i zebramønster, så jeg beholder omtrent halvparten av skinnet på.

Kan man spise skallet på aubergine? – Related Questions

Hvorfor salt på aubergine?

Det er fordi steinene som befinner seg i det hvite, nesten svampaktige kjøttet er litt bitre på smak. Det er forøvrig også derfor du skal salte auberginen før bruk, for saltet fjerner den bitre smaken. Saltet trekker nemlig ut overflødig væske, og også den bitre væsken fra frøene.

Kan man spise aubergine som er brun inni?

Hvis du er i tvil om auberginen er for gammel, skjær den i to og vurder kjøttet. Det skal være kremaktig hvitt og svampaktig. Hvis kjøttet er mørkt, mykt og seigt, har det begynt å råtne. Disse flekkene kan du skjære bort med god margin og bruke resten.

Hvorfor skrelle aubergine?

Aubergine har et ganske tykt skall. Det er bittert, og kan gi ubehagelig tyggemotstand. Samtidig tilfører det både smak og tekstur til det myke og milde auberginekjøttet. Ved å skrelle bort omtrent halvparten av skallet får du det beste av to verdener.

Kan aubergine kokes?

Den kan med andre ord stekes, kokes, moses, ovnsbakes og grilles. Den kan fylles med for eksempel kjøtt og ost å gratineres.

Er aubergine plante flerårig?

Aubergine er en flerårig plante i sitt opprinnelige klima, men vokser som en årlig kjøkkenplante.

Hvor lenge holder en aubergine?

Aubergine og squash

Auberginen er faktisk en frukt. Og oppbevarer du den i riktige omgivelser kan aubergine holde i over 2 uker. Legg frukten i plastikk og finn en plass med rundt 8 til 10° C. Dette gjelder også squash.

Hva heter aubergine på engelsk?

aubergine {hankjønn}

aubergine {subst.} melongene {subst.}

Hvordan fryse aubergine?

Frukten kan også fryses, men da må man først behandle den. Skjær auberginen opp i skiver, ha på salt og sitronsaft og skyll av etter ca. 15 minutter. Deretter forvelles skivene i kokende vann i et par minutter.

Er aubergine en grønnsak?

Frukten blir hyppig brukt som grønnsak i middelhavskjøkkenet, og er en viktig ingrediens i blant annet moussaka. Auberginer bruker ca. 70–80 dager for å modne. Aubergine er et bær i botanisk forstand.

Når er aubergine i sesong?

Aubergine tilhører søtvierfamilien sammen med tomat, paprika og potet. August til oktober er auberginesesong selv om grønnsaken er tilgjengelig året rundt.

Når er aubergine moden?

Auberginen er moden når man ser merker etter fingrene når man klemmer forsiktig på den. Den beste lagringstemperaturen er mellom 8-10 °C, gjerne i plastpose eller plastboks og kan oppbevares i om lag to uker.

Leave a Comment