Hvordan piffe opp Toro sjokoladekake?

Skal glasur på varm eller kald kake?

Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald.

Hvordan få sjokoladekrem tykk?

Tips: ♥ Som du ser av oppskriften, bør sjokoladekremen lages kvelden i forveien slik at den får stått i kjøleskapet over natten. Da blir den tykkere i konsistensen slik at den får passe smørekonsistens.

Hvordan få smeltet sjokolade blank?

Det viktigste når du smelter sjokoladen over et vannbad er at den får en temperatur på 50 til 55 grader. Hvis den overskrider dette vil sjokoladen brenne seg og se blass ut etter avkjøling, sier sjokolademesteren.

Hvordan piffe opp Toro sjokoladekake? – Related Questions

Kan man smelte sjokolade to ganger?

Temperering av sjokolade

Smelt sjokoladen i vannbad, men pass på at sjokoladen ikke kommer i kontakt med vannet. Sjokoladen kan smeltes om igjen så mange ganger du vil.

Hva er den beste måten å smelte sjokolade?

Sjokolade skal aldri utsettes for direkte kontakt med varmekilden, men smeltes i vannbad. Fyll en kjele med tre centimeter vann og bruk en stålbolle stor nok til at den kan «henge» inni kjelen. Varm vannet til like under kokepunktet. Ha finhakket sjokolade i bollen og plasser den oppi kjelen.

Hvorfor smelte ikke sjokolade i vannbad?

Vann: Hvis smelta sjokolade kommer i kontakt med vann vil den herdes og bli hard og umulig å bruke. En dråpe vann er nok til å ødelegge alt så vær forsiktig, spesielt hvis du smelter sjokoladen i vannbad. Det er viktig at alle redskaper sjokoladen kommer i kontakt med holder romtemperatur eller mer.

Hvorfor delfiafett i sjokolade?

Blir den smeltede sjokoladen litt for tykk kan du ha i litt kokosfett (delfiafett). Det gjør den tynnere (ekte kuvertyre tynnes ut med kakaofett). Ha overflødig sjokolade i en bolle og la stivne – den kan brukes senere.

Hvorfor bruke vannbad?

Vannbad er en kjele eller panne med kokende vann der man setter en form med en matrett som skal varmes opp. Hensikten er å varme opp mat som ikke skal varmes over kokepunktet, eller ikke skal komme i nær kontakt med kokeplate eller stekeovn.

Kan man redde smeltet sjokolade?

Får du vann i den smeltede sjokoladen blir den hard og klumpete. Da er det bare å begynne på nytt, men ikke kast den ubrukelige sjokoladen. Du kan prøve å tilsette varm fløte og smelt alt sammen til en ganache. Bruk en stavmikser for å få bort eventuelle klumper.

Hvorfor blir sjokoladen klumpete når jeg smelter den?

Smelt aldri sjokolade direkte på komfyren, men benyttet vannbad eller mikrobølgeovn. Sjokolade med melk (melkesjokolade og hvit sjokolade) inneholder et protein (kasein) som koagulerer ved for høy temperatur og gjør sjokoladen trådete/klumpete.

Hvordan får man hvit sjokolade?

I hvit sjokolade bruker man nemlig kun kakaosmøret i motsetning til vanlig sjokolade som inneholder både kakaomasse og kakaosmør. I tillegg inneholder den tørrmelk, sukker og vanilje som gir den gode smaken.

Hvorfor smelte sjokolade i vannbad?

Vannbad – hva er det? Om du har sjokolade direkte i en kjele som du setter på plata blir det veldig fort for varmt. Derfor anbefales det alltid å smelte sjokolade i et vannbad.

Hvor lang tid tar det å smelte sjokolade i vannbad?

Sett en glasskål over vannbadet og legg 2/3 av sjokoladen i skålen. Smelte sjokoladen under omrøring i ca. 10 minutter til den når en temperatur på 40-45 grader.

Skal vannet koke ved vannbad?

Vannbad er en kjele eller panne med kokende vann der man setter en form med en matrett som skal varmes opp. Hensikten er å varme opp mat som ikke skal varmes over kokepunktet, eller ikke skal komme i nær kontakt med kokeplate eller stekeovn.

Hvordan smelte sjokolade med delfiafett?

1 ss delfiafett

Brekk sjokoladen og ha det i en bolle sammen med delfiafett . Sett bollen over en kjele med vann og smelt sjokoladen og fettet. Rør det sammen når alt har smeltet, slik at du får en glatt masse.

Kan man bruke smør istedenfor delfiafett?

Hemmeligheten er å erstatte noe av delfiafettet med smør. Tar du sjansen, kommer du aldri til å prøve en annen risbolleoppskrift igjen.

Hva kan jeg bruke delfiafett til?

Delfiafett er herdet kokosfett. Fettet er klaret og blir blankt når det smeltes. Egner seg godt til baking. Brukes for eksempel i Delfiakake eller i risboller.

Leave a Comment