Hvordan lager man spekesild?

Speking av sild: Legg et tykt lag med grovsalt i bunnen av en balje, og legg sild side om side oppå saltet. Dryss salt oppå og legg et nytt lag sild. Avslutt alltid med å legge et tykt lag grovsalt på toppen. Silda er ferdig speket etter cirka 2 uker dersom det er filet.

Hvor lenge skal spekesild ligge i vann?

Smak deg frem. Hel spekesildligge i vann ett døgn. Selv sild som presenteres som ferdig til bruk, kan ha godt av “en vask” og en time i vann.

Hvordan spise spekesild?

Spekesild kan nytast med tilbehøyr som raudbeter eller andre sylta beter, rømme og dill. Mange føretrekker også smør, gulrotstuing, flatbrød eller kokt kålrot til. Valet er ditt.

Hvordan lager man spekesild? – Related Questions

Hvor mye spekesild per person?

Spekematbord. Beregn ca. 150 gram spekemat per person, fordelt på de ulike sortene.

Kan man drikke vin til sild?

Vin er heller ikke noe problem, så lenge du passer på at den har tilstrekkelig sødme og kropp til å møte alle de vanskelige smakene. Naturvin er spennende følge til sild.

Hva spiser man til sild?

Du kan regne ca 200 gram ren sildefilet pr person. Som tilbehør brukes det forskjellige brødtyper, gjerne rugbrød, flatbrød, smør, løk, rømme, evt andre sauser. Som drikke er det fint med øl.

Hvor lenge holder spekesild?

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker. Framgangsmåte: Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.

Kan man spise sild?

Sild er en godbit full av sunne omega-3-fettsyrer, som vi burde spise mer av – ikke bare i jula. Her får du 6 gode oppskrifter med sild. Nordmenn flest forbinder sild med noe de spiser i julen. Men Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser fisk til middag to til tre ganger i uka, og gjerne at vi bruker fisk som pålegg.

Kan man fryse spekesild?

Pakk i tett embalasje hvis du ikke skal bruke fileten med en gang. Fersk sild kan også fryses.

Hvordan oppbevare spekesild?

Frysevare, lagres ved -18 °C, eller kaldere til angitt holdbarhetsdato. Oppbevaring i kjøleskapet (0-4 °C) høyst 1 døgn. Bør ikke fryses etter opptining.

Hvorfor må man ikke fryse ned igjen?

Ikke frys ned matvarer mer enn to ganger

Eva Johanne Lillebakken er seniorrådgiver ved seksjon hygiene og drikkevann i Mattilsynet. Hun sier at hovedregelen er at matvarer ikke bør fryses ned to ganger, fordi det kan redusere den hygieniske kvaliteten vesentlig.

Hvor lenge kan ting ligge i fryseren?

Sosialt
SvinekjøttMagert: 6 mnd Med fett: 3 mnd
Reinsdyr- og viltkjøttover 12 mnd
Saltet kjøtt med mye fett2 mnd
Kylling4 mnd
Kalkun1-2 år

Kan man fryse ned spekepølse?

Du kan fryse ned Spekepølsen/ -maten dersom det er ønskelig. Pakk dem gjerne inn i aluminiumsfolie først dersom vakuumforpakningen er åpnet. Uåpnede pølser kan legges rett i frysen.

Kan man fryse kjøttdeig to ganger?

Å legge frosset kjøtt som har vært tint opp tilbake i fryseren, er noe du ikke bør gjøre, råder Atle Wold, seksjon for hygiene og virksomhetskrav i Mattilsynet. Det kan føre til en økning i bakterieaktiviteten og gi et dårlig – og i noen tilfeller et utrygt produkt på middagsbordet.

Kan man spise frossen mat som er gått ut på dato?

Det er helt unødvendig å kaste nedfryst mat som har bikket datostemplingen. Det er nemlig ingen bakterier som utvikler seg i frossen tilstand. – Det er mange som er veldig opptatt av i datostemplingen på frysevarer, men datoen er bare en indikator på hvor lenge produsenten garanterer for kvaliteten på maten.

Kan man fryse kylling på siste forbruksdag?

– Ikke frys maten siste forbruksdag

– Folk tror bakterier dør når de fryser produktet, men listeriabakterien overlever frysing. Den vil imidlertid ikke vokse om fryseren har minus 18 grader, men vil kunne vokse på den tiden det tar å fryse og tine produktet.

Hvorfor ikke sette varm mat i fryseren?

Du må sørge for at maten er kald før du fryser den. Varm mat rett i fryseren vil heve temperaturen, og føre til at annen mat i fryseren begynner å tine..

Leave a Comment