Hvordan feste fondant på kake?

Veldig mange bruker vann for å feste fondant biter sammen, men ofte kan vann være litt for tynt og glatt, og virker ikke så godt å lime sammen fondant som er mer tørr. Noen ganger trenger man lim som er mer likt skolelim; et lim du kan børste på, uten at det drypper.

Hva er forskjellen på marsipan og fondant?

Fondant er mye mer elastisk enn marsipan og vil se mye slettere og finere ut. Når du har knadd den til riktig konsistens, kan du dra og strekke i den. Noen synes marsipan smaker bedre enn fondant, men dette er en smakssak.

Er sukkerpasta og fondant det samme?

Det er veldig lettvint å kjøpe ferdig sukkerpasta (fondant) på butikken men det er mye rimeligere å lage den selv, ikke er det særlig vanskelig heller. Dessuten er den hjemmelagde sukkerpastaen bedre på smak enn den ferdigkjøpte.

Hvordan feste fondant på kake? – Related Questions

Hvor lang tid tar fondant å tørke?

All kakepynten som er laget av fondant må tørke i flere dager. Hvor lenge kommer an på tykkelsen. Legg den tørre kakepynten i tette bokser. Den kan oppbevares i flere måneder.

Hvor mye fondant til en kake?

Du trenger ca. 500G fondant til å dekke en 24-26CM rund kake / 20x20CM firkantet kake. Fondant MÅ knaes opp godt til den er elastisk. Ikke la den ligge å tørke før den has på kaken.

Hva betyr ordet fondant?

Hva er fondant? Fondant, som brukes til kaker og bakverk, er en konfektmasse som er laget av blant annet glukose, vann og eggehviter.

Kan man legge på fondant dagen før?

Kan lages kvelden før synes jeg. Ta og bak dem dagen før, fondanten også. Fondanten putter du i kjøleskapet of muffinsene på ett kjølig sted med plast over. Du kan pynte med smørkrem og fondanten det blir veldig fint .

Hvor lenge holder sukkerpasta seg?

Deigen er best når den får sette seg, helst 2 timer, men den kan brukes med en gang. Kan oppbevares i romtemperatur på et mørkt sted. Jeg liker å ha den i kjøleskap. Holdbar 3-4 måneder.

Hvordan KNA fondant?

Slik gjør du
  1. Smør ett tynt, jevnt lag med smørkrem eller icing på kaken.
  2. Før du begynner å kjevle, kna marsipanen litt slik at den blir enklere å jobbe med.
  3. Løft forsiktig på lokket.
  4. Bruk en smoother for å fjerne luftboblene, og for å få ett jevnere resultat.
  5. Kaken er nå ferdig til å dekoreres.

Hvor lenge før kan man lage fondant pynt?

Men siden det er pirkearbeid, er det lurt å sette av god tid. Figurene tåler også å stå litt, og kan lages to til tre dager før de skal settes på kaken. Det finnes et stort utvalg av utstyr til kakedekorering.

Hvor lenge holder fondant seg i kjøleskapet?

Fondant kan enkelt nok oppbevares i kjøleskapet i et par-tre dager uten å tørke ut. Ha den i en lufttett boks, så vil den holde seg veldig fin ganske lenge. Den store faren er at den tørker ut, så derfor er det viktig at boksen er lufttett.

Hvor tynn skal fondant være?

Fondantenvære veldig tynn, så å bruke en pastarulle for å få den veldig tynn er veldig nyttig. Start med nivå 0 og kjør fondanten gjennom til du når nivå 5. Fondantenvære tykk nok slik at den er på samme høyde som kanten på onlayen når den er presset ned.

Hvordan unngå sprekker i fondant?

Et tips som er godt å vite når en modellerer er å spraye litt matfett i hendene slik at fondanten får en fin glatt overflate uten at den tørker ut eller får sprekker.

Kan man farge hvit fondant?

Fondant er i utgangspunktet hvit og kan derfor brukes til både mørke og lyse farger.

Leave a Comment