Hvordan bruke lavendel olje?

Lavendelolje er kjent for å virke avbalanserende på sinnet. Drypp gjerne noen dråper lavendel på hodeputen ved søvnproblemer eller stress. Lavendelolje kan også brukes på huden ved kløe, lett eksem, lett solbrenthet eller ved fet hud.

Hva kan jeg gjøre med lavendel?

Som nytteplante er lavendel blitt brukt mot angst, uro, søvnløshet, depresjon, hodepine, demens, urolig mage, sårbehandling og hårtap.

Hvordan lage lavendel spray?

Lavendel Spray– Beroligende og avlsappende.

Slik gjør du:

  1. Bland riktig mengde kokt avkjølet vann med epsom salt. Epsom salt vil bidra til at olje og vann bindes.
  2. Hell på glass flasken.
  3. Tilsett eteriske oljer.
  4. Sett på lokk og rist godt.
  5. Klar til bruk.

Hvordan bruke lavendel olje? – Related Questions

Hvordan lage din egen duftolje?

Slik gjør du
  1. Vask glassflasken slik at den er helt ren.
  2. Hell ca. 50-100 ml av den nøytrale oljen i glassflasken.
  3. Drypp 30-50 dråper av den eteriske oljen i den nøytrale oljen. Jo flere dråper, jo sterkere lukt.
  4. Putt 3-5 av pinnene i beholderen.
  5. Diffuseren er nå klar til å spre deilige dufter!

Skal man knipe av lavendel?

For at lavendel skal trives bør den plasseres på en solrik plass. La lavendel tørke lett mellom hver vanning. Husk å knipe av gamle og visne blomster, dette fremmer ny blomstring.

Hvordan lage egen Duftspray?

Lag din egen duftspray. Jeg er var for syntetiske dufter, jeg klarer derfor ikke duftspray som man kjøper. Du kan enkelt lage den selv. Hell kokt vann på en sprayflaske, tilsett litt bakepulver sammen med 2-3 dråper eteriske oljer for eksempel med duft av sitron, appelsin, lavendel, kanel eller lignende.

Når skal man plukke lavendel?

Plukking, vasking og tørking av lavendel

Innholdet av eteriske oljer i lavendel er på sitt høyeste like før blomstene springer ut. Plukk dem da, eller når lavendelen nettopp har begynt å blomstre. De skal se friske og fine ut, slik som på bildet over.

Hvordan tørker man lavendel?

Klipp av lavendeltoppene, og legg dem på et kjøkkenhåndkle på en stekerist. La dem tørke 12-24 timer med døren på gløtt (sett en tresleiv i dørsprekken), gjerne natten over, til de er helt tørre. Alternativt kan du binde sammen lavendel-buketter, og henge dem opp-ned til tørk på et tørt, luftig og ikke for varmt sted.

Kan lavendel spre seg?

Når solen skinner, sprer lavendelaromaen seg uten at du trenger å ta på busken. Kanskje fordi duften er så sterk, kanskje fordi dansen av humler, sommerfugler og bier blant blomstene rører opp duftene. Vi håper du liker lavendel i hagen eller på terrassen og balkongen.

Skal lavendel klippes ned om våren?

Lavendel er en vintergrønn busk. Den bør derfor klippes ned til 5-8 cm over bakken hver vår. Men pass på å ikke klippe lenger ned enn at planten fortsatt har sunne nye skudd. Klipp gjerne slik at den avrundes litt i toppen, det gir finere planter.

Er all lavendel spiselig?

Alle typer lavendel er spiselige og humlefavoritter. Både blomster og blader kan spises, de har sterk smak og duft, brukes blant annet for å smaksette kaker.

Hvilke planter trives med lavendel?

Den foretrekker full sol, men litt skygge går greit om det er tørt nok, men da blomstrer den naturligvis mindre. Og den takler litt saltholdig kystluft. Mange setter lavendel i staudebedet mellom roser, klematis og andre planter som liker god jord med mye vann og næring.

Kan du ha lavendel inne?

Pasjonsblomst, lavendel, oliven og pelargonia er blant planter du kan prøve inne. Det er viktig at plantene ikke “stekes” i vinduet. Flytt dem bort fra den verste solen om dagen, vann godt og bruk gjødning beregnet for sommerplanter.

Hvor ofte bør man vanne lavendel?

Lavendel trives best i åpne plasser med masse solskinn. Bruk middelhavsjord ved planting i potter og bedkanter. Vann jevnlig et par ganger i uken, dette er spesielt viktig ved planting og potting. Gir du dem litt gjødsel nå og da, blomstrer de hele sommeren.

Leave a Comment