Hvor mye pinnekjøtt skal man beregne per person?

Porsjonsberegning av pinnekjøtt
VoksenBarn
Pinnekjøtt, før utvanning500 g250 g
Pinnekjøtt, før utvanning med vossakorv som tilbehør400 g250 g
Vossakorv (som tilbehør)100 g80 g

Hvor mye vann i kjelen pinnekjøtt?

Vannet skal skiftes ut én gang i løpet av utvanningen. Bruk bjørkepinner eller en rist i bunnen av kjelen slik at kjøttet dampes og ikke kokes. Det skal være plass til ca. 3 centimeter med vann uten at kjøttet kommer i kontakt med vannet.

Hvor stor andel spiser pinnekjøtt?

Vanligste julemiddager
Svineribbe 55%55
Pinnekjøtt 33%33
Annet 12%12

Hvor mye pinnekjøtt skal man beregne per person? – Related Questions

Hvor mange kilo pinnekjøtt per person?

Beregn ca. 400 g pinnekjøtt per person. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer.

Hvor mange spiser pinnekjøtt til jul?

Ribbe og pinnekjøtt er fremdeles på de aller flestes menyer på selve julemiddagen, med ribbe på førsteplass og pinnekjøtt som en god nummer to, forteller analyseansvarlig i MatPrat, Gunnar Thoen. Nærmere bestemt spiser 44 prosent av oss ribbe, mens 35 prosent spiser pinnekjøtt.

Hvor i Norge spiser man pinnekjøtt?

Pinnekjøttet har sterkest tradisjon på Vestlandet i Norge. Hele 76 prosent av vestlendingene spiser pinnekjøtt på julaften mot 14 prosent på Østlandet. Østlendingene spiser likevel mer pinnekjøtt enn dette og setter sauen på menyen en annen dag i løpet av julehøytiden.

Hvilke land spiser pinnekjøtt?

Retten har sine røtter i det gamle norske bondesamfunnet der saltet og tørket kjøtt var en viktig del av kostholdet. Pinnekjøttet har sitt opphav i områder med stort sauehold, særlig på Vestlandet, men også i Nord-Norge, deler av Trøndelag og enkelte østlandsbygder.

Hvor usunt er pinnekjøtt?

– Særlig pinnekjøtt og ribbe er svært kaloritett mat. En slik middag kan gi deg hele 1600–1800 kalorier, og det er uten dessert og drikke, fastslår en annen ekspert, Lise von Krogh, ernæringsfysiolog i Bramat.no.

Hva er sunnest av ribbe og pinnekjøtt?

Kalorimessig er det ikke store forskjeller på ribbe og pinnekjøtt, det er omtrent like mye fett, og omtrent like mange kalorier: Det er 400–500 kcal per 100 gram (spiselig) ribbe, og omtrent like mye energi i 100 gram pinnekjøtt. Sistnevnte er derimot betydelig saltere enn ribbe.

Hva er godt å drikke til pinnekjøtt?

Gode hvite viner til pinnekjøtt kan være viner laget på druer som Riesling, Grüner Veltliner og Pinot Blanc/Weissburgunder. Ønsker man å velge en rødvin bør man velge en vin med god friskhet, moderat med tanniner (garvestoffer) og en vin med høy fruktsødme, eller noe restsødme.

Hva gjør man med pinnekjøtt fett?

Fett fra juleribbe, pinnekjøtt, smultgryte og så videre lar du stå til det er avkjølt og stivnet. Så kan du skrape det ut og kaste det sammen med øvrig matavfall. Fett som ikke stivner, som matoljer og frityroljer, kan leveres til din lokale gjenvinningsstasjon. Hell fettet over i en tett emballasje.

Hva er sunnest ost?

Seirende ut gikk ostene med minst fett. Hos KIWI får du testvinnerne Norvegia Lett 16% og Synnøve Lett 16% som ferdig skivet ost. To av ostene som får terningkast 6, er å få kjøpt i alle KIWI-butikker.

Er brunost veldig usunt?

Brunost er et næringsrikt pålegg. Osten er en kilde til blant annet kalsium, B-vitaminer og fosfor. Det viktigste bidraget som brunosten gir er likevel ostens innhold av jod, et næringsstoff vi har få kilder til i kostholdet vårt.

Kan man spise ost hver dag?

Med et daglig inntak mener helsemyndighetene tre porsjoner, altså 3 om dagen. Siden melk og meieriprodukter er blant de største kildene til kalsium og jod i det norske kostholdet, kan lett gulost og lett brunost fint være en av disse porsjonene daglig.

Leave a Comment