Hvor mange masker til vaskeklut?

Legg opp 40 masker. Deretter strikker du to pinner som gjentar seg: pinne: Rett. pinne: To masker rett, to masker vrang.

Hva er Vevstrikk?

Vevstrikk lages ved at man tar noen masker løs av og strikker andre, stort sett tar man en maske løs av og strikker en maske. Noen ganger har vi en rille eller to glattstrikkrunder mellom radene med vevstrikk, andre ganger er det kun vevstrikk.

Hvor mange masker til grytekluter?

Legg opp 36 masker og strikk grytekluter. Strikk ruter 6 X6 eller 9 X 9, dvs. 6 rette og 6 vrange annenhver gang ut omgangen. Ruter blir gjerne noen omganger flere enn antall masker, men du bestemmer hvor mage omganger hver rute skal ha.

Hvor mange masker til vaskeklut? – Related Questions

Hvilket garn kan brukes til grytekluter?

Mange bruker bomullsgarn når de hekler eller strikker grytekluter som en miljøvenlig del av deres hverdag. Bomullsgarn tåler vask ved 40°C.

Hvordan lage gryteklut?

Slik gjør du:
  1. Klipp ut et stoff-rektangel på 22×44 centimeter.
  2. Brett sammen til en firkan og tre runde hjørner. Se til at det firkanta hjørnet er «toppen» på grytekluten, der hempen skal sitte.
  3. Klipp til bomullsvatten.
  4. Nå skal kantbåndet syes på.
  5. Ferdig!

Hvordan hekle en gryteklut?

rad: Hekle 1 luftmaske (lm).

Trekk i gjennom bakre ledd av fastmasken (fm), du har to løkker på nålen , ta nytt kast (k) og trekk nålen med kastet (k) gjennom begge løkkene på nålen og du har nok en fastmaske (fm) ferdig. Fortsett å hekle fastmasker (fm) hele raden ut = 33 fastmasker (fm), snu.

Hvordan få hardt garn mykt?

– Det lønner seg å vaske nystrikkede plagg, og spesielt garn med mye lanolin. Når lanolinen vaskes ut, vil strikken bli mykere og føre seg penere, sier forsker på SIFO og forfatter av boken «Ren ull» – Ingun Grimstad Klepp, til KK.no.

Hva er et kast når du strikker?

Å «lage et kast» betyr ganske enkelt å legge tråden rundt pinnen ved å føre den fra nedenfra høyre pinne, og over på oversiden, slik at det blir en ny maske på pinnen. På neste runde blir det et hull under masken, og vi bruker ofte kast for å lage knapphull.

Hva betyr bærestykket i strikking?

Bærestykke er den øverste del av f. eks en skjorte, kjole, genser eller jakke.

Hva er oppleggskanten på strikk?

Provisional cast on / provisorisk oppleggskant

Dette er en spesiell metode å legge opp på dersom du skal strikke noe begge veier på ditt strikketøy, eller dersom det skal plukkes opp masker langs oppleggskanten.

Hvordan bytte garn i oppskrift?

Bytte garn i en oppskrift
  1. Se hvor mange nøster du trenger av det originale garnet, samt hvor mange løpemeter det originale garnet har per nøste.
  2. Se hvor mange løpeeter det er på garnet du vil bytte til, feks 100 m per nøste.
  3. Rund av svaret du får oppover, og du får svaret på hvor mange nøster som trengs. (

Hvorfor øke masker før vrangbord?

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned? Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

Kan man klippe i strikk?

Man kan strikke bolen på en rundpinne helt opp for så å klippe opp til ermer og til åpning for jakker. Tradisjonelt bruker man symaskin og syr to sømmer på hver side før man klipper, for at plagget ikke skal rakne. Men du trenger ikke bruke symaskin om du strikker i ubehandlet ull.

Hvorfor vrir strikketøyet?

Når du strikker glattstrikk, kan strikketøyet krølle/rulle seg. Det skjer, fordi maskene er bredere på forsiden enn på baksiden og lengre på baksiden enn på forsiden. Det er derfor helt normalt at strikketøyet krøller/ ruller seg.

Leave a Comment