Hvilken vin passer til raclette?

Riesling, silvaner, grüner veltliner og sauvignon blanc er fire klassikere som i utgangspunktet fungerer fint sammen med de grønne råvarene. Men så har vi den feite ingrediensen som gjerne bringes inn for å balansere en grønn rett. I dette tilfellet er det raclette-ost som gjør den jobben – på utmerket vis.

Hva drikker man til juleskinke?

Noen foretrekker en rødvin til skinken. Rødvin til skinke bør ha god syre, fersk, frisk og intens frukt. Naturlige valg bør derfor bli toppkvalitets ferske viner fra Beaujolais, Valpolicella eller Chianti.

Hva passer Gewurztraminer til?

Aromatiske viner. Høy alkohol, svært fyldig og moderat/lav syre og bitterhet i ettersmaken. Passer til kraftig krydret eller søtlig mat fra Østen. I Alsace drikkes den blant annet til diverse røkte slaktervarer.

Hvilken vin passer til raclette? – Related Questions

Hva passer til Chablis?

Chablis ligger i innlandet hvor ferskvannsfisk er vanlig, og vinen passer også svært godt til abbor, gjørs og gjedde. I tillegg går vinen godt til kyllingretter og annen lys fugl. I Chablis serveres ofte en spesiell ande- og trøffelpølse, andouillette, som er utmerket til en moden Chablis.

Hva passer til riesling?

Tyske rieslinger er glimrende til sushi og annen asiatisk-inspirert sjømat. De er også veldig gode til noe så enkelt som reker med loff og majones. Krabbe og riesling er en match som nærmest er laget i himmelen. Og glem ikke erkenorske klassikere som avkokt laks eller makrell med poteter, agurksalat og rømme.

Hvilken vin passer til hva?

Ta hensyn til tilberedningen

Til lagret ost og spekemat passer vin med lagret preg fra berme (bunnfall av døde gjærceller), fat eller flaske. Det samme gjelder langtids varmebehandlet mat som kjøttgryte, skank eller stek. Ferske viner passer bedre til fersk mat som salat, kylling, fisk eller reker.

Hva slags vin skal luftes?

Å dekantere betyr å separere partikler fra væske. Det vil si at når man dekanterer en vin er det i utgangspunktet for å helle av vinen og la bunnfallet ligge igjen på flasken.

Hva slags vin passer til and?

Drikke til (and i) appelsinsaus
  • Hvitvin. Hvitvin er det beste valget for å framheve sausen.
  • Rødvin. Rødvin, og kanskje spesielt av Pinot Noir, er godt til andebryst, men velger du det, må du også akseptere at sausen kommer i andre rekke.
  • Alkoholfritt. En blanding av ingefærøl og limonade er både leskende og spennende.

Hva slags vin passer til biff?

Det klassiske valget er mørk, fyldig og sødmefull vin på druen syrah – enten fra Rhône, Sør-Afrika eller Australia.

Hva spiser man til Barolo?

Barolo passer godt med sort pepper, oster, sopp, polenta, ovnsbakte grønnsaker og høstgrønnsaker som gresskar og kastanjer.

Hva passer Valpolicella Ripasso til?

Den italienske betegnelsen ripasso betyr at noen av druene i vinen har vært tørket. Det skaper en fyldig og mykere stil som passer perfekt til rødt kjøtt, som lam, okse og vilt.

Hva er en Ripasso vin?

Ripasso er en metode i vinproduksjonen, som brukes til valpolicellavin fra Veneto i Italia. En vanlig valpolicella får da en andre gangs gjæring sammen med gjæringsrestene fra produksjon av recioto eller amarone. Ripassometoden gir vinen mindre syre, men mer alkohol, tørrstoff og tannin.

Hva er forskjellen på Barolo og Barbaresco?

I dag betegnes Barolo som Piemontes konge og Barbaresco for dronningen. De lages begge av nebbiolodruer, men Barbaresco er ofte mer feminin, bløtere og tidligere tilgjengelig. Videre er den underlagt regler om 2 års lagring, minst ett på fat, mens Barolo må pleies i 3 år før den slippes.

Hva betyr ordet Amarone?

(Veneto, Italia) Ordets betydning er bitter, mens de fleste forbinder navnet med Amarone della Valpolicella som er rødvin fra Veneto-området laget av halvtørkede druer.

Hva spiser man til Amarone?

Amarone anbefales gjerne som vin til kraftige kjøttretter, vilt, ost eller aller helst, et glass uten tilbehør, referert til som meditasjonsvin.

Hvor mye koster Amarone della Valpolicella?

Valpantena Amarone della Valpolicella
Artikelnummer4612201
TypeRødvin
ProdusentCantina Valpantena →
ImportørEAE
Pris284,93 kr

Hva er spesielt med Amarone vin?

Amarone er en tørr rødvin laget av tørkede rødvinsdruer fra Veneto-distriktet i Italia. Tørkingen gjør at vinene blir ekstremt konsentrerte, mektige og alkoholrike. En Amarone skal ha minimum 14 prosent alkohol, men noen Amaroneviner har opp til 17,5 prosent alkohol. Hoveddruen er corvina.

Leave a Comment