Hva slags mat kan man ha med på tur?

Hva er god turmat?

Varme turmiddager
  • Burger – stekes på medbrakt bålrist eller i litt smør i stekepanne over bålet/på primus.
  • Biff – stekes på medbrakt bålrist eller i litt smør i stekepanne over bålet/på primus.
  • Quesadillas/fylte wraps/burritos – fyll tortillas hjemme med det du måtte ønske.

Hvorfor er mat viktig på tur?

Skal kroppen fungere over tid ved fysisk aktivitet er det viktig med påfyll av næring. Dette gjelder både før turen og underveis. Kroppen er som en bil, den trenger «bensin» i form av karbohydrater for å bevege seg, men også olje i form av fett.

Hvordan oppbevare mat på telttur?

Avhengig av vanntemperatur er selvsagt et kjølig vann eller en kald elv greit å kunne legge mat og drikke i om du bruker vanntette beholdere. Om du er på høyfjellet kan det også hende at du har en snøfonn tilgjengelig som er et utmerket sted for kjøling og oppbevaring av mat/drikke.

Hva slags mat kan man ha med på tur? – Related Questions

Kan man spise mat som har stått ute over natten?

Det viktigste man som forbruker må tenke på, er at mat som har stått ute over natta må kastes. Dersom bakteriene har fått formere seg, er sjansen tilstede for at giftstoffene har utviklet seg.

Hvor lenge holder kjøtt seg på tur?

Kjøtt: 1–2 døgn, 70°C. Grønnsaker: 1 døgn, 50°C.

Hvordan holde maten kald på telttur?

Bruk en tøypose, f. eks jute/hamp eller et finmasket handlenett og legg matvarene oppi. Fukt posen godt med vann og heng den opp der hvor det er skygge, men samtidig litt vind. Fordampingen av vannet på posen tar med seg den latente varmen fra matvarene og kjøler dermed ned produktene.

Hvordan holde maten varm på tur?

Pakk skivene i aluminiumsfolie i en fuktig avis og deretter plastfolie, så stramt du får til. Dette må være helt tett. Sandwichene vil holde seg varme i to til tre timer, og passer perfekt til en varm lunsj når man er på tur.

Hvordan oppbevare restemat?

Maten bør hurtigst mulig i kjøleskapet. Oppbevar matrestene godt tildekket i kjøleskapet, bruk gjerne plastposer/plastfolie, det reduserer oksygentilførselen. Vær forsiktig med rester av kokt ris og kokt pasta, det er alt for mange eksempler på at dette har resultert i tilfeller av matforgiftning.

Hvordan holde seg varm i telt om vinteren?

Holde varmen gjennom natta:

Derfor er det lurt å skifte til et tørt sett med ull- eller superundertøy før man legger seg i soveposen. – Det aller viktigste er å ha en sovepose som er like lang som deg. Har man en sovepose som er 50 cm for lang, så vil du få en kuldegrop nede ved beina.

Kan man sove i telt hvor som helst?

Som hovedregel, etter friluftslovens §9, heter det at man i utmark kan slå opp telt når det er minst 150 meter til nærmeste bebodde hus eller hytte, og oppholde seg der i inntil 2 døgn. Dersom du ønsker å telte på samme sted over en lengre periode, må du få samtykke fra grunneier.

Hvor lenge kan et telt stå?

Hvor lenge kan teltet stå? Maksimalt to døgn, hvis man ikke har grunneierens samtykke til å bli lengre. Tidsbegrensningen på to døgn gjelder ikke på høyfjellet eller i områder fjernt fra bebyggelse, forutsatt at oppholdet ikke fører til nevneverdig skade eller ulempe (friluftsloven § 9 annet ledd).

Hvor mye regn tåler et telt?

En jakke vil ikke regnes som vanntett før den har en vannsøyle på 10 000mm, mens et telt vil kunne holde vannet ute med en vannsøyle på kun 1500mm.

Hva betyr 3000 mm vannsøyle?

Nivået av vanntetthet vises av vannsøylen som forteller hvor mye vanntrykk materialet kan tåle i tykkelse før vann går gjennom overflaten. Tykkelsen på vannmassen / trykket gis i mm. Vannsøyle over 3000 mm: Beskytter mot regn i en periode. Vannsøyle over 5000 mm: Beskytter mot kraftig regn.

Kan man bo i telt?

Hvor kan jeg sette opp teltet? Det er lov å telte fritt i utmark, så lenge teltet er plassert minst 150 meter fra bebodd hus og hytte. Du kan bare telte på samme plass i to døgn. Er du på høyfjellet eller langt fra bebyggelse, kan du telte lenger.

Hva er det beste teltet?

Tunnelteltet Fjellheimen Superlight 2 Camp fra Helsport er utnevnt til testvinner som det beste teltet, i forhold til pris. Det har et stort fortelt, stor plass med fin takhøyde, god ventilasjon, svært lav bærevekt, samt høy vannsøyle for nordiske værforhold, og det er enkelt å montere.

Hvordan få sove i telt?

Skal du sove i telt, eller under åpen himmel på bakken, er det lurt å finne en tørr, jevn og helst myk flate du kan ligge på, som mose, lyng eller gresslette. Da får du en deilig naturseng, og det er enkelt å sette opp teltet. Er det vanskelig å finne jevnt underlag, kan du bygge opp med granbar for mykere underlag.

Hvor nærme hus kan man telte?

I utmark
  • du kan telte minst 150 meter fra nærmeste bebodde hus eller hytte.
  • du kan telte inntil 2 døgn på samme sted. Lenger hvis du er på høgfjellet eller langt fra bebyggelse.

Hvordan lufte telt?

Det er en fordel å tørke teltet på en tørr og sval plass. Ta teltet ut av teltposen og heng det over flere tørkesnorer slik at teltet blir minst mulig liggende dobbelt. Dette korter ned tørkeprosessen og du unngår at steder på teltet ikke tørker før det pakkes ned.

Hvordan unngå fukt i telt?

God ventilasjon er derfor kanskje den beste måten å unngå kondens og fukt inne i teltet. Har man god ventilasjon, erstattes hele tiden luften inne i teltet med ny frisk luft, hvor den fuktige luften blir fraktet ut av teltet før den får sjangs til å «legge» av seg vannet på telduken.

Leave a Comment