Hva slags garn kan man bruke til Skappel genser?

Skappelgenseren strikkes egentlig i garntypene Du Store Alpakka Tynn alpakka og Du Store Alpaka Iris Alpakka, mange synes disse kan bli litt dyre, da er det godt at man kan strikke den i alternativt garn.

Hvor mange nøster til Skappel genser?

Oppskriften er One Size, og vi beregner 7 nøster Suri Alpakka og 7 nøster Mini Alpakka. Pinner: Rundpinne nr 6, lengde 80 cm (Dersom dette er din første genser, eller hvis du strikker litt stramt, anbefaler vi at du benytter rundpinne 7 mm, lengde 80 cm.) Bakstykket: Legg opp 80 masker på rundpinnen.

Når kom Skappel genseren?

Det var ikke bare plagget, men like mye selve prosessen med å lære seg å strikke som trigget så mange den sommeren 2011. Skappelgenseren ble starten på vår merkevare SKAPPEL.

Hvordan vaske Skappel?

Vask genseren forsiktig for hånd i lunkent vann med litt såpe beregnet for ullvask. Kryst så mye vann som mulig ut av genseren etterpå, uten å dra eller strekke den for mye. Legg den flat på et håndkle og rull håndkle og genser sammen som en pølse.

Hva slags garn kan man bruke til Skappel genser? – Related Questions

Hvordan få Alafosslopi mykt?

Vasking av plagg strikket i Lopi Ull

Álafosslopi og Létt-Lopi: Bruk max temperatur på 30 grader med Lopi Wool Soap (2 korker i 5L vann). Bløtlegg plagget i såpevannt i ca 10 minutter. Vær forsiktig med hardhendt behandlig, vask plagget forsiktig.

Hva gjør man med ferdig strikket genser?

Men selv om det kan være fristende å ta på seg den myke gode genseren du nettopp har strikket, bør du faktisk vaske den først. Først og fremst for å bli kvitt eventuelle rester av ullfett og talg fra sauen, såkalt lanolin. – Det lønner seg å vaske nystrikkede plagg, og spesielt garn med mye lanolin.

Hvordan vaske raggsokker?

Raggsokkene kan vaskes på et ullprogram eller skånsomt program, hvor temperaturen når maksimalt 30 grader. Det anbefales at du bruker vaskemiddel beregnet på ullprodukter for å opprettholde ullens naturlige egenskaper. Heng sokkene etter tørking etter vask, ikke bruk noen form for varmeovner.

Hvordan vaske plattingen?

Bruk en kost og hageslange, spyl bort løv og smuss. Følg anvisningen på produktet, og bland ut Absolutt Husvask. Skrubb i vei på terrassen med vaskemiddelet og en vaskekost. Skyll av med rent vann fra hageslange.

Hvordan vaske fleeceteppe?

Fleece har ofte en anbefalt vasketemperatur på 40 grader. Beskytt fleecen ved å tømme lommer, lukke borre- og glidelåser. For å holde plaggene penest lengst mulig, anbefales det også å vaske fleece på vrangen.

Hvordan vaske allværsjakke?

Plagget bør vaskes på en mild temperatur. Men sjekk gjerne vaskelappen inne i plagget. Er denne slitt bort, vask på 30 eller 40 grader. Bedre med litt for kaldt enn litt for varmt vaskevann.

Hvordan få dunjakke fluffy etter vask?

Hvis dunjakken din er blitt flat, er tørketrommel klart å foretrekke for å få dunjakken din luftig igjen. Legg den i tørketrommelen etter at du har vasket den, så vil dunet spre seg og blåse seg opp igjen.

Hvordan fjerne svettelukt fra boblejakke?

Er det snakk om vond lukt, så kan det ofte være nok å gi jakken en skikkelig luftesekvens utendørs. Heng den opp i tørt vær, og la den friske luften gjøre jobben. Dette er ofte nok til å fjerne både røyklukt og kroppslukt. Flekkr løsner ofte fra de fleste jakkematerialer kun ved hjelp av vann.

Hva er en allværsjakke?

En skalljakke, eller “allværsjakke“, er en jakke som fungerer som et skall mot vær og vind. Skalljakken er et allsidig plagg som holder vann- og vind ute, samtidig som den har en “pustende” egenskap som gjør at fukt og svette ikke gjør deg klam når du bruker jakken.

Hva er forskjell på skalljakke og softshelljakke?

En softshelljakke er et teknisk plagg som beskytter godt mot vind, og har veldig gode pusteegenskaper. I motsetning til skalljakken er den ikke vanntett – men vannavvisende. Det betyr at den tåler lett regn i kortere perioder, men at vannet etter hvert vil trenge gjennom.

Hva er bra vannsøyle på jakke?

En vannsøyle på over 3000mm regnes normalt som vanntett. Dette varierer også mellom hvilke typer produkter det gjelder. En jakke vil ikke regnes som vanntett før den har en vannsøyle på 10 000mm, mens et telt vil kunne holde vannet ute med en vannsøyle på kun 1500mm.

Leave a Comment