Hva skal du drikke til kalkun?

Hva er godt å drikke til kalkun? Fruktig hvitvin med nok fylde og friskhet er godt fordi det slipper gjennom smaken av maten. Vil du ha rødvin er det et poeng å velge en saftig og leskende rødvin med moderat tannin og moden frukt.

Kan man servere rødvin til kylling?

Uansett om du foretrekker rødvin eller hvitvin til kylling, får du drikketips som passer til både lette og kraftigere kyllingretter her. Kyllingkjøtt i seg selv har en veldig mild smak og kjøttet tilberedes derfor ofte med forskjellige krydder og sauser som i høy grad påvirker smaksbildet.

Hvilken vin passer til viltgryte?

Viltgryter
 • Rødvin: Cabernet Sauvignon, Shiraz, Rioja gran reserva.
 • Oransjevin: med tydelig oransjevinpreg.
 • Øl: porter, pale ale, amber ale.
 • Alkoholfritt: eplemost med solbær/blåbær.

Hva skal du drikke til kalkun? – Related Questions

Hvilken vin passer til kalv?

Kalvekjøtt som stek trenger gjerne en fyldig og rund rødvin, gjerne av druetypene merlot eller pinot noir. Velger du hvitvin til kalvekjøtt bør den være av en kraftig type og gjerne med litt eikepreg. Kalvekjøtt servert med en kremsaus er ofte perfekt med en rik og utviklet hvitvin.

Hvilken vin passer til rådyr?

Vin til rådyr

Hjorten spiser bær som bjørnebær, bringebær og blåbær, som gjør at fyldige rødviner med hint av mørke bær blir et naturlig valg. Speri Amarone og Speri Appassimento har begge delikate og intense aromaer av kirsebær, moreller og blåbær, samt hint av urter og sjokolade.

Hva drikker man til hjort?

Lindins vinvalg til hjort: Hjortekjøtt fremstår som mer smaksrikt enn elg. Når vi skal velge vin til dette delikate, magre og mørke viltkjøttet vektlegger vi vinens tanninnivå. Til hjortefilet er modne viner, Syrah fra Nord-Rhône, Barbaresco fra Piemonte eller Pinot Noir fra New Zealand gode valg.

Hva drikker man til boeuf bourguignon?

Hvitvin med god fylde og gjerne fat- og bermepreg gjør seg veldig god til retter som vanligvis serveres med rødvin. Konsentrasjon og friskhet i vinen er viktig. Se etter vin i stilen krydret og fruktig. For eksempel chardonnay fra Bourgogne, Argentina eller California.

Hvilken vin passer best til lam?

Vin til lam
 • Vellagret Bordeaux eller Rioja Gran Reserva er to klassiske valg.
 • Også Sangiovese fra Toscana er mye brukt til lammelåret.
 • I Bolgheri, Toscana, lager de vin på typisk Bordeaux-blanding.
 • Pinot Noir med en New Zealandsk vri kan være et spennende valg.

Hvilken hvitvin passer til ribbe?

Sødmefullt tilbehør til juleribba eller svinesteika smaker godt sammen med fruktige smaker i glasset.

Drikketips

 • Riesling fra Tyskland eller Frankrike.
 • Albarinho, Spania.
 • Chenin Blanc, Sør-Afrika eller Loire.

Hvilken rødvin til ribbe?

En Barbera fra Piemonte, Sangiovese-viner fra Chianti eller en klassisk Valpolicella vil passe bra her. Elegante spanske viner laget på Tempranillo-druen fungerer også veldig bra. Dersom du går for en hvitvin vil en tørr og smaksrik tysk Riesling være et godt valg.

Kan man drikke rødvin til pinnekjøtt?

I utgangspunktet går både rødvin og hvitvin veldig godt til pinnekjøtt, men hvis pinnekjøttet er røkt, så bør du styre unna rødvinen, da trenger du en hvitvin med god fruktighet og friskhet.

Hvilken rødvin til biff?

Det klassiske valget er mørk, fyldig og sødmefull vin på druen syrah – enten fra Rhône, Sør-Afrika eller Australia.

Hva passer Valpolicella Ripasso til?

Den italienske betegnelsen ripasso betyr at noen av druene i vinen har vært tørket. Det skaper en fyldig og mykere stil som passer perfekt til rødt kjøtt, som lam, okse og vilt.

Hva er en Ripasso vin?

Ripasso er en metode i vinproduksjonen, som brukes til valpolicellavin fra Veneto i Italia. En vanlig valpolicella får da en andre gangs gjæring sammen med gjæringsrestene fra produksjon av recioto eller amarone. Ripassometoden gir vinen mindre syre, men mer alkohol, tørrstoff og tannin.

Hva spiser man til Barolo?

Barolo passer godt med sort pepper, oster, sopp, polenta, ovnsbakte grønnsaker og høstgrønnsaker som gresskar og kastanjer.

Hva er forskjellen på Barolo og Barbaresco?

I dag betegnes Barolo som Piemontes konge og Barbaresco for dronningen. De lages begge av nebbiolodruer, men Barbaresco er ofte mer feminin, bløtere og tidligere tilgjengelig. Videre er den underlagt regler om 2 års lagring, minst ett på fat, mens Barolo må pleies i 3 år før den slippes.

Hva spiser man til Amarone?

Amarone anbefales gjerne som vin til kraftige kjøttretter, vilt, ost eller aller helst, et glass uten tilbehør, referert til som meditasjonsvin.

Leave a Comment