Hva kan man bruke kruspersille til?

Kruspersille
  • Persille egner seg spesielt godt til fiskeretter, sauser, grønnsaksretter, til å strø over kokte poteter og til å pynte med.
  • Både stengel og blad er rike på den eteriske oljen apiol, som gir persillen sin karakteristiske smak.
  • Skyll bunten godt og fjern stilkene.

Hva er forskjellen på persille og kruspersille?

Det finnes to typer persille, kruspersille og bladpersille. Kruspersille er den mest vanlige, og gjenkjennes på de krusete, sprø og spenstige bladene. Bladpersille har glatte taggete blader, og har ikke sprøheten til kruspersille. Smaken er derimot veldig lik, bortsett fra at kruspersille har en noe mildere smak.

Hvordan oppbevare kruspersille?

Kruspersille som er kuttet fra roten, oppbevares i kjøleskap ved 2-4 ºC i en plastpose eller tett plastboks. Store bunter med kruspersille kan settes i vann og stå i romtemperatur.

Hva kan man bruke kruspersille til? – Related Questions

Kan man fryse ned kruspersille?

Man kan både fryse og tørke persille. Både kruspersille og bladpersille selges avskåret i bunt og i potter. Det finnes norsk produksjon og import er hovedsakelig fra Italia, Belgia og Spania. Kruspersille skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende.

Hvor ofte vanne kruspersille?

Alle krydderurter må vannes hver dag, men vannkrevende planter som persille, kjørvel, koriander og basilikum bør vannes to ganger per dag på dager med mye sol.

Hvordan holde liv i kruspersille?

Urter ikke bare til pynt

De færreste trenger direkte sollys. Unngå også at de står for nær varmekilder som for eksempel komfyren. Noen urter, som for eksempel dill, kruspersille og gressløk, bør faktisk stå i kjøleskapet.

Hvordan oppbevare bladpersille?

Oppbevares mørkt i en lufttett boks, eller mørkt glass. Hele blader holder best på aromaen. Sjekk først at de er helt tørre, ellers kan de mugne. Urtene bør ikke stappes for hardt sammen, men lett nok til at de kan «puste» litt i boksen.

Kommer kruspersille igjen?

Persille kan man neste ikke få nok av. Det er en toårig plante, som er best det første året – så du burde derfor helst kjøpe ny plante hvert år. Velg mellom kruspersille og bladpersille. For deg som liker en litt mildere smak, passer kruspersillen perfekt!

Hvordan oppbevare fersk persille?

Gjerne i kjøleskapet. Dekk den med en løs plastikkpose. Persille kan både oppbevares i kjøleskap og ved romtemperatur.

Hva er sunt med persille?

Persille er et godt styrkemiddel

Urten er rik på mineralene jern, magnesium, kalsium, kalium, sink og fosfor, og har i tillegg høyt innhold av folinsyre og vitaminene A, B, C og K.

Kan man tørke persille?

Krydder som rosmarin, oregano, timian, mynte og estragon passer perfekt til å tørke. Dill og persille blir best når jeg hakker det ned og fryser. De mister nemlig masse farge (og smak) når man tørker dem. Så ut i hagen og se hvilke krydder du kan tørke – så kan du nyte kryddervekstene dine også i vinter!

Hva er bra med persille?

Persille inneholder store mengder vitaminer og mineraler som jern, folsyr, kalsium, kalium og C-vitamin. Den har lang tradisjonell bruk i medisinen som vanndrivende, den reduserer hevelser og kan brukes mot urinsyregikt.

Kan persille kokes?

Persille fungerer best som smakssetter, fordi den fremhever andre smaker når den kokes.

Er kruspersille en god kilde til kalsium?

Persille inneholder kostfiber, vitamin A, folat, vitamin C, jern og kalium. I tillegg er den en god kilde til vitamin E og kalsium.

Hvordan høste kruspersille?

Kruspersille og gressløk kommer ett og ett blad fra et feste ved bakken, og disse høster du ved å knipe av ett og ett blad nede ved festet, ta de største bladene først.

Når skal man høste persille?

Persille skal være klar til å høstes om to måneder eller mindre etter såing. For å høste, kutt av de ytre stilkene nær bakken med saks. Unngå å plukke det grønne bladverket av toppene og la bare stilker være. For å få den beste smaken, velg persille tidlig på dagen når oljene i bladene er sterkest.

Hvordan få urter fra butikken til å overleve?

Mye lys og luft. For at urtene skal leve lengst mulig, anbefaler Byermoen å den ut av plasten så fort du kommer hjem fra butikken. – Plant den gjerne om i en større potte, men man kan også sette planten på en skål og vanne den der. La den stå i vannet i 10-15 minutter før du løfter den av og lar den puste.

Kan man bruke blomstene på dill?

Hele planten, med blader, stilker og blomster, kan brukes som smakstilsetning.

Kan man spise blomster på Oregano?

Oregano, timian, basilikum, rosmarin, mynte (alle variantene), gressløk, sitronmelisse, lavendel, salvie, dill, koreander og alle andre krydderurter har spiselige blomster! De smaker som urten, og er spesielt lekre i salater eller som garnityr.

Leave a Comment