Hva kan man bruke agurk til?

Bruksområde. Agurk kan brukes til salat i mange varianter, kuttet i skiver eller terninger. Agurk brukes også som pålegg på smørbrød sammen med ost, tomat, kaviar etc. Til fiskeretter og pasta er agurk en velbrukt grønnsak.

Hvordan ta vare på agurk?

Har du et kjølerom, eller et kjøleskap med en egen sone eller skuff som er litt varmere enn kjøleskapets 0-4 grader, er dette også ideelt. – Det er selvfølgelig ikke feil å la agurken ligge i kjøleskapet, men den holder seg lengst og bevarer smaken best om du oppbevarer den mellom 10 og 14 grader, sier Svee.

Hva er sunt med agurk?

En agurk inneholder blant annet B-vitaminer, C-vitamin, kalsium, jern, magnesium og sink. I tillegg har den utrolig lite kalorier, ettersom den har såpass mye vann. Du kan med fordel sette ned kaffekoppen, og plukke opp agurken i stedet. Agurker er gode kilder til B-vitamin og karbohydrater.

Hvor lenge holder en agurk?

Vanligvis vaskes agurken før den pakkes lufttett i plast. Dette beskytter både mot uttørking og etylengass, så behold plasten på, og dekk til med plast om den er åpnet. Innenfor plasten er det naturligvis forekomster av bakterier og sopp, og etter to–tre uker kan agurken begynne å råtne.

Hva kan man bruke agurk til? – Related Questions

Er agurk giftig?

Stoffene er vanlig i agurkfamilien (Cucurbitaceae) og kan finnes i squash, agurk og andre grønsaker fra agurkfamilien. Små mengder av stoffene kan gi kvalme, magesmerter, etterfulgt av oppkast og diaré. Dette gjelder uansett om produktet er rått eller tilberedt.

Er agurk bra for deg?

Agurk har et høyt fiberinnhold. Matvarer med mye fiber gjør godt for fordøyelsen. I tillegg ser det ut til at fiberrike matvarer kan bidra til å beskytte mot tarmkreft. Stadig mer forskning viser også at en god tarmflora er viktig for et godt immunsystem og at et tilstrekkelig inntak av fiber spiller en sentral rolle.

Hvordan oppbevare agurk i kjøleskap?

Den riktige måten å oppbevare agurk på er et sted mellom 10 og 14 grader. I praksis bør agurken legges i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Det er ikke alltid at dette holder så mye som 10 grader, men typisk er det gjerne 6 – 8 grader der, så det er godt nok for agurken.

Hvordan oppbevare oppskåret agurk?

Er de delt opp vil tilgang på luft ødelegge en del av C-vitamininnholdet samtidig som overflaten tørker inn og mørkner. Grønnsakene bør oppbevares kjølig. Nedbrytingsprosessene går langsommere ved lav temperatur. Oppdelte grønnsaker må oppbevares i kjøleskapet i plastposer hvor luften er presset ut før lukking.

Hvorfor bør ikke agurk og tomat oppbevares sammen?

Hvorfor bør ikke agurk og tomat oppbevares sammen? Tomater og agurker bør heller ikke ligge i kjøleskapet. Tomatene mister sin søte og gode smak når modningsprosessen stopper opp, og agurk får lett frostskader ved 4 til 5° C. Disse grønnsakene bør ha minst 12 grader, og trives både på benken eller i en mørk skuff.

Kan agurk stå ute?

Utplanting av agurkplanter

Når frostnettene har takket for seg og jordtemperaturen ligger på rundt 15 grader, er det på tide å plante agurkplantene ut på friland (om sorten du har valgt tåler dette) eller i store potter eller kar i drivhus eller dyrkningstunneler.

Kan agurk og tomat stå sammen?

Det er ofte frarådet å dyrke tomater og agurk i samme drivhus, og mange hobbydyrkere viser til dette “gartner-tipset” og følger rådet uten å mukke. Verre blir det når dette frarådes nybegynnere på sosiale medier som tar dette for god fisk og ikke engang prøver å dyrke begge disse favorittene sammen.

Skal man knipe agurker?

Også vanlige agurkplanter bør du knipe. Her er det sideskuddene Lene anbefaler at du fjerner, i hvert fall opp til de første tre-fire bladparene. Vær oppmerksom på at det ikke er små agurker du fjerner – og vent eventuelt til du kan se om det er en ny stilk eller en liten agurk som er på vei.

Kan man ta frø fra agurk?

Selv om agurken blir for stor, så kan man fortsatt nyte frukten. Da kan du bare skrelle den og eventuelt ta bort frø som har blitt for harde.

Hvordan fryse frø?

Frø som fryses må pakkes lufttett (plast eller aluminium, gjerne dobbelt) og tines sakte. Ta frøene først ut av plasten når de er kommet opp i samme temperatur som rommet, ellers blir det kondens på frøene. Og så skal man selvfølgelig ikke ha noe strømbrudd eller andre problemer med fryseren.

Hvordan ta vare på frø?

Frøkapslene legges til tørking og er klare for høsting med en gang kapselen har åpnet seg. Ønsker du å ta vare på frøet til neste sesong bør frøene oppbevares i små papirposer gjerne i en tett boks som du legger i kjøleskapet eller i fryseren. Husk å merke posene godt med navn og dato slik at du husker hva som er hva.

Leave a Comment