Hva er kardemomme godt for?

Nyere forskning viser at kardemomme inneholder mange interessante bioaktive stoffer, er rik på antioksidanter og hindrer oppvekst av sopp og bakterier. I rotteforsøk er det vist at kardemomme kan ha en gunstig effekt på blodlipider og antioksidantforsvaret.

Hva er kardemomme laget av?

Kardemomme er en flereårig urt i ingefærfamilien. Med kardemomme menes som regel grønn kardemomme (Elettaria cardamomum), et kraftfullt aromatisk krydder som botanisk hører hjemme i artsfamilien Zingiberaceae. Planten kan bli fra to til fire meter høy. I India kalles krydderet også «elaikai».

Hvordan lager man kardemomme?

Kort oppsummert: Mal frøene i en morter, eller bland frøene med sukker og kjør i en foodprocessor. Best resultat oppnås med en krydder/kaffekvern. Oppbevares lufttett!

Hva er kardemomme godt for? – Related Questions

Hvordan knuse hel kardemomme?

Kardemommen blir best om du først rister den lett i en tørr stekepanne og deretter knuser den i en morter eller kvern.

Hvor mange kalorier er det i kardemomme?

Urter og krydder
Næringsstoffer
Kalorier Kilokalorier / Kilojoule321 kcal 1343 kJ
Fett 6,7 g6,7% fett
Fiber 28 g28% fiber
Protein 10,8 g10,8% protein

Er kardemomme vanndrivende?

Kardemomme har også en vanndrivende effekt, og om overflødig væske i kroppen er en av dine vekt problemer kan dette gjøre underverker for deg. Det igjen kan virke lindrende og kan senke høyt blodtrykk.

Er kardemomme norsk?

Artens opprinnelige utbredning er ukjent, men den kommer sannsynligvis fra Sør-India eller Sri Lanka, ettersom dens nærmeste slektninger finnes der. Den dyrkes i Sri Lanka, Sørøst-Asia, Jamaica, Guatemala og Australia.

Hva heter eselet i kardemomme by som ikke ville gå?

Dessuten: Jerry, Bobby, King og hunden til barberer Sørensen, den talende kamel, eselet Silius, hesten Hippokrates, eselet Pontius og andre bra folk i Kardemomme by.

Hvor mye koster det å bo i Kardemomme by?

Pris inkludert overnatting: To netter på Dyreparken hotell, inkludert inngangsbilletter til parkene og frokost koster fra ca. 5000 kroner for to netter. Overnatting i Abra Havn koster fra 5400 kroner, mens overnatting i Kardemomme by koster fra 4500 kroner.

Hva heter løven i Kardemomme by?

Denne redningsinnsatsen har den samme inkluderende effekten som revens redningsaksjon i Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen. Hovedpersonene i den handlingstråden som handler om sosialisering er de tre røverne Kasper, Jesper og Jonatan (med ei løve), og politimester Bastian og hans fru Bastian.

Hva heter eselet i Kardemomme by som ikke ville gå?

Dessuten: Jerry, Bobby, King og hunden til barberer Sørensen, den talende kamel, eselet Silius, hesten Hippokrates, eselet Pontius og andre bra folk i Kardemomme by.

Hva heter de tre røverne i Kardemomme by?

I Kardemomme by bor gamle Tobias, pølsemakeren, trikkefører Syversen og barberer Sørensen. Tommy og tante Sofie og vesle Kamomilla. Og politimester Bastian som aldri har lyst til å arrestere noen. Rett utenfor byen bor det tre røvere som heter Kasper, Jesper og Jonatan.

Hva ble Kasper Jesper og Jonatan?

Kasper blir brannmann, Jesper blir sirkusdirektør og Jonatan blir baker. Kardemomme by har en lov som sier at man ikke skal plage andre, men være snill og hjelpsom mot alle.

Hva blir Kasper Jesper og Jonatan?

Den er meget flink til løve å være, men ikke helt til å stole på.» Og som alle vet, ender historien lykkelig med at Kasper blir brannmester, Jonathan blir baker og Jesper blir sirkusdirektør i Kardemommeby.

Leave a Comment