Hva er i drinken fjellbekk?

Ingredienser
 • 2 cl Vodka.
 • 2 cl akevitt.
 • 0.5 lime.
 • sitronbrus.

Hvordan knuse is til drinker?

En skikkelig god drink er enda bedre med knust is. Dette kan man lett lage hjemme ved å legge isbiter i en duk og slå løs med en hammer. Hokuspokus – og du har masse knust is.

Hva trenger man for å lage drinker?

Her er utstyret du trenger for å servere kalde og gode drinker.

Dette trenger du til sommerdrinkene

 1. Isbitmaskin.
 2. Elektrisk isknuser.
 3. Cocktailglass.
 4. Rørepinner til cocktail.
 5. Cocktail-sett.
 6. Isbøtte.
 7. Slush ice & drinkblanding.
 8. Iskuler.

Hva er i drinken fjellbekk? – Related Questions

Hvordan lage HP drink?

I bøtter og spann (HP)

Drinken er satt sammen av pasjonsfrukt monin, bacardi rass, frisk lime og knust is. Litt pasjonsfrukt røres inn. Drinken er hvit i fargen og serveres med pasjonsfrukt grønt blad og et bringebær på toppen som pynt. Drinken er syrlig og litt søt og serveres med skje.

Hva er lys rom?

Rom er opprinnelig fra Karibia, og er et av verdens vanligste brennevin. Forenklet kan man si at det finnes to forskjellige typer rom: en lys som ikke lagres og en mørk som lagres. Mens lys rom har sin rettmessige plass i friske fruktdrinker, gir mørk rom i stedet drinker med styrke, smak og karakter.

Hvor mange CL i en drink Norge?

Det er bare lov til å skjenke brennevin i mengder på 2 og 4 cl. Det vil si at vi ikke kan skjenke en dobbel drink (mer enn 4 cl) til en gjest som ber om det. Unntaket er internasjonale cocktailer som inneholder flere typer brennevin. Disse kan overstige 4 cl for én drink.

Når kan man bestille drinker?

Aldersgrensen for salg og skjenking av alkoholholdig drikk med lavere alkoholinnhold enn 22 volumprosent er 18 år. Aldersgrensen for salg og skjenking av alkoholholdig drikk med 22 volumprosent alkohol eller mer er 20 år.

Hva trenger man til en bar?

Utstyr til en hjemmebar trenger ikke å koste skjorta eller ta veldig mye plass. Sats på å starte i det små for deretter å kjøpe barutstyr for hjemmebruk etterhvert som du erfarer hva du trenger.

Barsett

 • Målebeger.
 • Shaker/røreglass.
 • Sil.
 • Potetskreller.

Hva kalles en bar med eksotiske drinker?

Tiki-barer

Fenomenet dukket opp i USA på 1930-tallet, da baren Don the Beachcomber åpnet i Hollywood. En tradisjonell tiki-drink inneholder rom, eksotisk fruktjuice, sirup og krydder – gjerne overdådig presentert med frukt, paraplyer, plastdyr og blomster.

Hva er godt og blande med vodka?

Ren sprit som vodka blandes vanligvis ut med juice, brus eller annet mineralvann. Hvor sterk drink man liker er jo en smakssak.

Kan vodka gå ut på dato?

Generelt er det sånn at fatmodnet brennevin har så å si ubegrenset holdbarhet. Dette gjelder som regel whisky, cognac, fatlagrede akevitter, armagnac, blant flere. Det holder seg godt på flaske, men væsken kan fordampe. Et annet brennevin som har ubegrenset holdbarhet er ren vodka som ikke er aromatisert på noen måte.

Er det farlig å blande vodka og redbull?

Det er ikke påvist skadelige effekter av energidrikk i forbindelse med alkohol, sier Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen. Folk som er sensitive for koffein kan få høyere blodtrykk av koffeinholdige drikker.

Hva er den beste vodka?

Den franske kjendis-vodkaen, Grey Goose, er blitt kåret til verdens beste vodka. Den siste kåringen fant sted i Storbritannia, der fagjuryen i ICE Awards 2009 kåret Grey Goose til vinneren i kategorien Best smak.

Er vodka og sprit det samme?

For at et brennevin skal kunne kalles for vodka må det ha en høy alkoholprosent, vanligvis mellom 37% og 60%. Vodka er blank på farge, og dette er muligens en av grunnene til at ganske mange kaller denne typen brennevin for sprit. Kalinka er et varemerkenavn på en bestemt vodka.

Leave a Comment