Hva er forskjellen på moussaka og lasagne?

Moussaka er opprinnelig en rett som stammer fra midtøsten. Den kan minne om lasagne, bare at lasagneplatene er byttet ut med potet. Det er ikke den eneste forskjellen, men det er litt sånn jeg alltid har tenkt på det. Egentlig er det heller ikke potet men aubergine som er en av hovedingrediensene i moussaka.

Skal man skrelle aubergine?

Å skrelle eller ikke skrelle? Både fruktkjøtt, frø og skinn er spiselig. Skinnet er imidlertid bittert og kan i de fleste tilfeller med fordel skrelles av helt eller delvis. Jeg pleier å gjøre som tyrkerne og skreller auberginene i zebramønster, så jeg beholder omtrent halvparten av skinnet på.

Hva heter denne frukten 🍆?

Aubergine kom fra Asia til Europa på 700-tallet og har siden vært en viktig del av det sør-europeiske kjøkken. Aubergine er frukten av en plante som tilhører samme familie som potet og tomat, søtviefamilien. Aubergine blir også kalt eggfrukt. Årsaken er at den opprinnelig var som et egg i form og farge.

Hva er forskjellen på moussaka og lasagne? – Related Questions

Hva betyr moussaka?

Det norske og engelske ordet «moussaka» kommer fra det greske «mousakas» (μουσακάς). Det greske navnet kommer igjen fra tyrkiske «musakka». Samme navn er funnet i land som tidligere var en det av Det osmanske riket. Det tyrkiske navnet kommer i sin tur fra arabiske (مسقعة) «musaqaa», som direkte oversatt betyr avkjølt.

Når kom aubergine til Norge?

Aubergine kom fra Asia til Europa på 1600-tallet.

Hva er Hellas sin nasjonalrett?

Moussaka – Hellas nasjonalrett. Kjøttdeig, auberginer, poteter og bechamelsaus. Ochtapódi – Blekksprut, grillet eller kokt i saus. Pastitsio – Som moussaka, men med makaroni i stedet for poteter og auberginer.

Når er aubergine i sesong?

Aubergine tilhører søtvierfamilien sammen med tomat, paprika og potet. August til oktober er auberginesesong selv om grønnsaken er tilgjengelig året rundt.

Hva heter aubergine på engelsk?

aubergine {hankjønn}

aubergine {subst.} melongene {subst.}

Hvorfor skrelle aubergine?

Aubergine har et ganske tykt skall. Det er bittert, og kan gi ubehagelig tyggemotstand. Samtidig tilfører det både smak og tekstur til det myke og milde auberginekjøttet. Ved å skrelle bort omtrent halvparten av skallet får du det beste av to verdener.

Hvordan spise aubergine?

a salat etter forvelling, gryteretter, pålegg, i gratenger, supper og som egne retter. Den er fin å bake hel i ovnen eller på grillen. Den kan med andre ord stekes, kokes, moses, ovnsbakes og grilles. Den kan fylles med for eksempel kjøtt og ost å gratineres.

Hvorfor salt på aubergine?

Det er fordi steinene som befinner seg i det hvite, nesten svampaktige kjøttet er litt bitre på smak. Det er forøvrig også derfor du skal salte auberginen før bruk, for saltet fjerner den bitre smaken. Saltet trekker nemlig ut overflødig væske, og også den bitre væsken fra frøene.

Kan man spise aubergine som er brun inni?

Hvis du er i tvil om auberginen er for gammel, skjær den i to og vurder kjøttet. Det skal være kremaktig hvitt og svampaktig. Hvis kjøttet er mørkt, mykt og seigt, har det begynt å råtne. Disse flekkene kan du skjære bort med god margin og bruke resten.

Hvordan lykkes med aubergine?

Aubergine liker mye varme, og den trives ekstra godt i drivhus eller i et varmt og beskyttet hjørne. Plantes i humusrik og næringsrik grønnsaksjord. Beskytt planten mot frost. Vann plantene regelmessig og løsne jorden rundt dem.

Hvordan lykkes med kjøkkenhage?

Gartneriets tips for å lykkes med kjøkkenhage:

Velg gjerne jord basert på kompost- og naturgjødsel og unngå torv. Hvis du skal så inne bør du ha en temperatur på 20-22 grader. Du kan gjerne starte på et varmt baderomsgulv. Når frøene er i jorden trenger de ikke lys, men varme.

Leave a Comment