Hva er det sunneste pålegget?

Når det gjelder pålegg er frukt og grønt, fiskepålegg, egg, rent nøttesmør og hjemmelaget syltetøy med lite sukker noe av det sunneste, mest næringsrike og minst prosesserte du kan ha på brødskiven.

Hva slags pålegg er sunt?

Eksempler på sunt kjøttpålegg er kokt skinke, bankekjøtt, roastbiff og hvitt kjøtt. Bønner og tofu er også gode alternativ til kjøtt. Belgfrukter som linser, erter og bønner er proteinrike, inneholder lite fett og er uten kolesterol. De fleste kan med fordel spise mer belgfrukter.

Hvordan få i seg 100 g protein?

Proteininnhold per 100 gram (rå vare):

Hun sier at samtlige kan få i seg nok proteiner ved å ha et sunt og variert kosthold. Dermed kan du trygt droppe proteintilskudd. – Spiser du animalske produkter, er kjøtt, fisk, kylling og meieriprodukter viktige proteinkilder.

Hva er det sunneste pålegget? – Related Questions

Hvor mye protein i et stekt egg?

Ett egg inneholder ca. 7 g protein, mens eggehvite fra ett egg inneholder ca. 3,5 g protein.

Hvor mange g protein i egg?

Ett egg innholder mellom 7 – 10 gram protein.

Hvor mye protein i en skive med ost?

Næringsinnhold av skive ost
DelKcalProteiner
100 g skive ost22030
1 skive skive ost (20g)456

Hvilken frukt har mest proteiner?

En tropisk godbit, guava inneholder omtrent fire gram protein per kopp, noe som gjør den til en av fruktene med høyest proteininnhold. Den naturlige, supersøte frukten inneholder også rikelig med vitamin C og fiber, spesielt hvis du spiser skall og frø.

Hvilke grønnsaker er det mest protein i?

Erter inneholder hele 6,1 gram protein per 100 gram. Det gjør dem til en av de mest proteinrike grønnsakene.

Vi har samlet en liste med seks grønnsaker med masse protein:

 • Erter.
 • Rosenkål.
 • Mais.
 • Brokkoli.
 • Spinat.
 • Bakte poteter.

Hvordan få i seg 200g protein?

Hvis du spiser 40 gram protein til fem måltider om dagen, blir det totalt 200 gram protein per dag.

Matvarer som er gode proteinkilder er:

 1. Egg.
 2. Melkeprodukter.
 3. Grove kornprodukter (havregryn, grovbrød)
 4. Kjøtt, fisk.
 5. Belgfrukter (erter, bønner, linser)

Hva kan man spise for å få i seg protein?

Eksempler på mat som inneholder fullverdig protein er kjøtt, fugl, fisk, egg, melkeprodukter, ost og soyabønner. Eksempler på vegetariske kilder som du kan kombinere for å fullverdig protein, er korn, ris, mais, bønner, erter, linser og nøtter.

Hvordan regne protein inntak?

Proteinbehovet varierer

Mosjonister trenger normalt 0,8-1,0 gram protein per kilo kroppsvekt. En enkel måte å regne ut hvor mye proteiner du minst trenger hver dag er å gange vekten din med 0,8. Vær likevel oppmerksom på at behovet ditt kan være høyere blant annet på grunn av hvor mye du trener.

Hvordan vite hvor mye protein?

For å regne ut hvor mye protein det er i maten du spiser må du se på næringsinnholdet på innpakningen til matvaren for å finne ut hvor mye protein den inneholder. Her oppgis næringsinnholdet i gram per 100 gram matvare. Du må først veie matvaren du skal spise for å finne proteininnholdet.

Hva er gode proteinkilder?

Fisk, kjøtt, melk, ost og egg er rike på proteiner. Vegetabilske matvarer som korn, bønner og nøtter er også viktige proteinkilder. De største proteinkildene i norsk gjennomsnittskost er kjøtt, kornvarer og meieriprodukter.

Er 20 g protein mye?

Ta utgangspunkt i 1 gram protein per kilo kroppsvekt. Eksempelvis veier du 65 kilo, er som regel et proteininntak på 65 gram tilstrekkelig. Trener du mye kan det være nødvendig med et proteinbehov opp til 2 gram per kilo kroppsvekt per dag. Kroppens behov for proteiner dekkes enkelt av vanlig mat!

Hvor mye protein i en brødskive?

Brød er rikt på vitaminer og mineraler

Grove brød er også en viktig kilde til protein. En brødskive på 40 gram gir ca 3-4 gram protein. Proteinet i brød er hovedsakelig gluten.

Hvilken frukt har mest protein?

En tropisk godbit, guava inneholder omtrent fire gram protein per kopp, noe som gjør den til en av fruktene med høyest proteininnhold. Den naturlige, supersøte frukten inneholder også rikelig med vitamin C og fiber, spesielt hvis du spiser skall og frø.

Hvor mange gram protein i en skive ost?

to skiver ost (20 g) bidrar med 6-7 gram protein. en skive brød (40 g) bidrar med 3-4 gram protein. en porsjon torsk (200 g) bidrar med 36 gram protein.

Leave a Comment