Hva å spise med laks?

Det finnes utallige oppskrifter å ta av, og laks er enkelt å kombinere med både poteter, grønnsaker, pasta og annet tilbehør. Den passer også perfekt på brød eller i en lompe.

Hva slags næringsstoffer er det i laks?

Laks er en lettfordøyelig proteinkilde. Den er rik på omega-3-fettsyrer, proteiner, fettløselige vitaminer, som vitamin D, selen, vitamin B12, vitamin A, jod og antioksidanter.

Er det bra å spise laks hver dag?

Norske anbefalinger om å spise fisk

Her i Norge anbefaler Helsedirektoratet at vi spiser 300–450 gram ren fisk i uken, og minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild. Sagt på en annen måte bør vi spise 2–3 fiskemiddager i uken, og gjerne bruke fisk som pålegg.

Hva å spise med laks? – Related Questions

Kan jeg spise laks hver dag?

Med de nivåene som i dag er i sild, makrell og oppdrettslaks, kan vi spise feit fisk til middag nesten hver dag uten å overstige denne mengden.

Blir man tjukk av laks?

Selv om det er mange kalorier i laks, er det trolig få som er blitt tjukke av å spise den fete fisken. Selv om du spiser den anbefalte kvoten av fet fisk på 200 gram i uka (av totalt 300–450 gram fisk) i form av laks, utgjør det bare 450 kalorier av de cirka 15 000 kaloriene mange får i seg i løpet av én uke.

Er laks bra for å gå ned i vekt?

Sunn vektreduksjon med fisk

Både fet og mager fisk kan gjøre det lettere å gå ned i vekt, slik at både torsk og laks kan inngå i et kaloriredusert kosthold. I en studie (Ramel et al., 2009) viste begge fiskeslag at de fremmer vektreduksjon sammenlignet med gruppen som ikke fikk sjømat i det hele tatt.

Hva er sunnest av kylling og laks?

Til tross for at kylling er relativt sunt, inneholder kylling mest kolesterol av alle typer kjøtt. Grillet kyllingkjøtt uten skinn inneholder mer kolesterol enn svineribbe! Derfor er laks og annen fet fisk et bedre valg enn kylling hvis du har forhøyet kolesterol Les om mat og kostholdsråd ved høyt kolesterol.

Hva slags proteiner er det i laks?

Produkt, rangert etter proteininnhold: Protein %Karbohydrat %
Laks, oppdrett, skiver, kokt23,5
Laks, oppdrett, skiver, stekt i fett23,53,2
Reker, kokt23,3
Steinbit, kokt23,3

Hvilke mineraler er det i laks?

Laks næringsinnhold
BeskrivelseInnhold per 100 g
Vitamin B60.6 mg
Magnesium27 mg
Vitamin C3.9 mg
Jern0.3 mg

Hvilke næringsstoffer er det i ørret?

Mattrygghet og kvalitetskontroll
  • Næringsstoff. Per 100 g rå oppdrettsørret. Protein19 g. Fett10 g. Mettede fettsyrer2 g. Trans-umettede fettssyrer0 g.
  • Vitaminer. Per 100 g rå oppdrettsørret. Vitamin A32 RAE. Vitamin D16,9 μg. Riboflavin0,13 mg. Folat5 μg.
  • Mineraler. Per 100 g rå oppdrettsørret. Jern0,3 mg. Selen30 μg. Jod5 μg.

Har laks proteiner?

Laks gir kroppen protein med langt færre kalorier enn kjøtt. En 100 grams porsjon med laks inneholder 139 kalorier og 23 gram protein. Til sammenligning inneholder en 100 grams porsjon med storfekjøtt 210 kalorier og 20 gram protein.

Blir man tjukk av laks?

Selv om det er mange kalorier i laks, er det trolig få som er blitt tjukke av å spise den fete fisken. Selv om du spiser den anbefalte kvoten av fet fisk på 200 gram i uka (av totalt 300–450 gram fisk) i form av laks, utgjør det bare 450 kalorier av de cirka 15 000 kaloriene mange får i seg i løpet av én uke.

Hvor mye laks kan man spise i uka?

Seks påleggsporsjoner med fisk tilsvarer omtrent én middagsporsjon. Rådet tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken. Minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild.

Er laks bra for hjertet?

Laks er bra for hjertet

Og de gode fettstoffene – det umettede fettet – er bra for hjertet. Laks er rik på umettet omega-3-fettsyrer og andre gode næringsstoffer, så laks er bra å ha i kostholdet.

Er laks eller torsk sunnest?

Til tross for at torsk ikke inneholder like mye hjertevennlig umettet fett som laks, så er den svært næringsrik og sunn. Torsken inneholder rikelig med sunne næringsstoffer!

Hva er sunnest av laks og ørret?

Samme næringsstoffer

Både laks og ørret inneholder de samme, sunne næringsstoffene som er bra for kroppen vår: Protein som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler. Omega-3 fettsyrer som forebygger og bremser utviklingen av hjerte- og karsykdommer.

Leave a Comment