Er knutekål sunt?

Vi anbefaler gjerne fargerike grønnsaker, men også hvite grønnsaker er sunne. Knutekål har et høyt fiberinnhold og er rik på vitamin C og en kilde til B-vitaminet folat og kalium. Ernæringsmessig ligner knutekålen en del på blomkål men med et dobbelt så høyt innhold av vitamin C og B-vitaminet folat.

Kan man spise knutekål rå?

Knutekålen må skrelles før bruk. Du kan deretter skjære den i strimler, terninger eller staver. Den kan brukes rå, for eksempel i coleslaw eller som snacks med dipp. Den kan også både kokes, stekes eller ovnsbakes.

Hvordan lagre knutekål?

Lagring. Knutekål skal oppbevares kjølig, så langt ned mot 0 °C som mulig. Lagringsevnen er dårligere enn kålrot, men høy luftfuktighet gir knutekål holdbarhet i flere uker. Den kan gjerne pakkes i film.

Hvordan dyrke knutekål?

Knutekål dyrkes på tørkesterk jord med god struktur og næringstilstand. Knutekål kan forkultiveres fra 15. april til utplanting i slutten av mai. Vi anbefaler å dekke plantene med akryl- eller insektsduk rett etter planting for å unngå insektangrep.

Er knutekål sunt? – Related Questions

Kan man fryse knutekål?

Knutekål er god som råkost, og kan også kokes som en grønnsak. Får du for mye avling på en gang, kan knutekålen forvelles og fryses.

Når er knutekål ferdig?

Knutekål er klart til å høstes ca 3 måneder etter såing.

Hvilken sukkerert er best?

Bremer margsukkeret har dessverre, som mange andre Norske plantesorter, holdt på å forsvinne. Heldigvis er den tatt vare på for ettertiden av den felles nordiske genbanken NordGen. Det er bra, for dette er den desidert beste ertesorten vi noen gang har dyrket.

Hva kan man plante i pallekarm?

En pallekarm egner seg ikke bare til grønnsaker. I prinsippet kan du dyrke hva du vil i dem; trær, busker og blomster.

Hvilke grønnsaker er lettest å dyrke?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid. Etter hvert kan du plukke grønnsakene direkte fra hagen eller plantekassen.

Hvilke grønnsaker kan ikke plantes sammen?

Unngå å plante sammen grassløk, hvitløk, purre og løk. Klatre/stang/prydbønner og gul/rødbeter virker hemmende på hverandres vekst.

Når kan man høste knutekål?

Høst inn når knollene er om lag 6-10 cm i diameter eller 200-300 gram store i juli-august eller 2-3 måneder etter såing. Dette vil være avhengig av sorten. Store knoller kan bli treene. Skjær av bladene om lag fem centimeter over bladfestene.

Hvilke grønnsaker kan overvintre?

Både ute og i drivhus

På friland får planter som tåler mye kulde, stå i jorden vinteren igjennom: grønnkål, purpurkål, jordskokk, vintersalat, spinat, vintergulrøtter og pastinakk. I drivhustunnel klarer også salat og vinterportulakk seg fint.

Leave a Comment