Hvilken vin passer til torsk?

Torsk – er et godt bekendtskab, hvis den får følgeskab af en vin, der passer til tilberedningen. Til kogt torsk vil en Sauvignon Blanc være god. Er torsken stegt, vil en oversøisk Chardonnay med lidt mere fylde være et godt bud.

Hvilken vin passer til fisk?

Vinen skal ligeledes fungere med det friske/syrerige fra citroner, der ofte serveres sammen med skaldyr. Vinen der vil passe godt hertil er en tysk vin på en blanding af pinot blanc og chardonnay, en chardonnay fra Staten Washington, fransk chablis eller en champagne – enten brut eller rosé.

Hvad drikker man til røget torsk?

Til den traditionel tilberedte torskeret med sennepsauce, rødbede og frisk peberrod, må vinen gerne have en smule sødme. Her vil en østrigsk eller en oversøisk New Zealandsk vin på sauvignon blanc druen passe godt. Eller prøv en østrigsk riesling eller en fransk riesling, der også vil fungere godt.

Hvad drikker man pinot gris til?

En dejlig frisk hvidvin med masser af smag og god balance mellem syre og sødme, hvilket gør vinen velegnet både som aperitif, men også som tilbehør til fisk og lyst kød.

Hvilken vin passer til torsk? – Related Questions

Kan man drikke rødvin til fisk?

Kan man drikke rødvin til fisk? Naturligvis, men ikke en hvilken som helst rødvin, ej heller til hvilken som helst fisk. Tannin og fisk er bestemt en dårlig kombination. Men nogle rødvine har næsten ingen tannin, og de kan bruges.

Hvad spiser man til Amarone?

Hvilken type mad går godt til Amarone vine? Amarone vinenes intense smag spiller generelt godt op mod krydrede kødretter. Eksempelvis er Amarone vine fantastiske at parre med simre- og gryderetter, der er kraftige i smagen. Amarone vine fungerer også rigtigt fint til grillet og/eller røget kød.

Hvad er forskellen på pinot blanc og Pinot Gris?

Det er til forskel fra f. eks. Pinot gris, som er en “ægte” sortbetegnelse i Alsace. Betegnelsen betyder snarere, at det er en hvidvin fremstillet af pinot-sorter, fx pinot blanc, auxerrois blanc, pinot gris og pinot noir.

Hvad spiser man til pinot blanc?

Klassisk og let-drikkelig hvidvin fra Alsace i Frankrig på pinot blanc druen. God til lys fisk, skaldyr, salater, postejer, fjerkræ, buffet, let sommermad eller til skovturen!

Hvordan smager Pinot Gris?

Smagen er stor og fyldig, men helt uden gastronomisk set forstyrrende blomsterduft som gewurztraminer og muscat. Alsace’s Pinot Gris hvidvine er derfor noget af det mest anvendelige og velsmagende, man har til mad, og især til charcuteri og lyse kødretter er Pinot Gris fra Alsace virkeligt i sit es.

Kan Pinot Noir drikkes kold?

Pinot Noir er et typisk valg i kategorien, og næsten alle Pinot Noir-vine er glimrende let afkølede med en serverings- temperatur på 12-15 °C. Unge vine kan serveres lidt køligere end modne, ældre vine, og en moden rød Bourgogne bør f. eks. ikke serveres køligere end 15 °C.

Hvor lang tid kan en åben flaske rødvin holde sig?

At vin kan holde sig fra 1 døgn helt op til 5 dage, forudsætter, at du håndterer din vin korrekt. Du skal ikke regne med, at du kan åbne, skænke og lukke den mange gange. Jo længere tid vinen skal holde sig, jo mere ro skal den have i flasken. Især rødvin bør kun deles over 2 gange.

Kan rødvin opbevares i køleskab?

Rødvin skal opbevares på samme måde som andre vine, hvis du skal opbevare dem i længere tid. Køber du vinen med planer om at drikke den inden for de nærmeste dage, skal du helst stille den køligt og mørkt. Så holder den sig bedre og kan nemmere kan ramme den rigtige serveringstemperatur – eventuelt efter temperering.

Leave a Comment