Hvorfor er tomatsuppe sunt?

Hvor lenge kan tomatsuppe stå i kjøleskapet?

Hvor lenge holder tomatsuppe seg i kjøleskapet? Tomat er en vannholdig grønnsak – akkurat som agurk – og den holder seg derfor ikke like lenge som poteter eller gulrøtter. Tomater holder seg omlag en ukes tid i kjøleskapet, så det vil være noenlunde det samme med tomatsuppa.

Hva inneholder tomatsuppe?

Ingredienser
 • 1 kg plommetomat, (godt modne)
 • 2 fedd hvitløk.
 • 1 stk. gul løk, (mellomstor)
 • 1 stk. gulrot, (mellomstor)
 • 1 stilk stangselleri, (mellomstor)
 • 2 ss tomatpuré
 • ½ l grønnsakskraft*
 • timian*, (en kvast)

Hvordan pimpe Toro tomatsuppe?

Tomatsuppe med egg fra TORO er en enkel og smakfull oppskrift. Om du ønsker en mer mettende suppe, kan du tilsette noen pølsebiter eller litt strimlet skinke.

Slik gjør du

 1. Kok opp suppen som angitt på posen, ev.
 2. Hardkok eggene og del dem i båter.
 3. Server tomatsuppen med eggebåter og pynt med oregano eller annet grønt.

Hvorfor er tomatsuppe sunt? – Related Questions

Er det paprika i Toro tomatsuppe?

TORO smaksrik spansk tomatsuppe base er en godt krydret, spanskinspirert tomatsuppe med paprika og koriander.

Hvilken vin passer til tomatsuppe?

Tomatsuppe. Hvis suppen er laget på ferske tomater og er lett i smak og struktur kan du gå for en litt skarp Sauvignon Blanc eller en Albraino (gjerne en Albarino fra området Rias Baixsas i Spania). Eventuelt kan du også prøve deg på en kjølig Manzanilla Sherry.

Kan man fryse tomatsuppe?

Hjemmelaget tomatsuppe er noe du kan lage mange dager i forveien og evt fryse ned i porsjonspakker. Jeg mener at når du først skal spise suppe så kan man prøve å lage den med så ferske ingredienser som mulig.

Er tomatsuppe bra?

Tomater er stappfulle av den helsefremmende antioksidanten lykopen, så jo mer tomater det er i en tomatsuppe, jo bedre er det. Noen av posesuppene har et helt greit innhold av tomater, men det vil aldri være like mye tomater i en posesuppe som i suppe på boks eller hjemmelaget tomatsuppe.

Hvordan lages oransje vin?

Oransjevin er en type hvitvin. Vinen lages ved at grønne druer (hvitvinsdruer) får en ekstra lang maserasjon. Det vil si at mosten ikke siles av med en gang, men får trekke ut smaks- og aromastoffer fra skallet. For blå druer (rødvinsdruer) er dette helt vanlig praksis.

Hvor mye makaroni i Toro tomatsuppe?

Toro
Størrelse119 gram
Ingredienser makaroni 23 % (durumhvete), tomat 20 %, maisstivelse, hvetemel, sukker, salt, skummetmelk, rapsolje, aroma, løk, gjærekstrakt, fargestoff (paprikaekstrakt). Allergikere kan reagere på: Durumhvete, hvetemel, skummetmelk,
OpphavsstedNorge
LeverandørOrkla Foods Norge AS

1 more row

Hvor mange kalorier er det i Toro tomatsuppe?

Hei! I en hel pose toro tomatsuppe uten makaroni er det 312 kcal, mens det i en pose tomatsuppe med makaroni er 352 kcal.

Er det melk i Toro tomatsuppe?

tomat 26 %, maisstivelse, hvetemel, sukker, salt, skummetmelk, rapsolje, aroma, løk, gjærekstrakt, fargestoff(paprikaekstrakt).

Hvor mange kalorier er det i en skål tomatsuppe?

Når man regner ut kaloriene i en tomatsuppe er det ca 34 kalorier.

Hva skjer hvis man bare spiser suppe?

Et ensidig kostholdet med for eksempel bare supper og smoothie kan gi mangelsykdommer, fordi det er vanskelig å dekke alle kroppens behov for næringsstoffer på et ensidig kosthold. Det er derfor viktig å spise variert, og mat fra alle matvaregrupper.

Er det lite kalorier i tomatsuppe?

I en porsjon tomatsuppe fra pose tilberedt med vann er det ca. 80 kcal. Dette er altså veldig lite og ikke et fullverdig middagsmåltid.

Er tomatsuppe med egg sunt?

Siden tomatsuppe er rimelig fattig på protein, kan du ha i kokt egg, stekt kylling, kylling boller, linser, bønner, eller noen skjeer med cottage cheese på toppen. På den måten får du et sunt og balansert måltid.

Hva er sunnest av kokt egg eller stekt?

Et middels stort egg inneholder færre enn 80 kalorier og gir oss 12 prosent av anbefalt daglig dose av proteiner. Det er derfor et utmerket valg på frokostbordet for deg som vil passe vekten. Det sunneste alternativet er kokt egg eller eggerøre fremfor stekt egg.

Hvorfor skal man ikke spise for mye egg?

– Siden selve eggeplommen inneholder en del kolesterol, som hos enkelte personer kan gi utslag i økt blodkolesterol, kan det være lurt å begrense inntaket til ett egg om dagen i snitt.

Leave a Comment