Hvordan lager man hummus?

Ha kikertene i en foodprosessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini, spisskummin og olje. Hummusen skal ha en myk konsistens. Vend inn finhakket bladpersille til slutt.

Hvor lenge kan du oppbevare hummus?

Ikke la det stå på benken og være lunkent lenge. Det nedsetter holdbarheten drastisk. Hvis du kjøler alt raskt ned og holder det kaldt, kan du regne 7-10 dager på kjøl.

Hva består humus av?

Hummus er laget av kokte og mosede kikerter blandet med tahini (malte sesamfrø), olivenolje, sitronsaft og hvitløk.

Hvordan lager man hummus? – Related Questions

Er tahini sunt?

I tahini får du i deg kalsium, kalium, kopper og magnesium. Tahini er også rik på jern, som gjør at mennesker med anemi eller jernmangel her kan ha en god kilde til jern. I tillegg er er sesampasta lett å fordøye og godt for fordøyelsen, sesamfrø er rike på kostfiber.

Hva kan jeg bruke i stedet for tahini?

Har du ikke tahini kan du eventuelt sløyfe den eller smake til hummusen med litt sesamolje istedet.

Hva er humus og hvor kommer det fra?

Humus er en bestanddel i jord, en blanding av organiske forbindelser som blir igjen etter mikrobiell nedbrytning av planterester. Generelt gir humus jorda mørk farge, og den øker jordas evne til å holde på næringsstoffer og vann.

Er humus farlig?

Humus gir vannet en gulbrun farge, men utgjør i seg selv ingen spesiell helsefare. Humus kan imidlertid være forbundet med andre, mer helseskadelige stoffer, som tungmetaller og organiske miljøgifter. Videre kan kreftfremkallende stoffer dannes når humusvann desinfiseres med klor eller ozon.

Hva er jord laget av?

Jord består av fem bestanddeler: mineraler, organisk materiale, levende organismer, vann og luft. Mineralene er for eksempel leirpartikler eller sandkorn av kvarts, det organiske materialet er døde plantedeler og stoffet humus, og de levende organismene er alt fra bakterier til meitemark.

Hva er humus i betong?

I matjord er det viktig å ha humus. Det gir en næringsrik jord. I fyllmasser eller som byggegrunn vil vi derimot ikke ha humus. Hvis det for eksempel er humus i støpesand, vil betongen herdne langsomt, og vi får en betong med lavere styrke.

Er sement og betong det samme?

Sement er altså en av bestanddelene i betong. Betong fremstilles ved å blande sement og vann, samt andre materialer som stein og sand. Når sementen reagerer kjemisk ved tilsetning av vann, blir den til hard betong. Denne betongen kan benyttes som byggemateriale i ulike konstruksjoner.

Hvorfor fjerne humus?

Det er flere viktige grunner til å fjerne humus fra vann som skal brukes til drikkevann: 1) Høyt humusinnhold gir farge, lukt og smak på vannet. 2) Humusmolekylene reduserer effekten av desinfeksjonsmidler (UV-beståling eller klorering).

Hvor lenge skal forskalingen stå?

Etter at forma er fylt med betong, må den normalt stå i ett døgn før den kan rives. Dette gjelder støttende forskaling. Er det bærende forskaling, må den stå lenger, avhengig av temperatur.

Kan man bruke saltvann i betong?

Både tilslaget og vannet må være så rent som mulig fordi organiske humusstoffer kan hindre herdingsreaksjonene, og leire og slam kan ødelegge heften mellom sementlim og tilslag. Sjøvann/sjøsand bør unngås i betong.

Hvor ofte må betong vannes?

Det er vanlig å dekke betongen med plast mens betongen herder. Pass på at du ikke legger på plasten for tidlig; da vil den feste seg i selve sålen. Betongen må vannes i minst tre dager, helst en uke.

Leave a Comment