Hva å spise med hummus?

Hummus smaker godt til nesten alle typer hovedretter, som fisk, biff eller kylling. Tilbehør til grillmat smaker spesielt godt. Smør et lag med hummus over fisk eller kjøtt før du varmer det i ovnen.

Hvordan bruker man hummus?

Hummus er perfekt på brødskiva og er en sunn erstatning til for eksempel smør og majones. Mange bruker hummus med agurk, tomat og litt salat på brødet, og da har du en enkel og sunn lunsj på kort tid. Hummus er en god smakssetter til middagen. Du kan for eksempel smøre hummus over fiskefileten før du baker den i ovnen.

Hvor mange kalorier har hummus?

Kaloriinnholdet i hummus kan variere mye. Fra 150-300 kcal per 100 gram. Det er ca. 30 kalorier i en spiseskje.

Hva å spise med hummus? – Related Questions

Kan man spise hummus på lavkarbo?

Hummus er kjempegodt, en fin måte å få i seg fett på, og lett å lage. Men når en har valgt et kosthold uten karbohydrater forsvinner også hummusen fra kostholdet.

Er tahini sunt?

I tahini får du i deg kalsium, kalium, kopper og magnesium. Tahini er også rik på jern, som gjør at mennesker med anemi eller jernmangel her kan ha en god kilde til jern. I tillegg er er sesampasta lett å fordøye og godt for fordøyelsen, sesamfrø er rike på kostfiber.

Hva er det minst kalorier i?

Denne listen viser kaloriinnhold per 100 gram.
  • Purre: 28 kalorier.
  • Paprika: 26 kalorier.
  • Gulrot : 36 kalorier.
  • Brokkoli: 28 kalorier.
  • Blomkål : 23 kalorier.
  • Selleri: 27 kalorier.
  • Asparges: 22 kalorier.
  • Sukkererter: 42 kalorier.

Hva er 1 kalorier?

Ettersom en kalori er en liten enhet, brukes alltid kilokalorier (kcal) i ernæringslæren. 1 kcal er altså 1000 kalorier, eller med andre ord den energimengden som skal til for å varme opp ett kilo vann en grad. Kalori er erstattet av enheten joule.

Hvor mye kalorier i en kule is?

Står valget mellom kuleis eller softis; gå for favorittsmaken og dropp kjeksen. En kule fløteis, uansett smak, inneholder mellom 110 og 150 kcal. Velger du beger fremfor vaffelkjeks, er 100 kcal spart.

Hvor mange kcal i en doughnut?

Ingredienser
Næringsinnhold og produktinformasjonPr. 100g
Energi kj/kcal1616/387
Fett g22.0
Mettede fettsyrer g12.0
Karbohydrater g41.0

Hvor mange kalorier forbrenner man på en dag uten trening?

Forbrenninga varierer systematisk med alder, kroppsstorleik og kroppssamansetning. Den er lågare hos kvinner enn hos menn. Når ein er i ro, er forbrenninga 20 kcal/kg kroppsvekt per dag for kvinner og 25 kcal/kg kroppsvekt per dag for menn.

Er kokosboller fetende?

Grunnen til at kokosboller kanskje ikke er like populært i dag, er at de inneholder mye sukker og stivelse som er det vi kaller for raske karbohydrater. Skal du ned i vekt eller ønsker å holde vekten stabil, er det lurt å begrense inntaket av denne typen karbohydrater.

Hvor mange kalorier er det i popcorn på kino?

Et stort beger inneholder cirka 1000 kalorier

Likevel bør du ikke overdrive inntaket ditt. – Et stort beger ferdigpoppet popcorn som fås kjøpt på kino inneholder opp mot 1000 kalorier, altså rundt halve dagsbehovet for en voksen kvinne.

Hva er sunnest av popcorn og chips?

Popcorn er sunnere enn potetgull. Det inneholder nemlig mindre fett, færre kalorier og mer fiber.

Kan man spise popcorn når man slanker seg?

Popcorn er en av de beste valgene når det gjelder snacks for vekttap. Alle elsker denne deilige snacksen, og det er billig og lett å lage. Her er en oppskrift med en veldig god smak som vil få deg til å slutte å spise kommersielt popcorn.

Leave a Comment