Hvor lenge holder hjemmelaget konfekt?

TIPS! Hjemmelaget konfekt trukket med sjokolade oppbevares best i en lufttett boks ved ca. 12 – 18 grader. Holdbarheten er ganske lang – opptil 4 uker.

Hvordan farge konfekt?

Uansett hvilken metode du ønsker å bruke må du først smelte kakaosmøret og ha i ønsket farge. Stivner fargen underveis kan det være praktisk å ha en varmepistol eller hårføner klar for å gi litt varme mens du holder på. Legger du flere lag med farge bør du la ett lag stivne før du begynner på neste.

Hvordan få sjokoladen ut av formen?

Hvis sjokoladen er riktig temperert, krymper den litt når den stivner – og er lett å få ut av formen. Velg en form, helst i plast, og tørk den godt med bomull, slik at den er helt ren og tørr. Ikke ta inni selve formen med fingrene. Formen skal være romtemperert, hvis ikke stivner sjokoladen for raskt.

Hvor lenge holder hjemmelaget konfekt? – Related Questions

Hvorfor smelte ikke sjokolade i vannbad?

Vann: Hvis smelta sjokolade kommer i kontakt med vann vil den herdes og bli hard og umulig å bruke. En dråpe vann er nok til å ødelegge alt så vær forsiktig, spesielt hvis du smelter sjokoladen i vannbad. Det er viktig at alle redskaper sjokoladen kommer i kontakt med holder romtemperatur eller mer.

Kan man smelte sjokolade flere ganger?

Smelt sjokoladen i vannbad, men pass på at sjokoladen ikke kommer i kontakt med vannet. Sjokoladen kan smeltes om igjen så mange ganger du vil. Når du skal temperere sjokolade er det viktig å smelte den til høy nok temperatur, slik at samtlige krystaller er flytende.

Hvordan tynne ut smeltet sjokolade?

Blir den smeltede sjokoladen litt for tykk kan du ha i litt kokosfett (delfiafett). Det gjør den tynnere (ekte kuvertyre tynnes ut med kakaofett). Ha overflødig sjokolade i en bolle og la stivne – den kan brukes senere.

Hvordan hakke sjokolade?

For nøtter og sjokolade er glatt, og når du skal hakke dem med en kniv, fyker det rundt overalt. Eller? Løsningen er faktisk veldig enkel: Bruk en sagtakkete kniv. Gjerne en lang konditorkniv, men en brødkniv gjør nøyaktig samme nytten.

Hvordan smelte sjokolade til dypping?

Du kan også kjøpe spesiell lettsmeltet sjokolade for fondue eller dypping. Smelt sjokoladen og smøret i vannbad. Bruk for eksempel en stålbolle oppi en kjele med varmt vann. Ikke la vannet fosskoke, men småboble.

Kan man bli feit av sjokolade?

Sjokolade har allikevel fått et dårlig rykte på seg. Folk har alltid trodd at man blir tykk av sjokolade og at det øker kolesterolet på grunn av innholdet av fett og sukker. En gruppe forskere fra universitetet i Granada gikk nylig bort fra myten om at sjokolade gjør deg tykk og ødelegger dietten din.

Hvor mange kcal for å gå ned 1 kg?

7000 kalorier per kilo

Én kilo kroppsfett inneholder 7000 kilokalorier (kcal), eller kalorier som vi gjerne kaller det. Skal du gå ned en halvkilo i uken, må du fjerne 3500 kalorier hver uke. Skal du trene vekk halvkiloen, må du trene med forholdsvis høy intensitet i ca. en time hver dag.

Hvor mye må man spise for å legge på seg 1 kg?

enn du forbrenner. Så om du skal legge på deg 1 kilo på en dag du spise nesten 10.000 kalorier!

Hva er den sunneste sjokoladen?

Skal du spise sjokolade som kan sies å være sunnere, må du over til de mørke sjokoladene med minst 70 prosent kakaoinnhold. Sjokoladene i denne testen har alle et lavt kakaoinnhold.

Er det usunt å spise litt sjokolade hver dag?

Hun understreker at det er to stikkord som gjelder også med sjokolade: – Hyppighet og mengde, slår hun fast. – Hyppigheten kan gjerne være hver dag så lenge mengden er liten. En liten bit eller to hver dag er uproblematisk så lenge man har et sunt, variert kosthold som står i forhold til energiforbruket.

Hva er den mest kjøpte sjokoladen i Norge?

For Freia Melkesjokolade er (ja, du gjettet det) Norges mest solgte sjokolade og har vært det helt siden 1961. For mange er dette den første sjokoladen vi blir introdusert til som barn.

Leave a Comment