Hvem eier Max burger?

I dag er Max riksdekkende i Sverige og drives av familien Bergfors, med Richard og Christoffer Bergfors som adm. direktør og viseadm. direktør.

Hvor er max fra?

MAX er en svensk familieeid bedrift som ble grunnlagt i Gällivare i 1968 av Curt Bergfors og Britta Fredriksson. Som familiebedrift har vi som mål å fortsette å være der i mange generasjoner. Vi ønsker å bli verdens beste burgerkjede, og veien dit er å gjøre verden litt bedre.

Når kom Max burger til Norge?

MAX har vært i Norge siden 2011 og siden 2012 i Danmark. I fjor ble MAX etablert i Polen og Egypt. I dag har MAX ca. 5.000 heltids- og deltidsansatte.

Hvem eier Max burger? – Related Questions

Hvilken Max burger er best?

I en test utført av analysebyrået YouGov, vinner den svenske hamburgerkjedens Originalburger over McDonalds’ Big Mac og Burger Kings Whopper.

Hva er den største burgeren på McDonalds?

Big Tasty er McDonald’sstørste burger på den permanente menyen. Den består av et todelt hamburgerbrød med sesamfrø, samt Big Tasty Sauce (majonesbasert saus med grillsmak), 7 gram grovhakket løk, 28 gram grovhakket salat, 2 tomatskiver, 3 skiver emmentaler-ost og en 150g stor hamburger.

Når kom fastfood til Norge?

I Norge begynte de første hamburgerne å dukke opp på snackbarer og gatekjøkken på 60-tallet. Så, i 1983, kom den første McDonald’s til Norge, og kjeden har siden bare vokst. Etterhvert kom også Burger King pluss stadig flere mindre kjeder som for eksempel Texburger. Og selvsagt mange enkeltstående gatekjøkken.

Når kom Big Mac?

Big Mac er en av McDonald’s mest kjente hamburgere. Den ble introdusert i 1968 og består av et tredelt hamburgerbrød med sesam, herav 28 gram salat, Big Mac-saus med syltede agurker, 3½ gram frysetørket løk og to hamburgere med 100 gram storfekjøtt.

Når ble hamburger funnet opp?

Ifølge Library of Congress var den danske immigranten Louis Lassen den første som serverte hamburgere. Det hendte i 1895 i kaféen Louis’ Lunch i New Haven, der Lassen serverte hakkekjøtt i toast sandwich, tilsatt enten løk, tomat eller ost.

Hvor mange Max er det i Norge?

Hvor mange heter Max i Norge? 2 247 menn har Max som første fornavn. Av disse har 1 253 Max som eneste fornavn.

Hvor mange Max restauranter i Sverige?

Max Hamburgerrestauranger AB er Sveriges nest største kjede av hamburgerrestauranter og ble grunnlagt 1968 i Gällivare av Curt Bergfors. Max har over 100 restauranter og omkring 3 000 ansatte. Svensk orgnr. Adm.

Hva er Norges dyreste restaurant?

På Bagatelle som ligger i Bygdøy Allé i Oslo, er det fortsatt stjernekokk og restaurantsjef Eivind Hellstrøm som holder stand. Restauranten hans kan titulere seg med Norges dyreste restaurant.

Hva heter Norges beste restaurant?

Statholdergaarden. Statholdergaarden er Bernt Stiansens gourmetrestaurant. Stiansen ble i 1993 Norges første verdensmester i kokekunst. Restauranten har med sitt særegne interiør med røtter fra 1600-tallet, blitt omtalt som Oslos, kanskje Norges, beste restaurant.

Hva er verdens beste restaurant?

Geranium i Danmark er, ifølge kåringen, verdens beste restaurant i år.

Hvem i Norge har 2 Michelin stjerner?

Norske restauranter med Michelinstjerner
  1. 1 stjerne. Sabi Omakase, Stavanger. Under, Lindesnes. Bare, Bergen. Statholdergaarden, Oslo. Kontrast, Oslo. Speilsalen, Trondheim. Fagn, Trondheim. Credo, Trondheim. Hot Shop, Oslo.
  2. 2 stjerner. Re-Naa, Stavanger.
  3. 3 stjerner. Maaemo, Oslo. Kilde: Michelin-guiden. Landbruks- og matdepartementet.

Leave a Comment