Hva kan multer brukes til?

Multer spises naturell med fløte og sukker eller som multekrem. Multer kan også brukes som kakefyll, i fromasj, pai eller som syltetøy. Multer kan gjerne fryses ned for senere bruk.

Hvorfor blir geleen seig?

Saft trukket ut med liten vanntilsetning, trenger kortest koketid. Koketiden avhenger også av størrelsen på porsjonen vi koker. Det er en fordel å koke forholdsvis små porsjoner, da blir geleen stiv med kortere koketid. Koker geleen for lenge, blir den seig og ikke stiv.

Kan man varme opp igjen gelé?

Gelatin tåler også å bli varmet opp igjen (fortsatt ikke koke) for å smelte den hvis man har lyst til å sette f. eks. gelé i en annen form enn det man opprinnelig hadde tenkt.

Kan man fryse ned gelé?

Det er mange som legger gelé i fryseren for å få fart på stivningen, men når den allerede er ferdig laget og ferdig stivnet bør man ikke ha gelé i fryseren. Her er det altfor kaldt, og geléen vil krystallisere seg. Når du så tar den opp av fryseren igjen vil formen være helt ødelagt, og hele geléen vil smake vassent.

Hva kan multer brukes til? – Related Questions

Hvordan få geléen stiv?

Pektin. Pektin eller stivelse på godt norsk, er stoffet i bærene som gjør at en gele blir stiv. Derfor er det viktig at bærene eller frukten inneholder mest mulig pektin, ellers så må vi evt tilføre det med f eks Certo fruktpektin eller feks ferdig gelesukker.

Kan man ha seigmenn i gele?

Slik gjør du det

Smelt gelé i kjele ved svak varme. Hell den flytende geléen i coctailglass eller andre ønskede porsjonsskåler. Sett kjølig og de stivner i løpet av kort tid. Pynt med non stop og seigmenn og server vaniljesaus ved siden av.

Når geléen ikke blir stiv?

Når ripsgeléen ikke vil stivne

Heldigvis finnes det en enkel løsning på det, nemlig syltesukker. Syltesukker er tilsatt naturlig pektin og vil derfor gi ekstra hjelp slik at geléen stivner som den skal. Det betyr også at du kan bruke rips som er søtere og mer modne og dermed redusere den totale sukkermengden.

Hvordan få geléen ut av formen?

La geléen stivne i kjøleskapet til dagen etter. For å løsne geléen fra formen, dypper du formen noen sekunder i varmt vann (men vannet må ikke komme i kontakt med geléen). Løsne geléen fra kantene av formen med en kniv og hvelv geléen ut av formen på en fjøl.

Hvor lang tid å lage gelé?

I utgangspunktet skal jo gelé stå veldig mange timer i kjøleskap eller på et kjølig sted, gjerne i godt over 12 timer før den blir ordentlig stiv.

Kan man smelte Piano gelé?

Piano gelé passer glimrende i barnebursdag. De er serveringsklare, men kan enkelt gjøres om til morsomme figurer ved å smelte og forme de.

Hvordan lage gelé i flere lag?

Lag først en pakke med rød gelé. La den avkjøles og hell litt gelé i hvert glass. Husk at du skal ha mange lag, så det er bedre å helle for lite enn for mye. La den stivne.

Hvor mye vann skal i gelé?

Blandingsforholdet for vanlig pakkegelé er 5 dl vann per boks med Freia Gelé.

Hva kan man ha i gelé?

I geléen kan du bruke hvilke typer frukt og bær du vil, bortsett fra ananas, kiwi og fiken. De inneholder enzymer som gjør at geleen ikke stivner. Er du veganer kan du bruke agar i stedet for gelatin ettersom det er laget av alger.

Hvordan oppbevare gelé?

Gelé bør ikke oppbevares for kaldt. I kjøleskap kan geléer og syltetøy med mye sukker krystallisere seg. Kjellertemperatur er ideelt. Pektin er et type kostfiber som finnes naturlig i mange frukter og bær.

Hvorfor stivner gelé?

I geléen blir proteinet gelatin brukt som fortykningsmiddel. Det er dette som gjør at geleen blir stiv etter å ha latt den stå kaldt en stund. I mange godterityper, spesielt de med en fast og noe «geléaktig form», er det tilsatt mengder gelatin.

Leave a Comment