Hva kan jeg gjøre med multer?

Multer
  1. Multer brukes gjerne som kakefyll, sammen med is, med fløte og sukker eller rørt til syltetøy.
  2. Smaken er intens, søt og svært aromatisk.
  3. Bærene renses og sukres etter ønske. Multer kan gjerne fryses.
  4. Friske multer oppbevares i kjøleskap ved 2–4 grader. De har lang holdbarhet.

Hvordan fryse ned multer?

Dersom du vil ha multer til jul er den beste måten å oppbevare dem på i fryseren. I fryseren (ved rundt – 20 grader) vil multene holde seg bra, og kan fint klare et helt år før de mister smaken. Multer er nemlig ganske omfilntlige av seg, og må oppbevares i temperatur så nær 0 grader som mulig.

Hva inneholder multer?

Multer har et ekstremt høy C-vitamin innhold. I tillegg er de også rik på A-vitamin, omega 3 og 6, fiber, kalsium, jern og magnesium (kilde: 3). Annet innhold i multebæret inkluderer B1, B2, B3, E-vitamin, og en rekke andre vitaminer og mineraler.

Hva kan jeg gjøre med multer? – Related Questions

Hvorfor er det ikke lov å plukke multekart?

I «Lov om forbud mot plukking av moltekart» het det følgende: «Det er forbudt å plukke molter før bærene er modne. Molter er modne når bæret kan plukkes uten at hamsen følger med». Tanken om at kartplukking hadde ødeleggende konsekvenser for fremtidige bærhøster hadde, og har, støtte fra biologer.

Er multer sunne?

Multer har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Multer en også en kilde til vitmin E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, samt en kilde til folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Er det mye sukker i multer?

Gammel oppskrift på syltetøy av multer. Mengden sukker er litt opp til deg selv. Det kan og brukes ekstra pektin(certo ol) eller evt syltesukker om du er redd for at det ikke stivner.

Ingredienser.

1kgmulter
Ca 225gr sukker etter smak

1 more row

Er det antioksidanter i multer?

De primære forbindelser av interesse i multen er vitamin C og ellagotanniner, som har høy konsentrasjon av ellaginsyre. Ellaginsyre, et diettfenol, er lovende som antikarsinogen, antimutagen og antioksidant. På grunn av det høye nivået av ellaginsyre i multe kan denne frukten være et verdifullt kosttilskudd.

Hvilken fisk er multe?

Multer er en gruppe strålefinnede fisker.
Multer
Norsk(e) navn: multer, multefisker
Hører til:strålefinnede fisker, kjevemunner, virveldyr
Antall arter:75
Habitat:kystfarvann, men noen i ferskvann

Er multe et bær?

Molte er ei fleirårig urt i Rubus-slekta i rosefamilien. Planten har ein enkel, kvit blome og blir som regel 5 til 20 centimeter høg. Frukta som blir danna, heiter molte. I daglegtalen blir molta kalla eit bær, men botanisk er ho ei samansett steinfrukt.

Er det lov å plukke multekart?

Lov om forbud mot plukking av moltekart fra 1970 forbød plukking av moltekart på grunn av skadene dette påførte planten. Dette ødela høsten de påfølgende år. Kartplukkingsloven ble opphevet i 2003 i forbindelse med en opprydding av lite brukte lover og enkeltbestemmelser.

Skal man vaske multer?

Men ikke all frukt og bær er like lett å skylle eller vaske, uten å ødelegge. Skjørere bær, som bringebær og multer, kan bli skadet av vannstrålene.

Kan multer fryses uten sukker?

Bringebær, jordbær, rips, solbær, stikkelsbær, tyttebær, blåbær, multer og søtkirsebær (moreller) er bær som egner seg godt til frysing.

Hvor lenge kan multer ligge i kjøleskapet?

Bærene har en holdbarhet på to til fire dager. Multer inneholder benzosyre. Dette gjør dem nærmest selvkonserverende.

Hva er multer på engelsk?

engelsk kalles bærene «cloudberry» rett og slett fordi de ligner en sky. 2. Multer brukes mest i nordisk mat, og vokser kun i kalde klima. Bærene er vanlige i Norge, Sverige og Finland, men kan også finnes i deler av Russland og Nord-Amerika.

Leave a Comment