Hva kan jeg gjøre med multer?

Multer
  1. Multer brukes gjerne som kakefyll, sammen med is, med fløte og sukker eller rørt til syltetøy.
  2. Smaken er intens, søt og svært aromatisk.
  3. Bærene renses og sukres etter ønske. Multer kan gjerne fryses.
  4. Friske multer oppbevares i kjøleskap ved 2–4 grader. De har lang holdbarhet.

Kan multesyltetøy fryses?

Multer kan også brukes som kakefyll, i fromasj, pai eller som syltetøy. Multer kan gjerne fryses ned for senere bruk.

Hvor sunt er multer?

Noe av det beste med multer er nettopp det rike næringsinnholdet. Multer har et ekstremt høy C-vitamin innhold. I tillegg er de også rik på A-vitamin, omega 3 og 6, fiber, kalsium, jern og magnesium (kilde: 3). Annet innhold i multebæret inkluderer B1, B2, B3, E-vitamin, og en rekke andre vitaminer og mineraler.

Hva kan jeg gjøre med multer? – Related Questions

Hvorfor er det ikke lov å plukke multekart?

I «Lov om forbud mot plukking av moltekart» het det følgende: «Det er forbudt å plukke molter før bærene er modne. Molter er modne når bæret kan plukkes uten at hamsen følger med». Tanken om at kartplukking hadde ødeleggende konsekvenser for fremtidige bærhøster hadde, og har, støtte fra biologer.

Hvor lenge kan multer ligge i fryseren?

Dersom du vil ha multer til jul er den beste måten å oppbevare dem på i fryseren. I fryseren (ved rundt – 20 grader) vil multene holde seg bra, og kan fint klare et helt år før de mister smaken.

Hvor mange kalorier er det i multer?

Karbohydrater i frukt og bær
BærKarbohydraterkJ/Kcal
Bringebær3 g122 kJ/ 29 kcal
Multer4 g191 kJ/ 46 kcal
Bjørnebær6 g180 kJ/ 43 kcal
Jordbær7 g144 kJ/ 34 kcal

Er det mye sukker i multer?

Gammel oppskrift på syltetøy av multer. Mengden sukker er litt opp til deg selv. Det kan og brukes ekstra pektin(certo ol) eller evt syltesukker om du er redd for at det ikke stivner.

Ingredienser.

1kgmulter
Ca 225gr sukker etter smak

1 more row

Skal man skylle multer?

Men ikke all frukt og bær er like lett å skylle eller vaske, uten å ødelegge. Skjørere bær, som bringebær og multer, kan bli skadet av vannstrålene.

Er det antioksidanter i multer?

De primære forbindelser av interesse i multen er vitamin C og ellagotanniner, som har høy konsentrasjon av ellaginsyre. Ellaginsyre, et diettfenol, er lovende som antikarsinogen, antimutagen og antioksidant. På grunn av det høye nivået av ellaginsyre i multe kan denne frukten være et verdifullt kosttilskudd.

Hva heter multer på dansk?

Molte, eller multe, (dansk: multebær, svensk: hjortron) (Rubus chamaemorus) er en flerårig plante som kan bli snaue 30 cm høy og har en krypende jordstamme.

Hvor er det mest multer?

Multer finnes i fjellstrøk over hele Norge, Sverige og Finnland men er i enorme mengder enkelte steder: Har du funnet en skikkelig bra moltemyr en gang kommer du aldri til å glemme det. De største sjansene for å finne ei slik myr i Norge er nok fra Finnmark og sørover til Lierne og Trøndelag.

Hvor lang tid tar det for multer å modne?

Men at noen kan ha funnet bær andre steder, i lavereliggende og sørvendt terreng, det skal vi likevel ikke bestride. Hvor lang tid det vil ta før de bærene vi så er modne, avhenger av været. Erfaringsvis minst ei uke til, forutsatt sol og varme.

Er det lov å plukke Moltekart?

Lov om forbud mot plukking av moltekart fra 1970 forbød plukking av moltekart på grunn av skadene dette påførte planten. Dette ødela høsten de påfølgende år. Kartplukkingsloven ble opphevet i 2003 i forbindelse med en opprydding av lite brukte lover og enkeltbestemmelser.

Hvor lenge kan multer ligge i kjøleskapet?

Bærene har en holdbarhet på to til fire dager. Multer inneholder benzosyre. Dette gjør dem nærmest selvkonserverende.

Leave a Comment