Er det sunt å spise rugbrød?

Rug er den mest fiberrike kornsorten og består av hele 16 % fiber. Å spise nok fiber, 25-35 gram om dagen, er bra for fordøyelsen, tarmfloraen og hjertet. Med bare to skiver grovt rugbrød har du sikret deg 40 % av anbefalt fiberinntak.

Hva er godt på rugbrød?

Rugbrød inneholder sunne, langsomme karbohydrater.

Pålegg som går godt til rugbrød:

 • Egg, tomat og basilikum.
 • Leverostei og sylteagurk eller syltede rødbeter.
 • Makrell i tomat og agurk.
 • Cottage cheese, avokado, pepper og noen sitrondråper.
 • Velmodnet gulost og appelsinmarmelade.
 • Kokt skinke eller kaklunpålegg med grov sennep.

Hvordan unngå at hjemmebakt brød blir tørt?

Det flest sliter med når de baker hjemmebaktbrød, er at brødet blir tørt og ikke luftig nok. Løsningen er som regel å bruke mindre mel. Så også når du skal bake ut brødet. Vann fungerer like bra som mel for å forhindre at deigen klistrer seg til benken, så bruk vann.

Hva inneholder dansk rugbrød?

Dansk Rugbrød 1 stk

Vann, sammalt hvete (17,2%), solsikkekjerner (17,2%), linfrø (11,5%), sammalt rug (11,5%), maltekstrakt av bygg, maltekstrakt av hvete, gjær, salt. Kan inneholde spor av melk, nøtter, sesamfrø.

Er det sunt å spise rugbrød? – Related Questions

Kan man spise brød hver dag?

Brød inneholder mange viktige næringsstoffer og mineraler, og har en rekke positive helseeffekter. Helsedirektoratet anbefaler oss å spise grovt brød og kornprodukter hver dag.

Kan man spise brød når man slanker seg?

Og ja, du kan spise brød og bli slank samtidig. Det kan være drepende kjedelig å være på slankekur. Ikke noe snacks og søtsaker, null salt og smør – og ingen moro.

Er knekkebrød eller brød sunnest?

Om knekkebrød er sunnere enn brød kommer helt an på hva slags knekkebrød og hva slags brød du velger. Innenfor begge kategoriene er det de groveste variantene som er sunnest, mens de fine variantene er mindre sunne. For et sunt og variert kosthold er det lurt å variere litt mellom både grovbrød og grove knekkebrød.

Hva slags brød er sunnest?

Rugbrød. Dette er definitivt et av de sunneste brødene. Hveten i dette brødet er mye mer kompakt, noe som gjør at det kan ha lite fett.

Er toast brød usunt?

Det er helt greit å spise toast ofte. Vi anbefaler at man velger grovt brød, og for å sjekke hvor grovt brødet er, kan du ta en titt på denne artikkelen. Det er ikke usunt å spise ketchup, skinke og ost som pålegg. Men det er alltid fint å variere hvilke pålegg man bruker.

Hva slags brød er sunnest?

Men når det gjelder det sunneste brødet, er det noen gode alternativer:
 • Brød av havremel. Dette er et veldig sunt, lett brød.
 • Brød med flere kornsorter. Denne typen brød har høyt vitamin- og mineralinnhold.
 • Fullkornsbrød.
 • Rugbrød.
 • Mindre sunt brød.

Hvor mange kalorier i dansk rugbrød?

Fullt og utvidet næringsinnhold for 100 gram av oppskriften på Dansk rugbrød
NavnVerdiEnhet
Kalorier199,01Kcal
Protein6,18gram
Fett4,20gram
Mettede fettsyrer0,43gram

Hvilke næringsstoffer er det mest av i brød?

Grove brød inneholder B-vitaminene; tiamin og folat og E-vitaminer samt mineraler som jern og selen. Grove brød er også en viktig kilde til protein. En brødskive på 40 gram gir ca 3-4 gram protein. Proteinet i brød er hovedsakelig gluten.

Er brød sunt eller usunt?

Det som gjør at et brød er sunt eller ikke, er hvor grovt det er. Velger du et speltbrød laget av finmalt speltmel, er det mindre sunt enn hvis du velger et brød laget av grovmalt hvetemel. Grovt brød inneholder ikke bare mer fiber, men også mer vitaminer og mineraler enn brød laget av finmalt mel.

Hva kan man erstatte brød med?

Ønsker du likevel litt forandring til tradisjonsmatpakka har jeg listet opp fem alternativer som kan erstatte brødmaten og som kan spises både til frokost, lunsj og kvelds!

Gå for grovkarbo!

 1. Kjøleskapsgrøt/havregrøt.
 2. Frokostscones.
 3. Grove lefser/ speltlomper.
 4. Grove knekkebrød.
 5. Hjemmelaget frokostblanding.

Er surdeigsbrød sunnere enn vanlig brød?

Surdeigsbrød er altså slik sett hakket sunnere enn vanlig brød. Men det er naturligvis fortsatt slik at et surdeigsbrød som for det meste er bakt på fint hvetemel er mindre gunstig enn et som er bakt på grovere mel. Det aller sunneste du kan velge er et grovt surdeigsbrød, for eksempel et surdeigsbakt rugbrød.

Leave a Comment