Hva inneholder soft is?

Ingredienser. Vann, sukker, skummetmelkpulver, smør, glukose, emulgator (E471), stabilisator (E466, E410, E412, E407, E401), naturlig vaniljearoma, naturlig farge (gulrotkonsentrat).

Har Circle K softis?

I Circle K tilbyr vi små-is fra den rikholdige menyen til Diplom-is. Svært mange av våre stasjoner tilbyr også softis og kuleis. Og nå vil enda flere av våre stasjoner utvide tilbudet til også å inneholde Frappe, iskaffe og Milkshake.

Hvor mye koster en soft is?

Priser på softis
KIOSK/KJEDEPRIS LITEN/STORSTRØ
Deli de Luca29/39 kroner5 kroner
Viken Kiosk (Øvre Torggate)35 kronerIngen tillegg
Hawker35 kronerIngen tillegg
Narvesen36 kroner6 kroner

Hva inneholder soft is? – Related Questions

Hvor selger det mest softis i Norge?

Mix: 40 prosent vekst i issalget

Mix mestselgende softisutsalg i Norge har solgt 20.000 softis hittil i år. Mix har godt under halvparten så mange utsalg som Narvesen, med 146 utsalg. Vestlandet og Møre er regionen det selges mest softis hos Mix, mens Nord-Norge er på en tredjeplass.

Hvilken softis er best?

Flertallet levner ingen tvil; det er Shell på Harestua som har den beste softisen. – Helt klart Shell på Harestua, skriver Gro Irene Amdal.

Hvem fant opp soft is?

Produksjonen av softis ble utviklet av en gruppe britiske kjemikere på 40-tallet, deriblant Margaret Thatcher. Gruppen oppfant en pumpeteknikk for å doble mengden luft i iskremen, noe som tillot produsentene å redusere råstoffmengden og dermed kostnadene. 4. Softis er i utgangspunktet som vanlig iskrem.

Er softis norsk?

Softis er den første isen som ble laget i Norge, men navnet softis kom senere, kunne pensjonert professor i næringsmiddelteknologi, Kjell Steinsholt, fortelle til VG Helg. 3. Produksjonen av softis ble utviklet av en gruppe britiske kjemikere på 40-tallet, deriblant Margaret Thatcher.

Hvorfor heter det Krone-is?

Navnet Krone-is oppsto ikke på grunn av prisen, men fordi det passet til produsentnavnet Slotts-is. Men i hele 15 år, fra 1955 til 1970, kunne man faktisk kjøpe Krone-is for 1 krone. I 1987 var prisen steget til 6 kroner.

Kan man spise softis når man er gravid?

Kan gravide spise softis? I flere land, som Skottland og Australia er det anbefalt gravide ikke å spise softis. Grunnen er risiko for listeriabakterier, skriver Healthdirect Australia. En softismaskin ‘pumper’ inn luft i isen, noe som gjør den luftig.

Hvor mye veier en soft is?

Ofte er en standardstørrelse på softis cirka 100–125 gram, men det finnes flere kjente stoppested for dem som er glad i stor softis. En vaffelkjeks, eller iskjeks, veier rundt 19–22 gram og gir cirka 80–95 kcal per stykk (420 kcal per 100 gram).

Når kom soft is?

Den myke og kremete softisen har lenge vært en sommerfavoritt blant nordmenn. Her i landet har vi spist softis siden 50-tallet, forteller marketingdirektør i Diplom-Is, Anne Borgen Sturød. – Den første softismaskinen i Norge fikk vi i 1958.

Er det vanilje i softis?

Fordi ekte vanilje er dyrt og sjeldent, brukes vanillin i omtrent all softis og fløteis.

Er softis laget av tang?

Det er tang i softis! Karragenan, et stoff utvunnet av tang, blir brukt i blant annet softis som fortykningsmiddel. På varedeklarasjonen står stoffet som regel oppført under betegnelsen E407.

Hvem spiser mest iskrem i verden?

Norge og Finland er de europeiske landene som spiser mest iskrem per innbygger, mens det er australiere og amerikanere som spiser mest i verden. Helt siden tidlig på 1900-tallet har nordmenn spist is på 17.

Er iskrem norsk?

Historisk er det kineserne som har fått æren for å komponere og tilberede de første isdesserter. Den venetianske oppdagelsesreisende Marco Polo (1254 – 1324) berettet fra sine reiser i Kina at menneskene i “Midtens rike” skal ha nytt isdesserter i 3000 år før Kristus.

Kan iskrem gå ut på dato?

Oppbevaring og holdbarhet:

Ved lagring ved -18 °C eller lavere har iskrem i boks er holdbar i 24 måneder fra produksjonsdagen. Iskrem i kjeks har en holdbarhet på 12 måneder, etter dette kan kjeksen bli seig. Dersom iskremen lagres ved høyere temperatur vil holdbarheten avta.

Hvilket land spiser mest brød i verden?

Tyrkia er det landet i verden der det spises mest brød, gjennomsnittlig spiser tyrkerne 104 kilo brød hvert år. Landet er også en av verdens største brødprodusenter – tyrkiske bakerier produserer rundt 8000 tonn brød i året, og det meste konsumeres lokalt.

Leave a Comment