Hva er den beste gin?

Beste norske gin i hver kategori (oppdatert 2022)
 • Bareksten Botanical Gin. (
 • Brennevinsgrova Navy Strength Gin. (
 • Bareksten Double Gin. (
 • Brennevinsgrova Premium Gin (Bilde: Produsenten)
 • Lyng Norwegian Botanical Gin.
 • Bareksten Old Tom Gin (Bilde: Produsenten)
 • Elsker Dry Pink Gin (Bilde: Produsenten)

Hva smaker gin and tonic?

Gin & Tonic kan være en forfriskende drink med balanse mellom sødme og aroma fra gin og bitterhet og friskhet fra tonic-vann.

Hva blander man elsker gin med?

Anbefalt Garnityr
 • Blåbær.
 • Bringebær.
 • Frosne Skogsbær.
 • Jordbær.

Hva er den beste gin? – Related Questions

Er gin bra for magen?

Bedre FORDØYELSE

Mange unngår gin på grunn av den litt bitre smaken, men det som gir deg leppesnurp er også det som hjelper fordøyelsen. Urtene som vi finner mye av i gin, stimulerer magesyren og får fart på enzymene som jobber med den doble ostepølsen du klemt i deg til lunch.

Hvilken Schweppes til gin?

Schweppes Indian Tonic Water Zero er en lavkalori-tonic som fungerer utmerket til tørre gin som for eksempel Beefeater, London Hill, Boodles, og Gordon’s.

Hva kan man drikke gin med?

De fleste ginner er supre til å lage cocktails. Noen passer best til Dry Martini. Andre er perfekt base for en Gin og Tonic, selvsagt med riktig valg av tonic og garnityr. Noen få gin er så gode alene at du ikke trenger blandevann.

Hva rimer på gin?

Ord som rimer på gin

rinn! skinn! forsvinn! tvinn!

Hvilke glass til gin tonic?

I dag er det mer og mer vanlig at man får servert Gin og Tonic som er laget med entusiasme og pasjon, og fylt med spennende garnityr og nok is. Sannsynligheten er stor for at en slik drink serveres i et copa de balon glass. Disse kalles gjerne bare for copaglass eller balongglass.

Hvordan drikke gin?

De fleste gin som har tilbragt litt tid på et fat kan gjerne drikkes slik du vil drikke en whisky eller en Cognac. Til dette bruket serveres den gjerne i et tulipanglass lik det man bruker for nettopp Cognac eller whisky. Noen liker å putte en isbit eller to oppi, andre mener at dette nærmest er en blasfemisk handling.

Skal gin stå kaldt?

Ideelt sett bør brennevin lagres uåpnet, mørkt og ved temperaturer under 20 grader.

Hva består gin tonic av?

Gin and tonic (GT, gin tonic) er en cocktail bestående av gin og tonic, ofte garnert med en skive av lime eller sitron og servert over is.

Hva passer til tanqueray?

Prøv den med for eksempel appelsinskall, frisk koriander, eller frisk opp med typiske julekrydder som kanel eller stjerneanis. Denne ginen inneholder lakrisrot, dette gjør at den smaker utmerket med stjerneanis, gjerne kombinert med appelsinskall.

Hva smaker rosa gin?

Gordon’s Pink Distilled Gin er en gin smaksatt med jordbær, bringebær og rips. Server gjerne med lemonade, is og prosecco.

Hvor lenge kan gin stå?

Gin går ikke ut på dato

Fatlagret gin tåler det meste. Så sant korken er tett, vil en flaske fatlagret gin holde i veldig mange år. Klare gintyper, slik som London Dry Gin, Old Tom Gin og Moderne Gin har også tilnærmet ubegrenset holdbarhet.

Hvor mange typer gin finnes det?

Vanligvis skiller en mellom tre typer gin: London Dry, som er helt tørr og bærer preg av einebær, Plymouth Dry, som er noe mer preget av einebær, og Old Tom, som er svakt søtlig. Gin inngår i en rekke cocktailer, og drikkes ofte blandet med tonic eller ulike typer mineralvann.

Er gin og genever det samme?

1. Gin betyr einer. Gin er en forkortelse for det gamle, engelske ordet genever.

Hva er en London Dry gin?

London Dry gin er en destillert gin som gjerne har en fremtredende smak av einebær og sitron. Typiske London Dry merker er Tanqueray, Sipsmith og Gordons. Den mest kjente norske London Dry Gin er Bareksten Botanical Gin.

Hva betyr double gin?

Navnet kommer av at denne er destillert i to omganger. Først er einebær destillert separat. Deretter har de 8 andre ingrediensene blitt destillert sammen, før det hele blir blandet sammen til det som utgjør innholdet av flasken.

Hvilket krydder i gin?

EINEBÆR. Den viktigste ingrediensen i gin. Reglene sier at einebær må være det mest dominante krydderet. Smaksmessig gir einebær en rundhet og en bra, stabil grunn.

Leave a Comment