Er det sunt med grove rundstykker?

Grovt brød og grove rundstykker gir deg både fiber, vitaminer og mineraler. Derfor er det lurt å gå for de grove produktene, både når det kommer til brød, knekkebrød og rundstykker.

Hvilke næringsstoffer er det i grove rundstykker?

Hatting
Energi1015 kJ / 240 kcal
hvorav sukkerarter2 g
Kostfiber6,50 g
Protein9,40 g
Salt0,94 g

Hvor selges Funkygine rundstykker?

 • Camilla sier: februar 2021, kl. 12:55. Så kjekt med nye produkt, gleder meg til å smake Jeg hadde blitt så glad visst du kom med glutenfrie produkter engang.
 • Gry Thomsen sier: februar 2021, kl. 12:56. Rundstykkene blir tilgjengelig i KIWI, MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken og Bunnpris.

Er det sunt med grove rundstykker? – Related Questions

Er Funkygine rundstykker sunt?

Sunt og godt

De har i tillegg en grovhet på 89 %, er nøkkelhullsmerket og rike på proteiner og kostfiber. Et godt, sunt og praktisk produkt, med andre ord. – Det er anbefalt at voksne har et inntak på 25-35 gram kostfibre daglig, og ved å velge disse rundstykkene er du på god vei.

Er Funkygine brød sunt?

Funkygine fiberbrød er et saftig og ekstra grovt brød som er naturlig rikt på kostfiber og har et høyt proteininnhold. Brødet har en grovhetsprosent på 93% og er nøkkelhullsmerket. Det er anbefalt at voksne bør ha et inntak av kostfiber på 25–35 g daglig.

Er grovt eller fint brød sunnest?

Grovt brød inneholder ikke bare mer fiber, men også mer vitaminer og mineraler enn brød laget av finmalt mel. Grovt brød gir dessuten jevnere blodsukker og metter bedre enn lyst brød. Skal du gå for sunnhet, bør du altså se på hvor grovt brødet er, ikke hva slags mel er laget av.

Hva slags brød er sunnest?

Men når det gjelder det sunneste brødet, er det noen gode alternativer:
 • Brød av havremel. Dette er et veldig sunt, lett brød.
 • Brød med flere kornsorter. Denne typen brød har høyt vitamin- og mineralinnhold.
 • Fullkornsbrød.
 • Rugbrød.
 • Mindre sunt brød.

Hvilket brød er slankende?

Grovt brød gir deg stabilt blodsukker, og holder deg mett – lenge. Det er gull når du ønsker å ta kontroll over vekten! Mange nordmenn ønsker å gå ned i vekt, og mange nordmenn trenger også å gå ned i vekt.

Hvor får man kjøpt Funkygine brød?

Treningsprofilen Funkygine har fått eget fiberbrød. – Nå er «babyen» min endelig ute, dette er utrolig stort, sier treningsprofilen Jørgine Massa Vasstrand alias Funkygine. Fra mandag 16. september er «Funkygine fiberbrød» på plass i brødhylla hos så å si alle landets KIWI, MENY, Spar, Joker, Nærbutikken og Bunnpris.

Hvor får man kjøpt Funkygine food?

PS: Serien er tilgjengelig i de fleste Rema 1000, Coop OBS, Coop Mega og Coop Extra butikker. I utvalgte Spar, Joker, Meny og Bunnpris butikker. I tillegg kan man kjøpe hele pasta og pastasaus serien i alle Sunkost butikker.

Hvor selges brød fra Bakehuset?

Våre brød og bakervarer finner du i alle NorgesGruppen sine butikker og i Bunnpris.

Hvem selger Julius brød?

Julius Favoritt – Brød 750g Bakehuset | Meny.no.

Hvilket brød er best for diabetikere?

Brød i kosten

Brød er en av basismatvarene i kostholdet vårt. Ved å velge et grovt brød med et høyt fiberinnhold fra sammalt mel og dermed et lavere innhold av siktet mel, vil du oppnå mindre blodsukkerstigning og bedre kontroll på blodsukkeret.

Er kneip sunt?

– Kneippbrød er bra for barn

Det er kornprodukter som er vår hovedkilde for kostfiber, og derfor bør vi velge brød med over 50 prosent grovhet, ifølge Frølich. Barn, derimot, kan gjerne holde seg til et brød med noe lavere kostfiberinnhold. – Barn under 10 år bør ikke ha brød som er særlig grovere enn 50 prosent.

Hva kan jeg bytte ut brød med?

Grovt brød er sunt, men det finnes alternativer hvis du blir lei av brødmat.

Gå for grovkarbo!

 1. Kjøleskapsgrøt/havregrøt.
 2. Frokostscones.
 3. Grove lefser/ speltlomper.
 4. Grove knekkebrød.
 5. Hjemmelaget frokostblanding.

Hvilket knekkebrød er sunnest?

Disse knekkebrødene kom best ut

I testen av de vanlige knekkebrødene var det to stykker som fikk seks på terningen. Dette var Wasa Rugknekke og Wasa Fiber balance, som begge hadde et høyt innhold av fiber, samt mindre sukker og karbohydrater.

Hva er sunnest av knekkebrød og brødskive?

Du har rett i at knekkebrød stort sett er like sunt som brødskiver. Det inneholder mye fiber og vitaminer og mineraler, fordi knekkebrød som oftest er ganske grove, og det er i det grove melet vi finner mest vitaminer/mineraler. Hovedforskjellen på brød og knekkebrød er energiinnholdet (kaloriene).

Leave a Comment