Når kan man så brokkoli?

Hvor lang tid tar det å dyrke brokkoli?

Kok opp vann med litt salt, og legg i brokkolien. Kok brokkolien i 2-3 minutter, så beholder den både farge og spenst. Du kan også gi brokkolien et oppkok, før du trekker kjelen av platen og lar brokkolien trekke i cirka 3 minutter.

Er brokkoli flerårig?

Brokkolisorter med stor kuldetoleranse forhandles også som flerårige, men det er ikke kjent om de vil trives under norske dyrkingsforhold. Det er sorter som ´Nine star perennial´, ´Purple sprouting early´ og ´White sprouting early´. Sistnevnte kan klare seg i minst to år under svenske forhold opp til vekstsone 5.

Kan man dyrke brokkoli i Norge?

Brokkoli kan dyrkes over hele landet. Planten krever en god del næring og gjødsel for at du skal lykkes. Planten liker seg i sol til halvskygge og i luftig porøs jord.

Når kan man så brokkoli? – Related Questions

Hvilke grønnsaker er lettest å dyrke?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid. Etter hvert kan du plukke grønnsakene direkte fra hagen eller plantekassen.

Hvor lenge må frø tørke?

Jeg pleier å la dem ligge i en tørr bøtte, på et bakepapir eller tallerken. La dem tørke skikkelig, helst i mange uker. Når alle frøene er tørre kan du begynne å knuse/åpne dem.

Hvor i Norge dyrkes brokkoli?

Brokkoli kan dyrkes over hele landet. Planten krever en god del næring og gjødsel for at du skal lykkes. Planten liker seg i sol til halvskygge og i luftig porøs jord.

Hva kan ikke dyrkes i Norge?

Soya kan ikke dyrkes i Norge. Erter og åkerbønner er proteinrike og kan dyrkes, men bare på de beste kornarealene, og da kreves et 5-årig vekstskifte. Det samme gjelder for potet og grønnsaker. Kunne vi ha dyrket mer vegetabilske matvarer i Norge?

Hvilke grønnsaker blir dyrket i Norge?

På friland dyrkes i Norge planter som kan utvikles i et temperert klima, som kål, purre, gulrot og løk. Mer varmekrevende grønnsaker som tomat, agurk og paprika, blir dyrket i veksthus.

Kan man dyrke blomkål i Norge?

Grønnsaken utvikler seg raskt og kan derfor dyrkes over hele landet. Aller best trives den i kystklima med mildt, fuktig og ikke for varmt vær. Det finnes mange ulike sorter og farger av blomkål!

Hvorfor går brokkoli i blomst?

Sett den i vann

Brokkoli er nemlig en blomsterstand, og alle de små knoppene oppå er egentlig blomsterknopper. I likhet med andre blomster vil den kvikne til hvis den får vann, sier Nofima-forskeren. Når brokkolien gulner er det tegn på at den begynner å blomstre.

Hvor mange kålplanter i en pallekarm?

En pallekarm rommer fire frø av kål eller blomkål. Grønnkål og palmekål kan stå litt tettere, men ikke mindre enn 40 cm mellom plantene. Plantene skal plasseres litt dypere enn de gjør i pluggen. Dekk til litt jord rundt og sørg for å vanne umiddelbart etter planting.

Er det lov å kjøpe frø fra utlandet?

Privatpersonar kan innføre inntil 50 posjonspakningar av hagebruksfrø uten løyve. Når du reiser sjølv, kan du dessutan ta med deg små mengder frukt, grønsaker, planter og blomar til Noreg. Skal verksemda di importere plantar og frø, må den ha eit sunnhetssertifikat.

Er det lov å ta med frukt fra Sverige til Norge?

Du kan ta med deg inntil 10 kilo frukt, grønnsaker og bær fra utlandet inn i Norge. Hvis du har med deg større mengder enn dette, må du ha plantesunnhetssertifikat for varene.

Er det lov å ta med planter på fly?

Potteplanter vil mest sannsynlig kunne medbringes i håndbagasjen. Hvis planten står i veldig våt jord, vil den kunne bli stanset, da vil den omfattes av væskeforbudet. Det er sikkerhetskontrolløren som avgjør dette.

Er det lov å ta med planter fra Sverige til Norge?

Hovedregelen er at alle planter som importeres skal være fulgt av et plantesunnhetssertifikat som dokumenterer at plantene er friske og uten skadedyr.

Hvorfor kan man ikke kjøpe poteter i Sverige?

Poteten skyldes i hovedsak smittefaren. Fyrverkeri er også forbudt innført.

Kan man kjøpe potet i Sverige?

Det er ikke tillatt for privatpersoner å ta med seg poteter hjem fra utenlandsreiser. Dette gjelder også for poteter fra matbutikk i Sverige eller andre land. Norge har et strengt regelverk for import av potet.

Kan man ta med poteter fra Danmark til Norge?

Det er tillatt å ta med

10 kilo frukt, bær og grønnsaker. Unntak her er poteter, som det er absolutt forbudt å innføre. 50 porsjonspakninger av frø. Unntak: Frø av planter som inneholder narkotiske stoffer er forbudt.

Hvilken land spiser de mest poteter i?

På topp lå Hvite-Russland hvor det spises hele 337 kilo poteter pr innbygger. Det vil si nesten 300 kilo mer enn i Norge.

Leave a Comment