Kan man spise skallet på aubergine?

Skallet i aubergine inneholder mye vannoppløselig fiber, som styrker tarmfloraen.

Hvordan behandler man auberginer?

Vask og skjær aubergine i skiver, på langs eller tvers. Du kan også kutte grønnsaken i to. For å fjerne den bitre smaken, gnir du auberginen inn med litt salt før tilberedning. Det er også mulig å legge aubergineskiver i lettsaltet vann.

Skal man skrelle aubergine?

Å skrelle eller ikke skrelle? Både fruktkjøtt, frø og skinn er spiselig. Skinnet er imidlertid bittert og kan i de fleste tilfeller med fordel skrelles av helt eller delvis. Jeg pleier å gjøre som tyrkerne og skreller auberginene i zebramønster, så jeg beholder omtrent halvparten av skinnet på.

Kan man spise skallet på aubergine? – Related Questions

Hvorfor salt på aubergine?

Det er fordi steinene som befinner seg i det hvite, nesten svampaktige kjøttet er litt bitre på smak. Det er forøvrig også derfor du skal salte auberginen før bruk, for saltet fjerner den bitre smaken. Saltet trekker nemlig ut overflødig væske, og også den bitre væsken fra frøene.

Hva heter aubergine på engelsk?

Definisjoner av aubergine
Substantiv
1.The fruit of this plant, eaten as a vegetable.
1.Violet oval-shaped vegetable, the fruit of Solanum melongena.
2.An Asian plant, Solanum melongena, cultivated for its edible purple, green, or white ovoid fruit.
Vis mer

Hvordan skal en aubergine se ut inni?

Det skal være kremaktig hvitt og svampaktig. Hvis kjøttet er mørkt, mykt og seigt, har det begynt å råtne. Disse flekkene kan du skjære bort med god margin og bruke resten.

Er aubergine en grønnsak?

Aubergine er en grønnsak med mild smak som lett trekker til seg smaker fra annen mat og endrer karakter. Den er mye brukt i det sør-europeiske kjøkken og er kanskje mest kjent som ingrediens i ratatouille og moussaka.

Hvordan lagre aubergine?

Aubergine og squash

Og oppbevarer du den i riktige omgivelser kan aubergine holde i over 2 uker. Legg frukten i plastikk og finn en plass med rundt 8 til 10° C. Dette gjelder også squash. Den kan ha noe lavere temperaturer, men under 4 °C gir skader.

Hvorfor skrelle aubergine?

Aubergine har et ganske tykt skall. Det er bittert, og kan gi ubehagelig tyggemotstand. Samtidig tilfører det både smak og tekstur til det myke og milde auberginekjøttet. Ved å skrelle bort omtrent halvparten av skallet får du det beste av to verdener.

Hvordan skal en aubergine se ut inni?

Det skal være kremaktig hvitt og svampaktig. Hvis kjøttet er mørkt, mykt og seigt, har det begynt å råtne. Disse flekkene kan du skjære bort med god margin og bruke resten.

Kan aubergine kokes?

Den kan med andre ord stekes, kokes, moses, ovnsbakes og grilles. Den kan fylles med for eksempel kjøtt og ost å gratineres.

Er aubergine plante flerårig?

Aubergine (Solanum melongena) den vokser vilt i hjemlandet i Sør-Asia som en flerårig plante, selv om de fleste gartnere i varme årstider behandler denne grønnsaken som en ettårig.

Når skal aubergine høstes?

Auberginen høstes omtrent fra juli til oktober. Fruktene er modne når de føles faste og huden er vakkert skinnende.

Hvor stor potte til aubergine?

Artisjokk: 30 L 1 plante per potte. Aubergine: 7,5 L til 21,5 For opptil 3 planter. Planteavstand ca 30-35 cm.

Leave a Comment