Kan man gi pinnsvin kattemat?

Pinnsvinet liker og tåler godt både katte- og hundemat, men dersom du ikke er nøye med å rengjøre skålen, eller bruker en skål av papp eller lignende som kan kastes, risikerer du at matskålen sprer smitte blant pinnsvinene. Pass på så ikke matskålen blir en smittekilde.

Hva spiser et piggsvin?

Mat. Piggsvinet spiser alt av småkryp som tusen bein, meitemark, snegler, larver, biller, fuglunger og fugleegg, døde dyr som ligger på bakken, og litt bær og nedfallsfrukt.

Hva spiser pinnsvin i naturen?

Piggsvin spiser hovedsakelig virvelløse smådyr som meitemark, tusenbein, biller, snegler og larver.

Kan man gi pinnsvin kattemat? – Related Questions

Kan pinnsvin spise brød?

Pinnsvin er nemlig et insektetende pattedyr, og spiser blant annet snegler og mark, men også egg, fugleunger og mus. I tillegg liker den frukt, eikenøtter og sopp. Om du gir pinnsvin melk vil det få veldig vondt i magen, og kan dø. Du må heller ikke gi det brød.

Kan pinnsvin spise eple?

Ikke gi mais, druer, avocado etc. Skal du gi noe frukt til en kjøtteter som pinnsvinet er, gi Norsk frukt. Type moreller, plommer, eple etc. Noen sier kanskje “pinnsvin klarer å finne mat selv.

Hva dreper pinnsvin?

Et voksent pinnsvin har ikke mange naturlige fiender. Grevling, hubro, rev og mennesker utgjør den største trusselen, men pinnsvinunger har en tøff hverdag.

Hvordan lokke pinnsvin til hagen?

Slik får du pinnsvin til å trives:
  1. Hold hagen giftfri.
  2. Sørg for at pinnsvinene har gjemmesteder.
  3. Hold hunder i sjakk, og lær barn å ta hensyn til pinnsvin.
  4. Vet du at det er pinnsvin i området kan du hjelpe dem litt.
  5. Hvis det er mange grevlinger i området har pinnsvin dårligere vilkår, for pinnsvin er god grevlingmat.

Kan pinnsvin bite?

Holde piggsvin

Nei, piggsvinet biter ikke når du holder det. Det har bare hendt meg 2 ganger at det har bitt, og det har vært når jeg har forstyrret det lenge slik at det ble veldig irritert. Piggsvinet har veldig små tenner, så du vil ikke blø hvis det skulle bite.

Hva gjør pinnsvin på vinteren?

Om vinteren sover piggsvinet

Om vinteren finner ikke piggsvin lenger noen mark, snegler eller biller når det er snø og kulde. Fuglene flyr sørover til varmere områder da, men det kan jo ikke piggsvin for de har jo ikke vinger! Da legger de seg heller til å sove. Vi sier at piggsvin ligger i dvale.

Kan pinnsvin bli tamme?

Til forskjell fra mange andre ville dyr, har pinnsvinet lett for å bli tamt dersom du setter ut mat eller vann i hagen din en gang innimellom. Får dyret først smaken på godbitene, kommer det regelmessig på middagsbesøk.

Hvordan hjelpe et pinnsvin?

Hvis du finner et skadet pinnsvin må du raskt ta på hansker, skjerf, votter, teppe og plukke det opp og legge det i en eske. Dette fordi pinnsvinet ikke skal gjemme seg og forsvinne før du rekker å hjelpe det.

Når sover pinnsvin?

Pinnsvinet går i dvale for å spare energi som så mange andre dyr. Det skjer i oktober/november. Når pinnsvinet sover vanlig, slår hjertet omtrent 147 slag per minutt. Når pinnsvinet går i dvale derimot, faller hjerteslagene helt ned til omkring fem ganger per minutt.

Er det lov å ha pinnsvin som kjæledyr?

Piggsvin er ville dyr som det er forbudt å ta i fangenskap (se Viltloven og Dyrevernloven). Du kan faktisk risikere å bli anmeldt til politiet hvis du holder ville dyr i fangenskap uten spesiell tillatelse.

Hvordan tiltrekke pinnsvin?

Når det kommer til mat, setter pinnsvinene pris på mark, snegler, biller og liknende. Om du vil gi dem noe ekstra godt er egg, frukt eller katte- og hundemat (som ikke inneholder fisk) gode tips. Ikke gi dem melk eller meieriprodukter! De liker smaken, men tåler det dårlig.

Kan du ha pinnsvin som kjæledyr?

Svaret er nei, i Norge er det ikke lov å holde piggsvin som et kjæledyr. Dette gjelder både piggsvin man finner i naturen, så vel som piggsvin som kjøpes fra oppdrettere i utlandet. Ingen arter piggsvin er lovlige.

Er pinnsvin skadedyr?

Piggsvin som er satt ut på isolerte øyer har nærmest utviklet seg til å bli skadedyr, ettersom de har blitt så tallrike at de øver sterkt press på den opprinnelige faunaen i mangel av naturlige fiender. Bestanden er livskraftig, men har vært en tilbakegang siden 1970-tallet.

Er det piggsvin eller pinnsvin?

Igelkott er det samme som piggsvin (zoologisk korrekt navn, og også nynorsknavn i følge “språkteigen” på radioen) eller pinnsvin (bokmålsnavn som opprinnelig kommer fra dansk) og dette hører til dyreordenen “insektetere”. Piggsvin heter på engelsk “hedgehog”.

Er det lov til å ha en ape i Norge?

Det er ikke tillatt å ha ape som kjæledyr i Norge. Dette er fastsatt i forskrift om forbud mot å innføre, omsette og holde eksotiske dyr.

Hvor lenge sover en ape?

Rotter har sykluser på 12 minutter, katt 30, middels store aper 45 og stor ape 80 minutter.

Leave a Comment