Hvordan tilberedes spisskål?

Fjern de ytterste bladene fra spisskålen og del dem i fire kløfter eller båter. Bruk en stekepanne og stek i olje eller smør på middels varme til kålen får en fin stekeskorpe på begge sider. Server med litt flaksalt og nykvernet pepper, og pynt med timian.

Hva er forskjellen på hodekål og spisskål?

Spisskål smaker best

Senere på året smaker spisskålen litt grovere og mer som vanlig hodekål. Rå og snittet er den ordentlig god å bruke i salater.

Hvordan kutte spisskål?

Spisskål i wok

Fjern de ytterste bladene. Del kålen i to. Fjern stilken og kutt kålen i strimler. Tilsett kål i woken når du har 3-4 minutter igjen slik at du beholder den sprø konsistensen.

Hvordan tilberedes spisskål? – Related Questions

Hva er forskjell på nykål og spisskål?

Forskjellig form og farge

Spisskål har en karakteristisk form som skyldes at bladene ikke bøyer seg så lett innover vekstpunktet, forklarer Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). – Konsistensen på både spisskål og nykål er ganske lik, de har begge løst knyttede, saftige blader.

Hvordan oppbevare spisskål?

Oppbevaring. Hodekålen tåler dårlig å lagres i romtemperatur. Da tørker den fort ut, bladene visner, og det kan gå råte i den. Pass på at den har det så kjølig som mulig, 0 til 4 °C, altså i kjøleskapet.

Hvordan bruke hodekål?

Kålen kan stekes, dampes, kokes, breseres, wokkes og syltes, samt brukes til surkål, stuing eller supper. Hodekål smaker også kjempegodt rå, som i salater og råkost. Hodekål smaker fyldig og litt søtt. Konsistensen er sprø og saftig.

Når høste spisskål?

Det tar ca 2,5 måned fra utplanting til høsting, så om du planter uti mai kan du nyte dem i august og utover. De kan stå lenge på åkeren. Les om hvordan du best dyrker dem her. Frøene er høstet fra planter som dyrkes under ekstreme dyrkingsforhold som innebærer minimalt med vann og økologisk næring.

Hva er spisskål?

Spisskål er en variant hvitkål som har mange av de samme egenskapene som tidligkål. Det latinske navnet er det samme som for hvitkål. Spisskål har en karakteristisk form som skyldes at bladene ikke bøyer seg så lett innover vekstpunktet. Konsistensen er sprø med løst knyttede, saftige blad.

Hvordan ser spisskål ut?

Spisskål er en variant hvitkål som har mange av de samme egenskapene som tidligkål. Det latinske navnet er det samme som for hvitkål. Spisskål har en karakteristisk form som skyldes at bladene ikke bøyer seg så lett innover vekstpunktet. Konsistensen er sprø med løst knyttede, saftige blad.

Er kål bra for magen?

Kål er bra for fordøyelsen, og har 1 gram fiber for hver tiende kalori. Det hjelper til med å fylle opp magen, slik at en spiser mindre, og det kan bidra til å senke “dårlig” (LDL) kolesterol og bidra til å kontrollere blodsukkeret.

Er nykål og hodekål det samme?

Tidligkål kalles også for nykål eller sommerkål og tilhører samme art som hodekål. Tidligkål har den samme runde formen som hodekål, men hodet er noe løsere, og den har et mye lavere fiberinnhold. Tidligkål er en av de tidligste sortene på markedet om våren, og den er en meget attraktiv vare når den kommer.

Hva hjelper kål mot?

Kål er en av våre viktigste grønnsaker og kan brukes til så mangt. Ifølge studier er kålsaft bra mot magesår. Og du kan for eksempel drikke et lite glass kålsaft hver morgen i noen uker, for å lindre betennelser i fordøyelseskanalen. Kålsaft skal visstnok også være bra ved eksem og kviser.

Er kokt kål vanndrivende?

Bioflavonoider i kål er spesielt immunstyrkende. Stoffet virker betennelsesdempende og vanndrivende, og anses som en utrensende matvare.

Kan man spise kål rått?

Du kan spise grønnsaken men om du spiser mye og spesielt på tom mage, kan du få vondt i magen. Rå hodekål er godt i salater og råkost, til mange middagsretter.

Leave a Comment