Hvordan sy putetrekk med glidelås?

Klipp glidelåsen et par cm lengre enn åpningen. Nål fast glidelåsen på putetrekkets innside slik at framsiden stikker litt ut ved åp- ningen. Sy fast glidelåsen fra innsiden/ vrangen etter (bilde 2) og fest litt ekstra ved endene. Pass på at du ikke syr fast drageren, flytt den etterhvert som du syr.

Hva brukes Bisebånd til?

Bisebåndet sys til sømmen mellom to tøystykker og kan foldes omkring en snor for å få mer volum. Ordet ‘bise’ er opprinnelig tysk og det samme som ‘beis’ (‘bes’), et bredt fargebånd, en gallon eller rand langs yttersida av buksebeina på uniformsbukser.

Hvordan sy putetrekk med kant?

Slik gjer du:
 1. Brett den lengste kanten på dei små stykka inn to ganger, slik at du får ein kant på ca 1-2 cm. Brett mot vranga, her er vranga den mørkaste sida.
 2. Legg stoffstykkene med framsida mot kvarandre.
 3. Klipp rundt kanten og sy med sikkskksøm for at det ikkje skal rakne.
 4. Vreng puta, og voila!

Hvordan sy på pyntebånd?

Pyntebåndet legges oppå slitekanten og sys fast gjennom alle lagene i ytterkant. Sy eventuelt et bånd til fast på samme måten. Legg det litt over det forrige båndet og sy begge fast samtidig. Det siste båndet dekker avslutningen til slitekanten og de tidligere fastsydde båndene/broderiet.

Hvordan sy putetrekk med glidelås? – Related Questions

Hvordan få pene hjørner når man syr?

Hvordan sy hjørnefolder
 1. Lukkekanten sys på med ¼” sømmonn.
 2. Klipp tråden.
 3. Fold strimmelen ned igjen, slik at den ligger kant i kant med quilten.
 4. Start sømmen akkurat ved kanten, og sy til neste hjørne.
 5. Når lukkekanten foldes over til baksiden, vil den legge seg pent med et perfekt vinklet hjørne.

Hvordan avslutte skråbånd?

DIY Hvordan avslutte skråbånd pent
 1. Begynn å sy der nålen er satt.
 2. Avslutt sømmen et stykke fra stoffbretten.
 3. Da ser det slik ut.
 4. Brett skråbåndet ut og sy en rett søm ned slik at den nye sømmen blir parallell med stoffskiftet.
 5. Klipp av skråbåndet så det ikke blir så langt, og stryk ut.
 6. Brettet og strøket.

Hvordan sy Fallesting?

Faldesting
 1. Fest tråden i en enden av falden.
 2. Sy et skrå sting ved å plukke opp et par tråder av stoffet (over bretten) med nålen, for så å stikke nålen gjennom kanten på falden.
 3. Forutsett å sy små skråsting til sømmen er ferdig.

Hvordan feste tråd når man syr for hånd?

Når man syr for hånd fester man tråden på to forskjellige måter. Enten med en liten knute på enden, eller ved å sy det samme stinget et par ganger – akkurat som når man syr med maskin. Sistnevnte skaper ofte et penere og ryddigere uttrykk, så det er ofte det mest populære.

Hva er Blindsting?

Hva er Blindsting? Faldesøm: En søm som brukes til å feste faldene nederst på plagget. Den er usynlig på rettsiden og kalles også «blindsting».

Hva er Attersting?

Attersting er en broderiteknikk der like store sting sys etter en linje og dannes ved at nålen stikkes ned der hvor foregående sting slutter og føres fremover og opp. Attersting syes vanligvis som en sammenhengende linje, men kan også sys med mellomrom, og omtales da som åpne attersting.

Når man strikker for stramt?

Dersom du har flere masker på 10 cm, og tallet ditt blir høyere enn 24, strikker du for stramt. Bytt til tykkere pinner. Har du færre masker, og tallet ditt blir lavere enn 24, strikker du for løst. Bytt til tynnere pinner.

Hva er gerilja broderi?

Geriljabroderi er en form for broderi som fikk sin oppblomstring rundt 2010. Ved bruk av korssting og humoristiske eller ironiske tekster revitaliserte den broderingen og inspirerte en ny generasjon til å uttrykke følelser med nål og tråd.

Er det vanskelig å brodere?

Brodering er både et kreativt og populært håndarbeid, som slett ikke er så vanskelig som det kan se ut som! Når du vel har lært deg å brodere med fine korssting eller andre brodersting, kommer du til å ville brodere på alt!

Hva er Stilkesting?

Stilkesting er skråbroderte sting. De kan broderes mot høyre, venstre eller begge sider. Nålen stikkes ned i veven så langt opp som man har tenkt seg stinglengden og stikkes deretter opp inntil det foregående stinget. Stilkesting brukes ofte til kontursøm.

Hvordan feste tråder når man broderer?

For å feste tråden, stikk nålen igjennom til broderiets vrangside. Vev tråden igjennom stingene på baksiden, og sy gjerne tre sting for å sikre at tråden ikke Går opp. Klipp helt inntil broderiet til slutt, slik at enden på tråden blir minst mulig synlig.

Leave a Comment