Hvordan så solsikkefrø?

Solsikker kan du forkultivere innendørs i april – mai. I begynnelsen av juni kan du plante dem ut – rett i jorda eller i potte. Husk at solsikke i potte eller krukke er mer utsatt for tørke. Du må uansett aldri la den tørke helt ut; sørg for å vanne ofte og rikelig.

Hvordan spirer man solsikkefrø?

Her forklarer vi deg hvordan du skal spire.

Bløtlegg solsikkefrøene i 8-12 timer i kaldt vann. Frøene vil flyte, så sett på lokk, eller hold frøene nede.

  1. Bløtlegg solsikkefrøene i 8-12 timer i kaldt vann.
  2. Skyll frøene 2 ganger om dagen.
  3. Skyll helt til du ser det kommer en liten spire frem på solsikkfrøene.

Er solsikke ettårig?

Vanlig solsikke, Helianthus annuus, er ettårig og stammer fra Mexico. Enkelte sorter kan bli over 5 meter høye, kurvene kan bli 30–40 centimeter brede.

Hvordan så solsikkefrø? – Related Questions

Skal solsikkefrø ligge i vann?

Skal solsikkefrø ligge i vann? Så frøene på fuktet tørkerull. Frøene skal ikke ligge i vann, men i kontakt med fuktig papir.

Hva gjør man med solsikkefrø?

Solsikkefrø kan brukes til fugler, som mat, snacks, solsikkeskudd/-spirer eller frø til nye planter. Hvis du sår nye planter fra frøene, bør du være klar over at de kan krysses med andre varianter i nærheten – det som kommer opp året etter, kan derfor se annerledes ut enn du forventer deg.

Hvor fort vokser en solsikke?

I løpet av et par måneder utvikler den første frøspiren seg til en kjempeplante på opp til 5 meter og med en blomst på 50 cm i diameter. Men solsikker er mye mer enn bare det. De kan være lave, ca. 40 cm, buskete planter i utallige mellom størrelser, helt opp til flere meter høye blikkfang i hagen.

Hvordan få solsikker til å trives?

Solsikkene trives på lyse steder

På tross av navnet bør ikke solsikkene stå i direkte sollys. La dem likevel stå et lyst sted, for da varer de lenger. I likhet med mange andre snittblomster kan du forlenge holdbarheten ytterligere ved å sette dem kjølig om natten.

Hva er forskjellen på solsikkefrø og solsikkekjerner?

Solsikkefrø er frøene fra planten Solsikke. Uttrykket “solsikkefrø” er faktisk ikke helt riktig i botaniske temaer når frøet fremdeles er i skallet. Da er det nemlig en enkel frukt. Når skallet fjernes sitter man igjen med solsikkekjerner, og det er den vårt produkt består av.

Hvor lenge vokser en solsikke?

Er alle solsikker ettårige? De fleste av dem er. Frøene vil spire og blomstene vil stå i full blomst innen én vekstsesong, som vanligvis varer fra vår til sensommer. Flerårige solsikker har imidlertid mindre hoder og vil ikke blomstre før minst 2 år etter at frøene er plantet.

Hvordan få solsikker til å trives?

Solsikker er lette å holde. De trives og vokser best på plasser med full sol. Den voldsomme veksten krever at solsikken har dyp jord, masse vann og gjødsles ett par ganger i løpet av sommeren. De mer beherskede artene klarer seg med helt alminnelig jord og litt næring når resten av hagen får det.

Hvordan ta frø fra solsikke?

Høste solsikke

Solsikken vil henge litt med hodet og danne seg frø i hele blomsten. Disse frøene kan du høste og legge på kjøkkenbenken for tørking. Så har du solsikkefrø til neste sesong! Eventuelt kan du også spise solsikkefrøene, nam!

Skal solsikker toppes?

Skal solsikker toppes? Den vokser ikke inn i himmelen, hos oss rundt 120 cm. At den er forgrenet betyr at den skal toppes når den er 20-30 cm høy. Da utvikler den gode sidegreiner så i stedet for en stengel med en blomst, får du en buskaktig plante med flere og mindre blomster.

Hvordan holde liv i solsikker?

Fyll på med rent, kaldt vann og tilsett holdbarhetsmiddel for snittblomster. For at du skal få mest mulig glede av solsikkene dine anbefaler vi å sette blomstene lyst, men ikke i direkte sollys. Sett gjerne blomstene kaldt om natten, det forlenger levetiden.

Hvem spiser solsikker?

Solsikker er rett og slett helt fantastiske planter. De sørger for mat til både insekter og fugler – og til deg! Planter du dem solfylt i bokashijord er de dessuten veldig enkle å lykkes med.

Når skal jeg plante om spirene?

Når plantene har fått sine første karakterblad, de bladene som kommer etter de aller første hjertebladene, trenger de å pottes om til en større potte fylt med næringsrik jord.

Hva skal sås i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Skal frø legges i vann før såing?

Frø som vil bløtlegges eller slipes

Bløtlegger du frøene før du sår dem, spirer dem som regel lettere. Legg frøene i lunket vann i et døgn, om det ikke står noe annet på frøposten. Det viktigste er at de sveller litt. Chili, erter og bønner er eksempler på frø som gjerne vil legges i bløt.

Leave a Comment