Hvordan lykkes med minidrivhus?

Plantasjen anbefaler planter som bregner, adiantum, mose, orkideer og begonia til lukkede terrarier. Til åpne varianter er det fint med sukkulenter eller andre små, grønne planter som ikke krever mye vann, skriver Plantasjen. Det finnes også luftplanter, som ikke trenger jord, men kan dusjes.

Hva kan man dyrke Hydroponisk?

I den hydroponiske dyrkingsboksen Harvy vokser plantene i vann tilsatt nødvendige næringsstoffer. Røttene har da ubegrenset tilgang til alt de trenger. Over vannoverflaten tar små røtter opp oksygen. Du kan dyrke det meste: alt fra salat og urter til chili, tomat og andre planter som bærer frukt.

Hvordan starte kjøkkenhage?

Kom i gang med kjøkkenhage

Er det første gang du dyrker, så kan det være lurt å starte smått og utvid etter hvert. Deretter må du velge hva du skal dyrke. Velg det du liker. Gulrøtter, sukkererter, poteter, agurk, tomat, jordbær eller urter.

Hvordan lykkes med minidrivhus? – Related Questions

Hva er lettest å dyrke?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid. Etter hvert kan du plukke grønnsakene direkte fra hagen eller plantekassen.

Hvilke urter er lette å dyrke?

Krydderurter som er lette å få til er gressløk og persille, begge kan overvintre her hjemme i Norge. Rosmarin, dill, mynte, salvie, sitronmelisse og løpstikke er også ganske enkle, men trenger litt mer oppfølging. Husk å gjødsle krydderurtene jevnlig enten hver 14. dag, eller med langtidsvirkende gjødsel.

Hvordan lykkes med kjøkkenhage?

Gartneriets tips for å lykkes med kjøkkenhage:

Velg gjerne jord basert på kompost- og naturgjødsel og unngå torv. Hvis du skal så inne bør du ha en temperatur på 20-22 grader. Du kan gjerne starte på et varmt baderomsgulv. Når frøene er i jorden trenger de ikke lys, men varme.

Når plante ut i kjøkkenhage?

Drømmer du om å anlegge egen kjøkkenhage, er høsten en perfekt tid for oppstart. Fyll den med komposterbart materiale allerede nå, og du får svart «gull» å plante i til våren.

Hva slags jord til kjøkkenhage?

I kjøkkenhagen er det derfor smart å ha en kompost av organisk materiale og bruke dette i jorda i grønnsakshagen. Alternativt kan du bruke ferdigjord som Økojord, Kugjødselkompost eller Plantejord Pluss, som er gode organiske jordtyper. Bruk plantekasser med jord, for planter du ikke vil dyrke rett i jorda.

Hvordan oppstod planter?

Noen funn fra 475 millioner år siden viser at moseaktige planter fantes i vannkanten. Først i silurperioden for 425 millioner år siden tar endelig de første plantene steget fra vann til land. De første landplantene er små, bare et par centimeter og lever i våte områder. De stammer fra eldre vannplanter.

Hva trenger en plante for å leve?

Planter trenger karbon og oksygen som de får fra lufta, og hydrogen som de får fra vannet. Disse stoffene trenger plantene i fotosyntesen og celleåndingen. I tillegg trenger planter også andre viktige næringsstoffer for å leve. Disse næringsstoffene kaller vi makronæringsstoffer.

Hvor gammel blir en plante?

Ikke alle stueplanter kan bli over 100 år gamle, men hun har hørt om noen tilfeller, blant annet georginer, mønjelilje og gamle kaktuser. GODT STELL: Vibekke Vange forteller at godt stell med inneplantene, kan få dem til å leve i mange år. – Men det er likevel få stueplanter som oppnår å bli 100 år.

Hvordan få Coleus rosa?

Og dronningen av Coleus er kanskje Coleus China Rose. Denne fargesterke rosa varianten som kan være litt vanskelig å tak i. Den eneste måten å den til å formere seg på er ved å ta stiklinger. Det gjør det mer krevende for gartnerier å produsere de i stort volum for å dekke etterspørselen.

Hvordan få en fyldig Coleus?

Stelletips for coleus

Nye blomster kan føre til at planten mister mye av fargene i bladene, så disse kan du med fordel fjerne fortløpende. For å fremme veksten bør du regelmessig klippe planten – du vil da oppleve at den også blir tettere og frodigere. Husk: Alt du klipper av kan brukes som stiklinger til nye planter!

Hva gjør man med Coleus på vinteren?

Coleus ute og inne

Bare pass på at du ikke planter den ut før frosten har sagt takk for seg. Coleus tåler ikke kulde; vinter og tidlig vår må tilbringes i vinduskarmen eller på stuebordet.

Leave a Comment