Hvordan lages sild?

Slik gjør du:
  1. Varm opp oljen i en kjele på middels høy varme. Rør inn tomatpuréen og kok opp.
  2. Ta kjelen av varmen.
  3. La blandingen avkjøles og rør inn vann og eddik.
  4. Del løken i tynne skiver og finhakk dillen.
  5. Legg sild, løk og dill lagvis i et rent glass.
  6. Silden bør stå et døgn i kjøleskap før den serveres.

Hvor lenge skal sild vannes ut?

Vann ut sildefileter i 8-10 timer, skift vann en gang under utvanningen. Skjær av en liten smaksprøve og kjenn om den er passe salt. Hvis spekesildfileter utvannes for lenge, blir de tamme på smak. Kryddersild trenger kortere utvanning.

Kan man fryse sursild?

Sild oppbevares best i kjøleskap ca. 2 uker (kan ikke fryses).

Hvordan lages sild? – Related Questions

Er det sunt å spise sursild?

Sursild, løksild og andre sildepålegg er sunt, men inneholder mye salt. Forskerne har derfor undersøkt åtte forskjellige eddikmarinader med opptil 60 prosent reduksjon av saltinnholdet. Analysene er gjort i tre forskjellige studier med pre-marinerte sildebiter fra råstoff fangstet gjennom flere sesonger.

Hvor lenge skal spekesild ligge i vann?

Smak deg frem. Hel spekesildligge i vann ett døgn. Selv sild som presenteres som ferdig til bruk, kan ha godt av “en vask” og en time i vann.

Kan man fryse ned sodd?

Frysevare -18 grader eller kaldere. Oppbevaring i dypfryser. I kjøleskap: høyst 2 døgn.

Kan jeg fryse sild?

De klassiske eksemplene på fet fisk er makrell, laks og sild. Disse har fettet lagret i kjøttet og det kan harskne hvis den ligger i fryseren for lenge. Den kan ligge ca. 3 måneder i fryseren før kvaliteten forringes.

Kan man fryse ned surkål?

Surkål sees ofte som tilbehør til juleribbe og skinkestek. Den er smaker ekstra godt i selskap med krydrede pølser, svineknoker, koteletter og smørbrød med kjøttpålegg. Skal du lage surkål til julemiddagen, kan du lage den i god tid før jul og fryse den ned.

Hvordan fryse sild?

Det betyr at den fryses uten emballasje, så tas opp og dyppes i vann før den fryses igjen. Gjøre du dette et par ganger får fisken en helt trett hinne og vil holde seg godt. De fleste fiskeslag anbefales å sløye før frysing. Unntak er makrell, sild og ørret, som bør fryses rund.

Er sild godt?

Sild er en god kilde til vitamin A, D og B12. Tall fra NIFES viser at sild er en av de aller beste D-vitamin-kildene i kosten vår. I den mørke årstiden klarer vi ikke å lage nok av dette vitaminet fra sollyset, da er vi helt avhengig av å få D gjennom kosten.

Hvordan tørke sild?

La silda ligge i laken over natta, slik at blodet blir trekt ut. Morgonen etter tar du opp silda, henger den opp på trestenger og heng silda den til tørk på riktig temperert loft (eller annan eigna sted) i om lag åtte dagar. Deretter kaldrøyker du silda i en halvtimes tid med bjørkeflis eller orflis og litt einer.

Hvorfor spise sild?

Sild har høyere gjennomsnittlig innhold av både omega-3 og vitamin D enn laks. Silda hevder seg også på vitamin B12, jern, selen og jod sammenlignet med laks. WWF sjømatguiden merker sild som grønn fisk ”Best valg”: Sild kan trygt velges i fiskedisken.

Er det D vitamin i sild?

Sild er blant de fiskeartene som inneholder mest vitamin D. Kun 30 gram om dagen dekker dagsbehovet vårt. Sammen med kalsium sørger vitamin D for at skjelettet blir hardt. Det kan også spille en viktig rolle for immunforsvaret vårt.

Hvor gammel blir en sild?

Når den blir omkring 1,5 år gammel har den en lengde på ca. 13–19 cm, og kalles bladsild. Etter 2,5–4,5 år er silda voksen (20–30 cm lang), og kalles feitsild.
Sild
Habitat:frie vannmasser
Utbredelse:Nord-Atlanteren og Østersjøen

Hvilken sild er best?

Fiskemannen Rømmesild

En av testens vinnere. Bra med sild og umettet fett.

Leave a Comment