Hvordan lages matjessild?

Matjessild er modnet sild som er en spesialitet i Nederland. Silden blir først renset, og gjellene og innvollene fjernes, men bukspyttkjertelen beholdes. Det er enzymer fra bukspyttkjertelen som gjør at fisken «modner». Den rensede silden saltes og legges i tønne.

Hvor kan jeg kjøpe matjessild?

Matjesilden du finner hos Jacob’s kommer i boks, er fra Lysekil og du finner den i kjøledisken sammen med annen sild. Det er nesten unødvendig å si at denne fisken er rene helsekosten. Matjessild inneholder mange flerumettete fettsyrer. Disse er som kjent gode for kroppen.

Hvordan bruke spekesild?

Spekesild er en klassiker! Server den gjerne med kokte poteter, rødbeter, løk i skiver, rømme og flatbrød.

Hvordan lages matjessild? – Related Questions

Er det sunt å spise sursild?

Sursild, løksild og andre sildepålegg er sunt, men inneholder mye salt. Forskerne har derfor undersøkt åtte forskjellige eddikmarinader med opptil 60 prosent reduksjon av saltinnholdet. Analysene er gjort i tre forskjellige studier med pre-marinerte sildebiter fra råstoff fangstet gjennom flere sesonger.

Kan jeg fryse sild?

De klassiske eksemplene på fet fisk er makrell, laks og sild. Disse har fettet lagret i kjøttet og det kan harskne hvis den ligger i fryseren for lenge. Den kan ligge ca. 3 måneder i fryseren før kvaliteten forringes.

Hvor lenge skal spekesild ligge i vann?

Smak deg frem. Hel spekesildligge i vann ett døgn. Selv sild som presenteres som ferdig til bruk, kan ha godt av “en vask” og en time i vann.

Hvor lenge holder spekesild?

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker. Framgangsmåte: Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.

Er spekesild sundt?

Sild er enda sunnere enn du trodde

Sild er rik på sunt omega-3-fett. Nå har forsker funnet og dokumentert at en annen fettkomponent i silda også er helsefremmende.

Hvor mye spekesild per person?

Du trenger: Ferdige sildefileter – ca 200 g pr person.

Hvor mye poteter til 10 personer?

Så mye tilbehør trenger du
VoksenStorspist
Poteter150 g300 g
Grønnsaker150 g300 g
Saus1 dl1,5 dl
Medisterkaker100 g150 g

Hvor mye er en porsjon middag?

1 middagsporsjon (spiseferdig) fisk eller kjøtt defineres 150-200 gram. 1 porsjon kokt ris eller pasta defineres som 150 gram.

Hvor mange gram poteter per person?

Porsjonsberegning
HVA GRAM PR. PERSON
Kjøttdeig100-150
Poteter150
Grønnsaker150
Saus¾–1 dl pr person

Hvor mye saus pr pers?

Porsjonsberegning til selskap
Type rettMengde pr. person
Suppe til hovedrett4 dl
Saus, tynn (sjysaus og lignende)0,5 dl
Saus, tykk (fløtesaus og lignende)1 dl
Dressing0,5 dl

1 more row

Hva slags poteter til ribbe?

Til ribbe anbefaler vi også en smaksrik potet, som Mandelpotet eller Pimpernel. Kerrs Pink passer også godt til ribbe men vil du ha en mer smaksnøytral potet, velger du Asterix.

Hvor mye poteter til 4 personer?

Hvis du lager stekte poteter, må du regne med at du trenger 0,5 kilo poteter per person. Hvis hver person spiser 500 gram poteter, så trenger du følgende: 4 personer (4 store poteter) 6 personer (6 store poteter)

Leave a Comment